همشهری آنلاین: چهار سال از تعطیلی سینما عصر جدید میگذرد؛ ۴سالی که خبر از فروش این سینما نبود و الان چند وقتی است که آگهی فروش سینما به شکل رسمی در پارچهای زرد دیده میشود. اما در همسایگی این سینمای قدیمی حالا مجموعهای به نام تئاتر لبخند ایجاد شده؛ شاید این مجموعه بتواند باعث احیای عصر جدید شود
سینمایی با ۳ سالن که بعد از کرونا دیگر نتوانست روی پا بایستد و صاحبانش تصمیم به فروش آن گرفتند. هر چند گفته میشد، این سینما که بیش از ۸۰سال است از عمرش میگذرد، به جمع پردیسهای سینمایی بپیوندد اما این اتفاق صورت نگرفت.
راهحلی برای سینما عصر جدید
تعطیلی سینمای عصر جدید مانند دیگر سالنهای قدیمی بحث امروز و دیروز نیست؛ زمانی که پردیسهای سینمایی در گوشه و کنار پایتخت متولد شدند؛ تماشاگران فیلمها ترجیح دادند تا به این پردیسها بروند و این موضوع هم امری طبیعی بود؛ حتی تعمیر و بازسازی این سالنهای قدیمی گرهگشا نبود. با این حال خیلیها معتقد بودند که این سالنها را برای ایجاد پاتوقهای سینمایی و میزبانی از جشنوارههای مختلف فیلم میتوان زنده نگه داشت. برخی هم معتقدند، این سینمای قدیمی میتواند از سوی سازمانهای دولتی و حتی وزارت ارشاد خریداری شود و این بهترین راهحل است.
در میانههای دهه۹۰ قرار بود عصر جدید توسط وزارت ارشاد خریداری و تبدیل به سینمای اختصاصی گروه هنر و تجربه شود. گفته میشود این اتفاق بهخاطر نرسیدن به توافق مالی صورت نگرفت و در نهایت مهر تعطیلی سینما در زمان وزارت محمد مهدی اسماعیلی وزیر وقت ارشاد زده شد.
سالنهای قدیمی اما فعال
سینما فلسطین، قدس، آفریقا و چند سالن سینمایی مانند پایتخت در مرکز شهر همچنان فعال هستند. در محدوده انقلاب و ولیعصر هم سینماهای وابسته به حوزه هنری همچنان فعال هستند و ۲ سینما مرکزی و پارس تعطیل شدهاند.
از نمایش فیلم برای سربازان روس تا تعطیلی بعد از کرونا
فعالیت سینما عصر جدید به دهه۲۰ برمیگردد؛ سالنی که درست شد تا برای سربازان روس فیلم نمایش داده شود؛ بعدتر پدر منصور اتحادیه آن را اجاره کرد که در دوران انقلاب این سینما بازسازی شد و فعالیت خود را داشت تا اواخر دهه۸۰ عبدالله علیخانی با مشارکت محمدحسین فرحبخش این سالن را خریداری کرد. این سالن بهگفته صاحبانش با شیوع کرونا دچار ورشکستگی و بعد از کرونا تعطیل شد.
امیدی به نام تئاتر لبخند
گذر از خیابان طالقانی و دیدن تابلوی فروش زرد رنگ سینما عصر جدید میتواند خبر تلخی برای سینما دوستان باشد اما در همسایگی این سینما سالن تئاتری دایر شده که شاید همین سالن تئاتر بتواند برای احیای سینما عصر جدید کار انجام دهد. سالن تئاتر «لبخند» علاوه بر اجرای نمایش که از برنامههایش است توسط هنرمندان سینمایی کارگاههای آموزشی برگزار میکند. تئاتر «لبخند» شامل ۳سالن با ظرفیت ۲۰۰ نفر، ۱۵۰ نفر و یک سالن با ظرفیت ۵۳نفر با امکانات پخش فیلم دالبی سارراند و یک سالن روباز دو سویه با ظرفیت ۱۶۰ نفر و دیگر امکاناتی همچون پلاتو، گالری، کارگاه دکور، کافه و رستوران، پارکینگ و بخش تجاری مرتبط در زمینه فرهنگی است.