«امنیت روانی مردم» یکی از اهداف دشمنان در مواجهه چندوجهی با ایران است که به‌دنبال تحولات اخیر، اهمیت آن بیش از پیش به‌چشم آمد؛ گزاره‌ای راهبردی که بخش مهمی از زمین بازی دشمنان را تشکیل می‌دهد و برخی عامدانه و بعضی از روی غفلت به ابزاری برای پیشبرد راهبردهای دشمن تبدیل می‌شوند.

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: یکی از اصلی‌ترین نمودهای تحولات اخیر در منطقه و بالا گرفتن تنش‌ها میان تهران و تل‌آویو، به‌کارگیری ابزار «جنگ روانی» علیه ایران از سوی محور عبری – غربی بوده‌است. بررسی‌ها نشان می‌دهد این راهبرد دارای ۲ بال محوری است؛ «تأثیرگذاری بر افکارعمومی از داخل» و «فضاسازی توسط رسانه‌های خارجی».

در چنین شرایطی یکی از ابزارهای مورد استفاده دشمن در این عرصه «بزرگ‌نمایی» اقدام‌ها و تهدیدهاست که با سرمایه‌گذاری بر ۲ محور داخلی و خارجی همراه می‌شود. درحالی‌که رسانه‌ها و شبکه‌های غربی و معاند، بال خارجی این استراتژی را تقویت می‌کنند، برخی در داخل ناخواسته مشغول بازی در زمین طرف مقابل هستند و با دامن‌ زدن به شایعات، تحلیل‌ها و تفسیرهای غلط، زمینه‌ساز ایجاد «ترس» و «تردید» در افکارعمومی می‌شوند.

بر این اساس هم است که رهبرمعظم‌انقلاب در دیدار اخیرشان با جمعی از خانواده‌های شهدای امنیت، از این دست افراد به‌عنوان «مُرجِفون» یاد کردند. یعنی کسانی که در دل مردم اضطراب و ترس ایجاد می‌کنند؛ افرادی که خداوند در قرآن‌کریم به پیامبراکرم(ص) دستور داده ‌است چنانچه دست از اینگونه اعمال‌شان برندارند، مجازات در انتظارشان خواهد بود.

«مُرجِفون» چه می‌کنند؟

در جریان تحولات اخیر شاهد نمودهای مختلفی از فعالیت افرادی بودیم که می‌توان از آنها به‌عنوان مصداق «مُرجِفون» نام برد. این افراد اگر نگوییم «غرض‌ورزانه»، اما با تحلیل‌های غلط خود در چارچوب کلان‌راهبرد «بزرگ‌نمایی» دشمن عمل کرده‌اند؛ رویکردی که ضمن نادیده انگاشتن ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و عزم و اراده داخلی در مواجهه با دشمن جنایتکار، صرفا تلاش می‌کند توانایی‌های دشمنان را بیش از آنچه هست، جلوه دهد.

طی هفته‌های پیش از حمله تجاوزکارانه رژیم‌صهیونیستی به اهدافی در ایران، در کنار تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌های رسانه‌های غربی و معاند درباره «کیفیت» و «ابعاد» حمله این رژیم به ایران، برخی در داخل با «بزرگ‌نمایی» توان نظامی طرف مقابل، تنها سبب ایجاد احساس «اضطراب»، «ترس» و «ناامیدی» در بخش‌هایی از جامعه شدند. در نهایت اما شاهد بودیم که کوه تهدیدهای صهیونیست‌ها موش زایید و در وارد آوردن ضربه‌ای که هفته‌ها ادعای آن را مطرح و برخی در داخل آنها را تکرار می‌کردند، ناکام ماندند.

