طلای عبدالرشید سعدالله‌یف در مسابقات جهانی آلبانی باعث شد تا او به رده سوم پرافتخارترین کشتی‌گیران تاریخ در مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان برسد.

به گزارش همشهری آنلاین، عبدالرشید سعدالله‌یف در ۲۸ سالگی بازگشت خیره‌کننده‌ای به تشک کشتی داشت و توانست با قدرت عنوان نخست جهانی آلبانی را در وزن ۹۲ کیلوگرم به دست بیاورد. تانک روس‌ها با این طلا به رده سوم برترین کشتی‌گیران آزاد تاریخ رسید و از نظر مدال طلا در رقابت‌های جهانی با رکورد بوایسار سایتی‌یف برابری کرد.

تاریخ‌سازی عبدالرشید؛ قهرمانی در ۳ وزن مختلف

در وزن ۹۲ کیلوگرم مسابقات جهانی آلبانی عبدالرشید سعدالله‌یف مدال طلا را از آن خود کرد. قهرمان دو دوره المپیک در دور اول دیوید تیلور آمریکایی را با نتیجه ۷ بر صفر شکست داد، در دور دوم ابوبکر آباکاروف آذربایجانی را با نتیجه ۳ بر ۱ از پیش روی برداشت و در مرحله یک چهارم نهایی لارس شفله آلمانی را با نتیجه ۱۰ بر صفر برد. سعدالله‌یف در نیمه نهایی کامران قاسمپور را با نتیجه ۵ بر ۳ شکست داد و این برد را ۳ ثانیه مانده به پایان کشتی به دست آورد. عبدالرشید در فینال با نتیجه ۶ بر صفر مایتسورادزه کشتی‌گیر گرجستانی را شکست داد.

به لطف این پیروزی، سعدالله‌یف در مسابقات جهانی در سه وزن توانسته به مدال طلا برسد. او در ۸۶ کیلوگرم، ۹۷ کیلوگرم و اکنون در ۹۲ کیلوگرم صاحب طلا می‌شود. او اولین طلای خود را در مسابقات قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۴ به دست آورد.

از نظر تعداد قهرمانی‌ها در مسابقات جهانی، عبدالرشید با بووایسار سایتی‌یف و سرگئی بلوگلازوف با ۶ مدال طلا برابری کرد. رکورد بیشترین طلا در مسابقات جهانی متعلق به الکساندر مدوید و والنتین یوردانوف (هر کدام هفت طلا) است.

برترین‌ کشتی‌گیران آزادکار جهان از لحاظ مرغوبیت مدال طلای المپیک و جهان:

۱- الکساندر مدوید از اتحاد جماهیر شوروی (۳ طلای المپیک، ۷ طلای جهانی)

۲- بوایسار سایتی‌یف از روسیه (۳ طلای المپیک، ۶ طلای جهانی)

۳- عبدالرشید سعدالله‌یف از روسیه (۲ طلای المپیک، ۶ طلای جهانی)

۳- سرگئی بلوگلازوف از اتحاد جماهیر شوروی (۲ طلای المپیک، ۶ طلای جهانی)

۳- آرسن فادزائف از اتحاد جماهیر شوروی (۲ طلای المپیک، ۶ طلای جهانی)

۶- ماخاربک خادارتسف از اتحاد جماهیر شوروی (۲ طلای المپیک، ۵ طلای جهانی)

۷- جان اسمیت از آمریکا (۲ طلای المپیک، ۴ طلای جهانی)

۷ - سوسلان آندیف از اتحاد جماهیر شوروی(۲ طلای المپیک، ۴ طلای جهانی)

۷- لوان تدیاشویلی از اتحاد جماهیر شوروی (۲ طلای المپیک، ۴ طلای جهانی)

۱۰- والنتین یوردانف از بلغارستان (۱ طلای المپیک، ۷ طلای جهانی)

منبع: ایسنا