به گزارش همشهری آنلاین، آلستر کروک، مدیر سابق بخش خاورمیانه MI6 و دیپلمات ارشد سابق انگلستان در اظهارت اخیر خود درمورد حمله رژیم صهیونیستی به ایران گفته بود: رحله اول حملات به ایران که قرار بود سامانه پدافند هوایی ایران را نابود کند، در میانه راه با شکست مواجه شد. قرار بود جنگندههای اسرائیلی در مسیر انهدام سامانههای پدافند هوایی ایران، تمامی سامانههای پدافند هوایی عراق و سوریه را منهدم کنند. در موج اول حملات، اسرائیلی هایی که به ۷۰ تا ۱۰۰ کیلومتری مرز ایران نزدیکتر شدند، متوجه یک سامانه پدافند هوایی ناشناخته شدند. این سیستم دفاع هوایی ناشناخته اسرائیلی ها را به وحشت انداخت و آنها را مجبور کرد که نقشه خود را به کلی کنار بگذارند. کل ایده حمله به ایران بلافاصله از بین رفت، زیرا بسیار خطرناک بود و کل منطقه تحت تسلط یک سیستم دفاع هوایی ناشناخته بود که خود جت های جنگنده رادار گریز را تهدید می کرد.
در این باره سردار کوثری به خبرنگار همشهری گفت: موضوع پدافند همواره برای ایران از جهاتی مختلفی دارای اهمیت بوده است. این موضوع پس از جنگ هشتساله و پذیرش قطعنامه به عنوان یک ضرورت و اولیت جدی برای کشور قلمداد شد. نتیجه این اولویتسازی این شده است که امروزه ایران در حوزه رادار و پدافند به پیشرفتهای قابل توجهی رسیده است.
وی افزود: اقدامات ایران در برابر عملیات موشکی اسرائیل و دفع حملات آنان در سطح جهانی بازتاب داشته و تعجب بسیاری از ژنرالهای نظامی را برانگیخته است. همین امر به خوبی نشان میدهد که وضعیت پدافندی ایران چگونه است.
فرمانده سابق قرارگاه ثارالله اشارع کرد: قدرت پدافندی ایران امروزه برای دشمن به خوبی فهم شده است. گرچه دشمن صهیونیستی در اقدام اخیر خود خساراتی را به کشور وارد ساخته بود، لکن قدرت پدافندی به شکلی بود که این خسارات به حداقل رسیده و بازسازی آنچه که تخریب شده است خیلی طول نخواهد کشید. البته این تمام ماجرا نیست و امروزه ایران از تجهیزات دیگری هم که پیشرفته تر هستند برخوردار است. امید است که این دستاوردها و توسعه ها در حوزه پدافند ادامه دار باشد.