رجزخوانی‌های اسرائیل ظاهر ماجراست؛ آنها در یافته‌های نظامی و امنیتی خود به این نتیجه واقفند که جمهوری اسلامی ایران قدرتمند است و مثل غزه و لبنان نیست که جنگنده‌های اسرائیلی همه جای آن را بمباران کنند و عکس‌العملی نبینند.

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: مسعود ادریسی سفیر پیشین ایران در لبنان، کوبا و لهستان در یادداشتی به همشهری گفت:

مقامات سیاسی و دفاعی اسرائیل در طرح دشمنی‌های خود با ایران جنبه غلو و رجزخوانی را تقویت می‌کنند. آنها ظاهرا فریفته تبلیغات و جنگ روانی خودشان در این جنگ شده‌اند. حمله ۵آبان‌ماه آنان به ایران با گزافه‌گویی‌های پیشاحمله آنان نسبتی نداشت. آنها مدعی تضعیف دروازه دفاعی ایران هستند و تهدید هم می‌کنند که در میانه حملات هستند و هنوز به این حملات پایان نداده‌اند. ارزیابی‌ها دال بر این است که ضربات مهلکی به سیستم پدافندی جمهوری اسلامی ایران وارد نشده است.

مردم ایران متوجه جنگ روانی اسرائیل شده‌اند. تهدیدات مقامات سیاسی و دفاعی این رژیم علیه ایران بیشتر با این هدف است که قدرت خودش را بیش از آنچه هست نشان دهد.

دروازه‌های ایران گشوده نشده است؛ همچنان‌که برخی تحلیل‌گران اسرائیلی مطرح کردند که ایران از پدافند ناشناخته‌ای برخوردار است که وقتی در حمله اخیر روی جنگنده‌های اسرائیل قفل شد، آنها مجبور شدند عملیات خودشان را تغییر دهند. این جنگنده‌ها قرار بود وارد آسمان ایران شوند که متوجه تهدید آن شدند. این قرائن و تحلیل‌ها می‌گویند عملیات اسرائیل خیلی موفق نبوده است.

صحبت‌های رهبر معظم انقلاب پس از حمله اسرائیل ناظر بر این مسئله بوده است که آنها نباید تصور کنند برتری نظامی نسبت به ایران دارند و ضربات مهلکی به جمهوری اسلامی ایران وارد کنند، بدون اینکه ضربه سنگینی بخورند.

رجزخوانی‌های اسرائیل ظاهر ماجراست؛ آنها در یافته‌های نظامی و امنیتی خود به این نتیجه واقفند که جمهوری اسلامی ایران قدرتمند است و مثل غزه و لبنان نیست که جنگنده‌های اسرائیلی همه جای آن را بمباران کنند و عکس‌العملی نبینند.

ایران باید اقدامی انجام دهد که اسرائیل از تفکر تفوق هوایی و تکنولوژیک نظامی مقابل ایران خارج شود. عکس‌العمل ایران است که می‌تواند این خطای محاسباتی را به‌هم‌بریزد.

دومین بخش خطای محاسباتی اسرائیل این است که تصور می‌کند بازوهای مقاومت ایران در منطقه از بین رفته است. آنها می‌اندیشند حماس و حزب‌الله را از میدان به‌درکرده‌اند و می‌توانند مستقیم به‌خود ایران ضربه بزنند. این خطای محاسباتی است. درست است که حزب‌الله ضرباتی متحمل شد ولی در ۲هفته اخیر نشان داد هنوز قدرت زیادی دارد و توانسته تشکیلاتش را جایگزین کند؛ از نظر تسلیحات نیز هنوز توان موشکی حزب‌الله زنده است و حیفا تا نزدیک تل‌آویو را هدف قرار می‌دهد. مقاومت همچنان توانمند است.

خطای محاسباتی سوم آنها مرتبط با آمریکاست. آنچه مهم است این است که آنها می‌خواهند هرطور شده پای آمریکا را وارد جنگی کنند که اسرائیل خواهان آن است و خودش کنار بنشیند. آنها اگر بدانند که آمریکا چنین نخواهد کرد و به‌دنبال این نیست که منطقه را بیشتر از این متشنج کند، عقب می‌نشینند. آمریکا تا الان نخواسته منازعه میان ایران و اسرائیل وارد یک مرحله غیرقابل‌کنترل شود. اسرائیل حتی در نسبت‌سنجی انتخابات آمریکا با پاسخ ایران نیز نباید دچار خطای محاسباتی شود. اینکه اسرائیل تصور کند ایران پاسخ حمله ۵آبان را نمی‌دهد، چون نمی‌خواهد احتمال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا افزایش یابد، فرضیه نادرستی است. پاسخ ایران مشروط به قبل یا بعد از انتخابات آمریکا نخواهد بود و در زمان و مکان مناسب انجام می‌شود.

ایران تاکنون در کلام و عمل نشان داده است که نمی‌خواهد جنگ تمام‌عیاری با اسرائیل داشته باشد و منطقه به آشوب کشیده شود. ایران به‌دنبال منطقه امن و آرام است ولی از ارائه پاسخ محکم نیز ابایی ندارد؛ توان و جسارتش را هم دارد.