شفیعی گفت: مهار ایران یک راهبرد مشترک بین دو حزب دموکرات و جمهوری خواه آمریکا است که هر دو طرف بر روی آن اجماع نظر دارند، در کنار راهبرد مشترک، در تاکتیک‌ها تفاوت وجود دارد.

محمدعلی شفیعی کارشناس مسائل آمریکا، در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری آنلاین، با اشاره تاثیرگذاری نتایج انتخابات آمریکا در وضعیت منطقه، ایران و جنگ غزه و لبنان، اظهار کرد: هر کدام از دو کاندیدا ریاست جمهوری ایلات متحده یعنی کامالا هریس و دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شوند در راهبرد کلان‌شان که آن راهبرد، مهار ایران است، تفاوتی ایجاد نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مهار ایران یک راهبرد مشترک بین دو حزب دموکرات و جمهوری خواه آمریکا است که هر دو طرف بر روی آن اجماع نظر دارند، گفت: در کنار راهبرد مشترک، در تاکتیک‌ها تفاوت وجود دارد. برهمین اساس تصور بنده این است که اگر هریس رئیس جمهور ایالات متحده شود ایران در این تعلیق مذاکره_عدم مذاکره، توافق_عدم توافق و تحریم_عدم تحریم و در قبالش امتیاز گرفتن از جمهوری اسلامی، نگه خواهد داشت.

شفیعی با اشاره به اینکه تاکتیک دونالد ترامپ متفاوت است، بیان کرد: ترامپ، درباره مسئله هسته‌ای ایران خیلی سفت برخورد می‌کند و ادعا دارد که ایران اجازه داشتن سلاح را ندارد و مقدمات رسیدن ایران به سلاح هم باید حذف شود. بنابراین فضا، فضای مذاکره نخواهند بود.

کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: نگاه ترامپ درباره مسئله منطقه هم متفاوت است، درواقع اگر بخواهم با ادبیات آمریکایی صحبت کنم، آن‌ها تصور دارند که تاحدودی بازوهای ایران از منطقه کوتاه شده و با توجه به این دو مسئله تمرکز خود را از روی ایران پیرامون مسائل منطقه کم خواهد کرد.

وی افزود: برهمین اساس با این تصور، فضای مذاکراتی را می‌ببندد و توافق امنیتی با عربستان امضا خواهد کرد تا با این اقدام فضا را به سمتی ببرد که ایران را گوشه رینگ قرار گرفته و منزوی شود، با این روش می‌خواهد نفوذ ایران را در منطقه کاهش دهد.

شفیعی خاطرنشان کرد: روش‌های دو حزب در مواجهه با ایران و منطقه متفاوت خواهد بود اما راهبرد واحدی پیرامون محدود کردن اثرگذار ایران در منطقه و مهار کردن ما دارند.