صبح دوشنبه شهروندانی که از میدان محمدیه عبور می‌کردند شاهد تندیس بلند بالای مولانا، شاعر نامی کشورمان بودند که با قلم و کتابی در دست رو به شرق و در میانه میدان نصب شده است.

همشهری آنلاین- مهدیه تقوی‌راد: تندیسی که رنگ و لعابی جدید به این میدان قدیمی داده و از ده‌ها متر دورتر کاملا قابل مشاهده است.

مهمانان ویژه در محمدیه

صدای موسیقی سنتی در اوایل صبح فضای میدان محمدیه را پر کرده است. خودروهایی با پلاک‌های سیاسی در اطراف میدان پارک کرده‌اند. پروفسور حجابی کرلانگیچ، سفیر ترکیه، زاهدی نظام الدین شمس‌الدین‌زاده سفیر تاجیکستان، اونتالاپ اونالبایف، سفیر جمهوری قزاقستان و بلرام شکلا، رئیس مرکز فرهنگی سفارت هندوستان از مهمانان ویژه این مراسم هستند. کم‌کم به تعداد افراد داخل میدان افزوده می‌شود. از شورای شهر تا شهردار منطقه و شهروندان از مهمانان هستند.

محله‌ای که چمران در آن بزرگ شد

بوی اسفند تمام فضا را پر کرده است. رئیس شورای شهر تهران با تماشای مجسمه می‌گوید: سعی ما این است که بتوانیم در همه نقاط شهر با نصب تندیس‌ها، مناظر چشم‌نوازی را برای شهروندان به‌وجود بیاوریم. چمران به‌گفته خودش در محله مولوی به دنیا آمده و سال‌ها در آن زندگی کرده است، اما نمی‌دانسته دلیل انتخاب نام محله‌اش ‌منسوب به مولوی شاعر نامی کشور یا موضوع دیگری بوده است.

تندیسی به سفارش انجمن آثار و مفاخر

انجمن اثار و مفاخر فرهنگی ایران قدمتی یکصد ساله دارد و سعی کرده تا آثار مشاهیر، مفاخر علمی و فرهنگی و... به اشکال مختلف نگهداری کند. ساخت و تعمیر بناهای یادبود، توسعه و ایجاد آرامگاه برای مشاهیر درگذشته هم برخی از اقدامات این انجمن است. محمود شالویی، مشاور وزیر و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در مراسم می‌گوید: شهرداری تهران، شورای شهر و سازمان زیباسازی حمایت‌هایی را از اقدامات انجمن داشته‌اند. بر این اساس نخستین مجسمه یعنی تندیس شاعر توانا، نظامی گنجوی سال گذشته در میدان ونک نصب شد. حالا هم نوبت به مولوی رسیده است. چون هیچ شاعری به‌اندازه مولوی شناخته‌شده نیست.

عکس یادگاری

با پایان صحبت‌ها از سفرای کشورهای مدعو و دیگر مهمانان دعوت می‌شود تا برای رونمایی از تندیس همراه شوند. بازار عکس یادگاری مهمانان با یکدیگر و زیر سایه مجسمه بلند بالای مولانا گرم است. در بیرون میدان اما زندگی به سرعت جریان دارد و اکثر افرادی که در حال عبور از این میدان قدیمی هستند برای نخستین‌بار این تندیس سفید رنگ را زیر سایه ابرهایی که کم‌کم در آسمان پخش می‌شوند، تماشا می‌کنند.

هنرمندی برای تمام فصول

نادر قشقایی، سازنده مجسمه‌ساز میدان محمدیه

در این سال‌ها ده‌ها مجسمه برای پایتخت ساخته‌ام. این دومین مجسمه‌ای است که با سفارش انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ساختم. نخستین تندیس، تندیس حکیم نظامی بود که سال گذشته با همکاری شهرداری تهران در میدان ونک نصب شد. تندیس عطار با ارتفاع ۳متر و از جنس فایبرگلاس بود و تندیس مولوی از جنس بتن‌گلاسه با سازه فلزی است. امیدوارم شرایط به‌گونه‌ای مهیا شود که بتوانیم به‌زودی دیگر میادین را هم به تندیس‌های دیگر مشاهیر مزین کنیم. برای ساخت این تندیس گروهی از مولوی‌شناسان و کارشناسان هنری به دعوت انجمن مفاخر و آثار فرهنگی ایران همفکری داشتند.

رونمایی از مرتفع‌ترین تندیس در تهران

وحیدرضا انارکی محمدی، شهردار منطقه۱۲

تندیس مولانا یکی از مرتفع‌ترین تندیس‌های تهران به‌شمار می‌آید که یک اثر فاخر و ارزشمند هنری است. این اثر از ساخته‌های استاد نادر قشقایی از هنرمندان برجسته کشورمان است که با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ساخته شده است. این دومین تندیس نصب‌شده در منطقه۱۲ تهران است که ۶متر ارتفاع دارد که برای ساخت آن حدود ۱۵میلیارد ریال هزینه شده است. سازمان زیباسازی و انجمن مفاخر، پیگیری نگهداری و مراقبت از این تندیس ارزشمند هستند.

مشخصات تندیس مولانا

سازنده: نادر قشقایی

ارتفاع: ‌۳متر

پایه سنگی زیرین: ‌۴متر

جنس: بتن گلاسه با سازه فلزی

وزن: ۱۵۰۰کیلو

زمان نصب: ۷ساعت

هزینه: ۱۵میلیارد ریال

منبع: روزنامه همشهری