به گزارش همشهری آنلاین، در شرایطی که اوضاع در اغلب سدهای مهم شرب و کشاورزی کشور نسبت به سال قبل افزایشی است، اما اوضاع در زایندهرود خوب نیست.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، حجم آب پشت سد زایندهرود به ۲۴۸ میلیون متر مکعب رسیده که برابر با ۲۰ درصد از حجم سد بوده و نسبت به سال گذشته ۳۹ درصد کاهش را ثبت کرده است.
از میان سدهای مهم کشور، بیشترین کاهش حجم سد مربوط به سد استقلال در هرمزگان است که نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است و بعد از آن، زایندهرود در اصفهان و سد نساء در استان کرمان با ۳۹ درصد کاهش، سد کمال صالح در استان مرکزی و سد رودبار در استان لرستان با ۳۸ درصد کاهش، سد پانزده خرداد در حوضه قمرود با ۳۰ درصد کاهش، بیشترین کاهش حجم را در بین مهمترین سدهای کشور داشتهاند.
از سوی دیگر بیشترین افزایش حجم مربوط به سد اکباتان و آبشینه در همدان است که نسبت به سال گذشته حجم آن ۴۲۷ درصد افزایش پیدا کرده است. همچنین وشمگیر، گلستان، بوستان در گلستان نسبت به سال گذشته حجم آن ۲۸۸ درصد افزایش پیدا کرده است، ۱۳ سد دریاچه ارومیه در حال حاضر ۵۶۴ میلیون متر مکعب آب دارند که برابر ۳۴ درصد از حجم این سد است و نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افزایش پیدا کرده است.
سدهای پنجگانه تهران در حال حاضر ۴۳۳ میلیون متر مکعب آب دارند که برابر ۲۳ درصد از حجم این سدهاست و نسبت به سال گذشته ۲۴ درصد افزایش نشان میدهد.
در خوزستان که پرآبترین جلگه کشور است نیز به گفته مدیرعامل شرکت آب و برق خوزستان، در حوضه کرخه حدود ۳۰ درصد، دز ۴۳ درصد، کارون که گتوند به عنوان انتهاییترین زنجیره است ۷۸ درصد و در حوزه مارون ۴۴ درصد پرشدگی داریم.
عباس صدریانفر البته گفت که سال آبی گذشته ورودی در مخازن نسبت به سال قبل، چهار میلیارد کمتر و نسبت به بلندمدت پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون کمتر بوده است اما شرایط مخازن حاضر بهتر است.
طبق آمار، زنجیره کارون بیش از ۷ هزار و ۶۱۴ میلیون متر مکعب، سد دز ۱۱۷۴ میلیون متر مکعب، سد کرخه بیش از ۲۱۹۲ میلیون متر مکعب، سد جره ۱۵۲ متر مکعب و سد مارون ۶۸۸ میلیون متر مکعب آب دارد که در این بین بیشترین افزایش حجم مربوط به سد مارون است که نسبت به سال گذشته ۴۶ درصد افزایش را ثبت کرده.