ارگان رسمی سازمان سیا پس از سال‌ها بهره‌برداری از بستر پیام‌رسان‌ها برای استخدام مزدور هشدار داد که فضای تلگرام امن نیست و ایران از این بستر برای شناسایی عناصر معارض بهره می‌گیرد.

به گزتاررش همشهری آنلاین به نقل از کیهان، وب‌سایت رادیو فردا در تحلیلی با عنوان «جمهوری اسلامی چگونه از تلگرام برای اهداف خود بهره می‌گیرد؟» نوشت: نتیجه تحقیقات تیم «خط کمک‌های اضطراری امنیت دیجیتال» در گروه فیلتربان نشان می‌دهد شبکه‌ای از کانال‌های تلگرامی در قالب انتشار محتوای مجرمانه اقدام به جذب نیرو به نفع جمهوری اسلامی می‌کنند.

این کانال‌های تلگرامی با انتشار مطالب مورد علاقه افراد، آنان را جذب می‌کنند. شرکت‌های مشابه مانند فیس‌بوک و گوگل در طول سال‌ها سیاست‌هایی را در راستای موازین حقوق بشری در زمینه تعدیل محتوا و اشتراک‌گذاری اطلاعات با دولت‌ها به اجرا درآورده‌اند، اما تلگرام چنین سیاست‌هایی را اتخاذ نکرده است.

دومین انتقاد به تلگرام، عدم وجود رمزگذاری کامل در این پلتفرم است؛ به این معنا که پیام‌ها به طور کامل در این اپلیکیشن محافظت نمی‌شوند و در واقع کمبود «تدابیر حکمرانی منظم» وجود دارد. بی‌توجهی مدیریت تلگرام نسبت به رمزگذاری کامل در این اپلیکیشن کاربران را نگران سرنوشت داده‌هایشان کرده است.

عدم رمزگذاری کامل داده‌های کاربران این نگرانی را به وجود آورده که مدیران تلگرام در صورتی فشار از سوی دولت‌ها یا افراد غیرمسئول می‌توانند اطلاعات کاربران را افشا کنند.

بسیاری از حقوقدانان در حوزه دیجیتال معتقدند این موضوع پاول دوروف را در برابر درخواست‌ها و فشارها از سوی دولت‌ها در سراسر جهان آسیب‌پذیر می‌کند.

هرچند پاول دوروف پیش‌تر تأکید کرده در موارد بسیار وقتی به این نتیجه رسیده‌اند که برخی کانال‌های تلگرامی از خط قرمز عبور کرده و عملکرد آنها با ارزش‌هایی چون زمینه آزادی بیان و حفاظت از حریم خصوصی همخوانی نداشته با آن برخورد کرده است، اما موارد بسیاری وجود دارد که این سخنان او را نقض می‌کند.

پیش از این گروهی از فعالان حقوق دیجیتال در ایران متوجه الگوی تکرارشونده‌ای در تلگرام شده‌ بودند.
گروه فیلتربان به شواهدی دست یافته که نشان می‌دهد برخی از کانال‌های تلگرامی در راستای سیاست‌های جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند. این کانال‌ها به‌ویژه در حوزه سیاست خارجی و منطقه‌ای، نه‌تنها همسو با حکومت ایران هستند، بلکه در موارد متعدد به عنوان بازوی پخش اطلاعات نادرست و ضداطلاعات عمل می‌کنند. علاوه‌بر این در این کانال‌ها به طور فعالانه مطالب زیادی علیه فعالان مدنی و سیاسی منتشر می‌شود.

این کانال‌ها اطلاعات خصوصی فعالان سیاسی را افشا کرده و اعضای خود را به حمله به آنها تشویق می‌کنند.

نشر اطلاعات گمراه‌کننده و غلط یکی از استراتژی‌های این کانال‌ها است. کانال‌هایی از این دست خود را به عنوان کانال خبری معرفی نمی‌کنند، اما در مقاطع حساس، به خصوص در دوره‌های که جمهوی اسلامی درگیری مشکلات منطقه‌ای به دلیل حضور نیروهای خود در خارج از ایران و یا درگیری با اسرائیل و آمریکاست، دست به انتشار هماهنگ اطلاعات گمراه‌کننده و غلط می‌زنند.

فضاسازی رادیو فردا در حالی است که سرویس‌های جاسوسی غربی سال‌هاست از بستر تلگرام و دیگر پیام‌رسان‌ها برای استخدام مزدور در ایران و ترویج خشونت و جنایت و بی‌عفتی و ایجاد ناامنی استفاده می‌کنند و کانال‌های معاندی مانند آمدنیوز، نقش مهمی در ترویج ویرانی‌طلبی و تجزیه‌طلبی و تشویق به جنایت داشتند.

منبع: کیهان