رئیس سازمان پدافند غیرعامل اظهار داشت: در بررسی سرورهای خارجی، سنسور سخت‌افزاری کاشته شده از قبل پیدا کردیم. سنسورهای نرم‌افزاری پیدا کرده‌ایم که می‌تواند برای کشور خطرناک باشد. وی خاطر نشان کرد: بعد از حادثه انفجار پیجرها دیگر نمی‌توان این احتمالات را دست کم گرفت و باید بررسی و دنبال کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، سردار غلامرضا جلالی دوشنبه شب در گفت وگویی اظهار داشت: پدافند غیرعامل در بخش نظامی و دفاعی کار می‌کند و در حوزه غیرنظامی بر موضوع ایجاد آمادگی برای کمک به مردم متمرکز هستیم.

وی خاطر نشان کرد: در مستحکم سازی، مقاوم سازی، رفع آسیب پذیری‌ها و کنترل مخاطرات آمادگی داشتیم که در صورتیکه دشمن تهدید یا اشتباه محاسباتی کرد، این آمادگی‌ در جهت حفظ جان مردم و کمک به انها بکار ببندیم.

سردار جلالی افزود: اساسی‌ترین وظیفه ما حفظ تداوم کارکردهاست.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه سامانه‌هایی در فضای سایبری داریم به نام سامانه کنترل صنعتی گفت: یکی از این سامانه ها سامانه اسکالاپ است که سیستم فرایند صنعتی در یک پالایشگاه و یا خطوط انتقال گاز یا انتقال آب را مدیریت و کنترل می‌کند.

سردار جلالی افزود: یکی از چالش‌های ما در این ارتباط تربیت نیروی انسانی است و در زمینه موضوع آموزش، رشته و دانشگاه تلاش‌هایی انجام داده‌ایم و از وزارت علوم پیگیری کرده‌ایم. سه مقطع دکترا در حوزه امنیت و دفاع سایبری را در دانشگاه دفاع ملی فعال کرده‌ایم و ارشد پدافند سایبری هم در دانشگاه هایی به صورت آزمایشی ایجاد کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: در حوزه صنعتی تلاش کرده‌ایم نظام خاص بنویسیم به دلیل اینکه حوزه صنعتی خط مقدم حملات سایبری است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه احساس ما این بود که نظامات عمومی امنیت سایبری به آنها جوابگو نیست، تصریح کرد: بر اساس اختیاری که قانون به کمیته دائمی پدافند غیرعامل داده یک نظام طراحی کردیم و به تصویب رسید و ابلاغ شد که الزاماتی را تعریف کرده است.

سردار جلالی ادامه داد: در لایه سوم هرم سازمانی پدافند غیرعامل شرکت‌های بخش خصوصی هستند که از جنس آموزشی، پیمانکاری، پژوهشی، بازرسی و دانش بنیان ایفای نقش می‌کند.

وی گفت: در حوزه سایبری بیش از ۳۰۰ شرکت دانش بنیان با ما همکار هستند و در حوزه‌های مختلف کار می‌کنند. حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد سرورهای ما عمدتاً از یک کشور خاص و یک مارک خاص هستند. یکی از شرکت‌های دانش بنیان داخلی‌ نیز شروع به ساختن سرورهای داخلی کرده است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: در این زمینه آزمایشگاه مرجع داریم که کنترل می‌کنیم زیرا وقتی می‌خواهیم تایید کنیم ممکن است مسئولیت امنیتی آن بر عهده ما قرار بگیرد و دنبال شود، لذا سختگیرانه کنترل کردیم و این سرور از ما پروانه کار گرفته است.

سردار جلالی افزود: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد سرور تولید شده تولید داخل است و فقط ۲۰ درصد باقی مانده آن هم با پیگیری‌هایی که انجام بدیم ظرف سال آینده ۱۰۰ درصد ایرانی خواهد شد. انتظار ما این است که دستگاه‌های اجرایی از سرورهای داخلی استفاده کنند.

وی اظهار داشت: در بررسی سرورهای خارجی، سنسور سخت‌افزاری کاشته شده از قبل پیدا کردیم. سنسورهای نرم‌افزاری پیدا کرده‌ایم که می‌تواند برای کشور خطرناک باشد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطر نشان کرد: بعد از حادثه انفجار پیجرها دیگر نمی‌توان این احتمالات را دست کم گرفت و باید بررسی و دنبال کرد.

منبع: ایرنا