هشدارهای جو، هشدارهای عمومی است که برای همه کاربران محسوب می شود. دومین هشدار هوشناسی مختص کشاورزان است و سومین هشدار نیز هشدار دریایی به حساب می آید.

به گزارش همشهری آنلاین، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اعلام این خبر به همشهری می گوید: «برخی از فعالیت های جوی خاص هستند و آن فعالیت وابستگی شدیدی به هواشناسی دارد و از سوی دیگر، بخشی از اقتصاد کشورمان بر اثر آن فعالیت انجام می شود. عمده این هواشناسی به کشاورزی و دریایی برمی گردد.»

صادق ضیائیان ادامه می دهد: «سازمان هواشناسی کشور برای اینکه کاربران به سرعت به پیش بینی شرایط جوی دسترسی داشته باشند، علاوه بر هشدار عمومی، برای حوزه کشاورزی و دریایی هم هشدار صادر می کند.»‌

او توضیح می دهد: «مثلا در مواقعی دما به حدی می رسد که برای مردم مشکل خاصی به وجود نمی آید، ولی همین سرما ممکن است موجب سرمازدگی درختان شود. در این شرایط هشدار هواشناسی به جامعه شهرنشینی ارتباطی پیدا نمی کند، اما بخشی از جامعه که در روستاها فعالیت کشاورزی دارند را دچار چالش می کند. بنابراین، کشاورزان باید پیشگیری و اقدامات لازم را انجام دهند تا در هنگام هشدار هواشناسی دچار مشکل نشوند. در این هنگام، هشدار مخصوص به کشاورزان از سوی سازمان هواشناسی صادر می شود.»

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی درباره هشدار دریایی نیز می گوید: «هشدار دریایی هواشناسی هم مانند هشدار کشاورزی است. تقریبا اغلب صنایع دریایی از ماهیگری گرفته تا صنعت کشتیرانی و غیره اینها وابستگی شدیدی به فعالیت جو و دریا دارند. بنابراین، مواج بودن دریا برای آنها اهمیت بسیاری دارد. از صنعت گردشگری دریایی گرفته تا صنعت تجاری و ماهیگیری وابستگی شدیدی به شرایط جوی دارند.»

ضیائیان اضافه می کند: «زمانی که دریا مواج است، با جان آدم ها ارتباط مستقیم پیدا می کند؛ مخصوص برای شناوران سبک. به همین دلیل، نیاز است که سازمان هواشناسی هشدار دریایی صادر کند.»‌

بیشتر بخوانید:

با هشدار سطح زرد هواشناسی آشنا شوید | زمان صدور این هشدار چه باید بکنید؟

با هشدار سطح نارنجی هواشناسی آشنا شوید | با اعلام این هشدار برنامه های خود را تغییر دهید

با هشدار سطح قرمز هواشناسی آشنا شوید | با اعلام این هشدار از منطقه خارج شوید

منبع: روزنامه همشهری