نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی موافقت کردند.

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) درخواست مجدد استعفای عبدالکریم حسین‌زاده نماینده نقده و اشنویه از نمایندگی مجلس را بررسی کردند.

استعفای حسین‌زاده برای اولین بار در جلسه علنی ۲۵ شهریور اعلام وصول شد و در جلسه علنی ۴ مهرماه مورد بررسی قرار گرفت که نمایندگان با آن مخالفت کردند.

مجددا حسین‌زاده نامه تقاضای استعفای خود را به مجلس تقدیم کرد که این تقاضا در جلسه علنی ۲۹ مهرماه اعلام وصول شد و امروز همزمان با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در مجلس مطرح شد.

بعد از صحبت‌های رئیس‌جمهور درباره حسین‌زاده و توضیحات او درباره دلیل استعفای مجددش از نمایندگی مجلس و صحبت‌های مخالفان استعفا، در نهایت نمایندگان مجلس با ۱۵۳ رای موافق، ۶۹ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ رای ماخوذه با تقاضای استعفا موافقت کردند.

رئیس‌جمهور در روز پنجم شهریورماه با صدور حکمی عبدالکریم حسین‌زاده نماینده نقده و اشنویه در مجلس دوازدهم را به سمت معاون خود در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب کرده بود منتها طبق آیین نامه مجلس باید استعفای نمایندگان به تصویب مجلس می رسید.

حسین‌زاده: مسئول شدن من نباید به قیمت تقابل مجلس و دولت تمام شود

نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی گفت: مسئول شدن من در نظام نباید به قیمت تقابل مجلس و دولت تمام شود و یقین دارم که همسو با مطالبات مردم و حوزه انتخابیه خود قدم خواهم برداشت.

عبدالکریم حسین‌زاده در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تقاضای استعفایش از نمایندگی مجلس اظهار کرد: مایل به این نبودم که حکم آقای رئیس جمهور برای بنده قبل از استعفا از مجلس منتشر شود. هیچ وقت حکمی فیزیکی به من داده نشد و فقط در حد رسانه‌ای شدن بود. من هیچ وقت دو شغله نبودم و با این که تیم حفاظت داشتم اما هیچگاه از آن استفاده نکردم‌. حتی یک بار به ساختمانی که محل مأموریتم در دولت بود، نرفتم و به دنبال دور زدن مجلس نبودم. حتی برخی نمایندگان گفتند جلسات مجلس را شرکت نکن تا این فرآیند خودش درست شود. اما من نماینده مردم حوزه انتخابیه خود هستم.

وی ادامه داد: مسئول شدن من در نظام نباید به قیمت تقابل مجلس و دولت تمام شود. نباید حضور خود را در پارلمان دست کم بگیریم. در همین مجلس رئیس فراکسیون حقوق شهروندی بودم و حقوق محرومان را دنبال کردم.

حسین‌زاده تاکید کرد: مرتبط ترین حوزه‌ای که در آن کار کرده‌ام، موضوع شهرسازی و پژوهش درباره روستاها بوده است. تعدادی از دوستان به حق نگران جامعه‌ای بودند که به من رای داده بودند. امروز دغدغه مردم فقط آسفالت کردن راه‌ها نیست. یقین دارم که همسو با مطالبات مردم و حوزه انتخابیه خود قدم خواهم برداشت. هیچ‌کس به اندازه شما نمایندگان اشراف به نظام مسائل کشور ندارد.

وی ادامه داد: تمام تصمیم‌گیری‌های معاونت بنده در دولت با نظرات شما نمایندگان انجام خواهد شد. آقای پزشکیان اعتقاد دارد که نمایندگان اشراف کامل به موضوعات کشور دارند و بنابراین اصرار داشتند تا یکی از نمایندگان مجلس معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم را برعهده بگیرد.

نماینده نقده و اشنویه در پایان گفت: آمادگی دارم تا هر سه ماه یک بار و یا ۶ ماه یکبار در مجلس حاضر شوم و گزارش کار ارائه کنم.

اظهارات مخالفان استعفای حسین‌زاده از نمایندگی مجلس

مخالفان استعفای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی مردم نقده و اشنویه معتقدند، مقام معظم رهبری توصیه داشته و دارند که تا می‌شود از مجلس وزیر و معاون انتخاب نشود چرا که نمایندگان مجلس با مردم پیمان بستند که تا ۴ سال نماینده مردم باشند.

قاسم روانبخش نماینده قم در اظهاراتی به عنوان نخستین مخالف استعفای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی مجلس گفت: برای من جای سوال و بسیار تعجب است که وقتی استعفای آقای حسین‌زاده یک بار در مجلس مطرح شد و مجلس مخالفت کرده است، چرا دولت بر این امر اصرار دارد؟ به نظرم این کار نوعی توهین به مجلس است چراکه اینگونه تلقی می‌کنند که نمایندگان بدون تفکر و دقت رای دادند و دوباره می‌خواهند یک بار دیگر با دقت و تدبیر به این استعفا رای دهند.

وی ادامه‌داد: اگر به فرض مجلس به استعفای مجدد رای دهد ممکن است در بیرون شائبه‌ای مطرح و گفته شود که چه اتفاقی افتاده که مجلس از رای قبلی خود بازگشته است؟ همچنین باید به این نکته توجه کرد که مقام معظم رهبری توصیه داشته و دارند که تا می‌شود از مجلس وزیر و معاون انتخاب نشود چرا که نمایندگان مجلس با مردم پیمان بستند که تا ۴ سال نماینده مردم باشند. نمایندگان پیمانی ۴ ساله با مردم می‌بندند. وقتی ما با استعفای آقای حسین‌زاده موافقت کنیم، مردم حوزه انتخابیه او برای مدتی از حضور نماینده محروم می‌شوند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین با پذیرفتن این استعفا هزینه‌ای برای برگزاری مجدد انتخابات در حوزه انتخابیه آقای حسین‌زاده بر دولت تحمیل می‌شود. اگر انتخاب یک اهل سنت برای آقای رئیس جمهوری مهم است، در جامعه اهل سنت انسان‌های فرهیخته تحصیل کرده و حتی نمایندگان ادوار مجلس بسیاری حضور دارند و می‌توان از آن شخصیت‌ها استفاده کرد و نیازی نیست که مردم منطقه از نماینده‌ای که دارند محروم شوند.

منبع: ایسنا