به گزارش همشهری آنلاین، فهرست اقلام جهیزیه از فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت است؛ بعضی از خانوادهها معتقدند که عروس و داماد باید با هم تلاش کنند و کمکم وسایل زندگیشان را بخرند و بعضی دیگر معتقدند تهیه خانه و ماشین بر عهده مرد است و تهیه وسایل زندگی بر عهده زن.
این موارد کاملا توافقی است و به فرهنگ و آداب و رسوم دو خانواده مربوط میشود؛ اما آنچه که معمولا بین بسیاری از فرهنگها مشترک است، عدم قرار گرفتن بعضی اقلام در فهرست جهیزیه است. در این مقاله با پنج مورد از این موارد و بعضی موارد مهم درباره جهیزیه آشنا خواهید شد.
۱. تابلوهای دکوری
استفاده از انواع تابلوها یا آویزهای دیواری برای دکوراسیون خانه ایده خوبی به نظر میرسد؛ اما واقعیت این است که خرید این وسایل نه تنها لزومی ندارد؛ بلکه نیاز به دانستن نکاتی دارد که باید به آن توجه کرد. برای مثال لازم است از قبل خانهای که قرار است جهیزیه عروس در آن چیده شود، مشخص باشد، ارتفاع دیوارها، پنجرهها و حتی میز و صندلیها هم معلوم باشد و از همه مهمتر جایگاهی که برای نصب تابلو در نظر گرفته شده هم مشخص باشد. در غیر این صورت تابلو یا دیوارکوب تزئینی میتواند کاملا بلا استفاده واقع شود و تنها منجر به صرف هزینه بیشتر باشد.
۲. لوازم صوتی و تصویری
بسته به اینکه فرهنگ خانوادگی شما چطور است؛ لیست کامل وسایل جهاز عروس متفاوت خواهد بود؛ اما بسیاری از خانوادهها از اقوام مختلف معتقدند در بخش لوازم برقی، خرید سیستمهای صوتی و تصویری مثل تلویزیون، دی وی دی پلیر و موارد مشابه بر عهده داماد است، نه عروس. بنابراین قبل از خرید این مواد بهتر است با خانواده داماد مشورت و راجع به آداب و رسوم آنها پرس و جو کنید و تنها به لیست ضروری جهاز عروس بسنده کنید.
۳. فرش و قالیچه
از دیگر مواردی که در بعضی از آداب و رسوم فرهنگهای مختلف قومیتی تهیه آن برای عروس ضرورتی ندارد و به عهده داماد گذاشته میشود، خرید فرش و قالیچه است. بعضی فرهنگها تعداد این اقلام را هم مشخص میکنند و قبل از خرید سایر اجزای جهیزیه مثل پرده و مبلمان از داماد میخواهند آن را تهیه کند تا بر اساس رنگ و مدل فرش بتوانند سایر اقلام را تهیه کنند. البته از نظر زمانی محدودیتی وجود ندارد و داماد میتواند رنگ و طرح فرشها را بعد از تهیه مبلمان انتخاب کند، علاوه بر این پیشنهاد میدهیم قبل از انتخاب فرش این نکات را مطالعه کنید. دقت داشته باشید که این موارد کاملا به فرهنگ خانوادگی و شهر شما بستگی دارد.
۴. خرده ریزهای پلاستیکی
یکی از بخشهای خرید لوازم جهیزیه معمولا به خرده ریزهای پلاستیکی از پلاسکو فروشیها مربوط میشود و شامل وسایلی مثل انواع آبکش، تخته، سبد و غیره خواهد شد. پیشنهاد ما این است که اولا خرید اقلام پلاستیکی برای جهیزیه را به حداقل برسانید و با استفاده از گزینههای جایگزین مثل آبکش فلزی، تخته چوبی و سبدهای حصیری خرید پلاستیک را محدود کرده و در طولانی مدت هم در هزینههایتان صرفه جویی کنید. در وهله دوم پیشنهاد میکنیم خرید اقلامی مثل این موارد را به مدتی بعد از جاگیر شدن زوج جوان در منزلشان موکول کنید که فهرست دقیقی از چیزهایی که میخواهند را به دست خواهند آورد.
نکته سوم اینکه اگر قبل از قطعی شدن ازدواج دخترتان قصد تهیه این موارد را دارید، بهتر است دست نگه دارید. چون ممکن است تا زمان ازدواج قطعی او مدلهای به روزتر و جدیدتری وارد بازار شوند. در عوض میتوانید بودجهای را که برای خرید این اقلام در نظر گرفتهاید به طلا یا ارز تبدیل کنید و کنار بگذارید تا زمان موعود فرا برسد. اینطوری ارزش پولتان هم کم نخواهد شد.
۵. حوله و لوازم شخصی
به خاطر داشته باشید بیشتر اوقات و در اغلب فرهنگها تهیه اقلام بهداشتی مثل حوله تنی، حوله صورت و بعضی لوازم بهداشتی زوج به عهده خانواده طرف مقابل است؛ یعنی حوله داماد را خانواده عروس تهیه میکند و حوله عروس را خانواده داماد. بنابراین قبل از هزینه این موارد را با هم در میان بگذارید و بعد از مشورت دست به خرید این اقلام برای یکدیگر بزنید تا سلیقه هم را مد نظر داشته باشید.
بهترین حالت برای خرید جهیزیه کدام است؟
پیشنهاد میکنیم اگر از سنین پایینتر قصد جمع کردن جهیزیه برای دخترتان را دارید، به جای خرید وسایل که ممکن است در آینده به کار او نیایند یا مورد پسندش واقع نشوند، طلا و سکه برایش بخرید و کنار بگذارید. زمانی که موقع ازدواجش رسید این موارد را به پول نقد تبدیل کنید و بر اساس سلیقه او دست به خرید وسایل بزنید.
خرید جزئیات و لوازم خرده ریز را کنار بگذارید. واقعیت این است که بهترین کار تهیه وسایل کلی و ضروری زندگی است و بهتر است خرید سایر وسایل غیر ضروری را بر عهده زوج بگذارید تا برای ساختن زندگیشان در آینده تلاش بیشتری کنند و انگیزه بیشتری داشته باشند.
از اقوامی که قرار است در خرید هدیه به عنوان پاتختی یا هدیه عروسی شرکت داشته باشند، بدون رودربایستی بخواهید که به جای خرید وسایل غیر ضروری که ممکن است باب طبع عروس و داماد نباشد، از خرید کارت هدیه در حد وسعشان استفاده کنند. همان طور که انواع کارت هدیه یا کارت خرید برای روز مادر و مراسمی مثل تولد کاربردی است؛ در مراسم ازدواج و هدایای بعد از آن هم مفید واقع خواهد شد.