آیین رونمایی از تندیس جلال الدین محمد بلخی(مولوی) امروز در میدان محمدیه برگزار شد.

به گزارش همشهری آنلاین، در این برنامه مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، وحید رضا انارکی محمدی شهردار منطقه۱۲، سیدحمید پورمحمدی رییس سازمان برنامه و بودجه، محمود شالویی، مشاور وزیر و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، نادر قشقایی، هنرمند مجسمه ساز، ‌ پروفسور حجابی کرلانگیچ، سفیر ترکیه، ‌ زاهدی نظام الدین شمس الدین زاده سفیر تاجیکستان، ‌ اونتالاپ اونالبایف، سفیر جمهوری قزاقستان و بلرام شکلا، رئیس مرکز فرهنگی سفارت هندوستان در ایران حضور داشتند.

رئیس شورای شهر تهران در این مراسم گفت: سعی ما این است که بتوانیم در همه نقاط شهر با نصب تندیس ها، مناظر چشم نوازی را برای شهروندان به وجود بیاوریم.

مهدی چمران با بیان این که در این محله(مولوی) به دنیا آمده و سالها زندگی کرده است، گفت: به رغم این که نام مولوی از قدیم به روی این منطقه بوده اما من در آن سال ها نمی دانستم که نامی که بر این خیابان و محله گذاشته شده منسوب به مولوی شاعر نامی کشورمان است یا موضوعیت دیگری دارد.

نصب مجسمه ها در پایتخت

محمود شالویی، ‌ مشاور وزیر و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در این مراسم با بیان این که انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران بیش از یکصد سال عمر دارد، ‌گفت:‌در این مدت انجمن کارهای مهمی را در ساخت ساز بناها، مقابر و تعمیر و مرمت و احداث آنها داشته است.

وی ادامه داد: پس از انقلاب بیشترین کاری که در انجمن انجام می شد برگزاری بزرگداشت ها و انتشار آثار بود اما طی دو سال گذشته ساخت تندیس ها و احداث و توسعه آرامگاه ها در دستور کار انجمن قرار گرفته است.

شالویی با اشاره به حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اقدامات این انجمن گفت: شهرداری تهران، شورای شهر و سازمان زیباسازی نیز حمایت هایی را از اقدامات انجمن داشته اند که اولین مجسمه که تندیس شاعر توانا نظامی گنجوی است سال گذشته در میدان ونک نصب شد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ادامه داد: هیچ شاعری به اندازه مولوی شناخته شده نیست مولوی در دلها و قلبها راه یافته است. ما برنامه های متعددی را با بنیاد آتاتورک و کشور ترکیه در خصوص این شاعر بزرگ داریم و در آینده نیز برنامه های متعددی را با همکاری سفیر ترکیه در ایران، قونیه و خوی خواهیم داشت.

وی با اشاره به توسعه بنای یادبود شمس تبریزی در خوی گفت: توسعه این بنا با همکاری و بوجه تخصیص داده شده از طرف سازمان برنامه و بودجه است. همینطور در شهر رشت بنای یادبودی برای شاعر گرانقدر مرحوم هوشنگ ابتهاج، در گتوند بنای یادبودی برای مرحوم قیصر امین پور و در گالیکش هم بنای یادبودی برای منوچهر دامغانی خواهیم داشت.

حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در این مراسم شعری از مولوی خواند.

تندیس مولوی با ارتفاع ۶ متر و پایه ۳ متری در کمتر از ۶ ماه ساخته شده و از خیابان‌های پیرامونی میدان به خوبی قابل مشاهده است.

منبع: روزنامه همشهری