روایت وارونه از بامداد شنبه

یکی از بال‌های «بزرگ‌نمایی» حمله بامداد شنبه رژیم‌صهیونیستی به ایران، رسانه‌های فارسی‌زبان خارج‌نشین هستند که طی روزهای اخیر در ادامه نقش‌آفرینی‌های معاندانه خود علیه امنیت و منافع ملت ایران، دست به دروغ‌پردازی‌های گسترده‌ای در این زمینه زده‌اند که برخی از آنها را در ادامه می‌خوانید:

- شایان سمیعی، کارشناس ایران‌اینترنشنال: هواپیماهای جنگنده اسرائیل بر فراز تهران پرواز و در نزدیکی فرودگاه امام‌خمینی(ره) به پدافند اس۳۰۰ حمله کردند، اما پدافند هوایی ایران هیچ کاری نکرد.

- رادیوفردا: کارشناسان و تحلیل‌گران اسرائیلی درباره تغییر توازن قدرت منطقه به سود اسرائیل در برابر جمهوری‌ اسلامی ایران و آنچه تضعیف جدی توان پدافند هوایی تهران و باز شدن مسیر عملیات احتمالی آتی توصیف کرده‌اند، صحبت می‌کنند.

- دامون گلریز، کارشناس صدای آمریکا: حمله اسرائیل به ایران از نظر فنی و نظامی بسیار موفقیت‌آمیز بود.

- محسن سازگارا، کارشناس ایران‌اینترنشنال: در حمله اسرائیل آسمان ایران کاملا بی‌دفاع بود و جنگنده‌ها به داخل ایران نفوذ و سوختگیری کردند و پدافند هوایی ایران حتی در یک مورد هم موفق نبود.

- صدای‌آمریکا: اسرائیل «ستون فقرات» صنعت موشکی جمهوری اسلامی را شکست.

- رادیوفردا: به‌گفته ارتش اسرائیل، تأسیسات «راهبردی» شامل سایت‌های تولید موشک‌های بالستیک و سامانه‌های موشکی زمین‌به‌هوا و سایر توانمندی‌های هوایی حکومت ایران هدف قرار گرفت تا آزادی‌عمل هوایی اسرائیل تأمین شود.

- ایران‌اینترنشنال: ۲ پایگاه «پارچین» و «خجیر» در حومه تهران به‌شدت آسیب دیده‌اند. اسرائیل حالا ۴ سامانه اس۳۰۰ ایران را منهدم کرده ‌است.

- العربیه فارسی: ایران قبل از حمله روز شنبه، ۴ سامانه موشکی اس ۳۰۰(پدافند هوایی) از نوع پیشرفته‌ در اختیار داشت که همه آنها منهدم شده‌اند.

- یورونیوز فارسی: پدافند موشکی هوایی ایران دست‌کم در پارچین، نتوانست به‌طور مؤثر موشک‌های مهاجم را ردگیری کند و مانع از اصابت آنها شود.

- ایران‌اینترنشنال به نقل از یک منبع آگاه اسرائیلی: جنگنده‌های اف ۳۵ اسرائیل در حمله اخیر به اهداف نظامی جمهوری‌اسلامی ایران، برای نخستین‌بار وارد حریم هوایی این کشور شدند.

- صدای‌آمریکا: اسرائیل در حملات بامداد شنبه ‌خود یک کارخانه مخفی تولید موشک بالستیک و تعداد زیادی از مخلوط‌ کن‌های سوخت سنگین برای تامین انرژی موشک‌های «خیبر» و «حاج‌قاسم» را از بین برد.

- مراد ویسی، کارشناس ایران‌اینترنشنال: بزرگ‌ترین شکست جمهوری‌ اسلامی ایران شاید در این نکته نهفته باشد که بخش قابل‌توجهی از مردم، در این موقعیت حساس، از حکومت حمایت نکردند.

- رادیوفردا: در حملات اسرائیل، تأسیسات مربوط به موشک‌های بالستیک ایران نیز هدف حمله قرار گرفت و آسیب‌هایی نیز به توانایی تولید آن وارد شد که بازیابی آن ممکن است سال‌ها طول بکشد.

منبع: روزنامه همشهری