همشهری آنلاین: تخلیه، اسکان و ساماندهی مردم در زمان بحران از مهم ترین بخشهای مدیریت بحران محسوب میشود. به این معنا که شهروندان هر شهر باید بدانند در صورت بروز بحرانهایی مثل سیل، زلزله و غیره ،برای فاصله گرفتن از کانون بحران از کدام مسیرها حرکت کنند و به چه مکانهایی مراجعه کنند تا از امکانات و خدمات اولیه حیاتی بهرهمند شوند.
در شهر تهران نقشه تخلیه امن اضطراری هریک از مناطق ۲۲گانه با در نظر گرفتن ظرفیتهای مناطق تهیه و بر مبنای آن ۳۳۰ مرکز تخلیه امن در کل شهر تهران پیشبینی شده است. در این نقشهها که در سایت شهرداری تهران در سترس همگان قرار دارند، علاوه بر اسمی مراکز، مسیرهای حرکتی و دیگر اطلاعات مورد نیاز روی نقشه هر منطقه پیشبینی شده است. حالا به گفته صمیم مرادی روزبهانی، معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، این نقشهها قرار است به روزرسانی شوند.
وی در آخرین جلسه کمیته تخصصی آمادگی و پاسخ، با اشاره به اهمیت تعیین مراکز تخلیه ایمن اضطراری محلات تهران گفت: تخلیه ایمن، بخشی از مرحله پاسخگویی و واکنش اضطراری در چرخه مدیریت بحران محسوب میشود که طی آن افراد یک منطقه یا محله که در معرض خطر قرار دارند یا حادثهای برای آنان رخ داده است، در نقاط ایمنی که از قبل تعیین و معرفی شده مستقر می شوند.
روزبهانی ، بهروزرسانی مراکز ایمن اضطراری تهران را با توجه به پویایی و تغییر و تحولات شهر،یک ضرورت دانست و گفت که این کار باید مراکز به صورت مستمر انجام شود.
در این جلسه همچنین حمید خانکه، رئیس کمیته تخصصی آمادگی و پاسخ به پنج محور اصلی در تخلیه اضطراری شامل تصمیمگیری، هشدار، انتخاب مسیرهای ایمن، اسکان و بازگشت اشاره کرد و خواستار تدوین پروتکلها و سناریوهای خاص برای کلانشهر تهران شد.
نقشه کامل «مراکز تخلیه امن اضطراری» به تفکیک مناطق و محلات ۲۲گانه شهر تهران در سایت اطلاع رسانی شهرداری تهران به نشانی http://www.tehran.ir قابل دسترسی است.