بوستان لاله برای نخستین‌بار در قالب جشنواره‌ای شاد و مفرح میزبان بابا و دختران است

همشهری- زینب زینال زاده: هوا رو به تاریکی می‌رود. دست در دست بابا وارد بوستان لاله می‌شوند. اطراف آبنما لوکیشن اصلی برگزاری جشنواره‌ای است که باباها و دخترها قرار است لحظات خوش و نابی را با هم تجربه کنند. صدای موسیقی و شور و هیجان کودکان، مهمانان را به سمت غرفه‌ها و سن راهنمایی می‌کند. پیش از ورود به محل اصلی برگزاری جشنواره، شاخه گل رز تقدیم دختران می‌شود. فضا و دکور متناسب باسلیقه دختران و با رنگ صورتی طراحی شده است.

جیغ و دست و هورا

هنرمندان حوزه کودک روی سن مشغول اجرای برنامه هستند. خواندن شعرهای کودکانه همراه با موسیقی شاد، همه کودکان را به وجود می‌آورد و جیغ و دست و هورا، آرامش و سکوت بوستان لاله را می‌شکند. بابای هستی می‌گوید: «وقت‌گذرانی پدرها با دخترها قطعاً جذاب و لذت‌بخش است؛ اما چون باباها مشغله کاری زیادی دارند این کار کمتر انجام می‌شود. برگزاری این برنامه فرصت ازدست‌رفته را جبران می‌کند.»

بازی مهیج با بابا

کنار میز بازی‌های فکری ایستاده است. مربی توضیحات را می‌دهد و نازنین با بابا مشغول بازی می‌شود. هر بار که برنده می‌شود، با صدای بلند می‌گوید: «بابایی من برنده شدم.» شادی نازنین بابا را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و او را در آغوش می‌کشد و می‌گوید: «عشق بابا تو همیشه برنده‌ای.» بابای نازنین با تقدیر از برگزار این جشنواره می‌گوید: «پس از مدت‌ها توانستم لحظاتی شاد و مفرح با دخترم سپری کنم.»

وقت‌گذرانی دونفری

گذری با انواع بازی‌های فکری و ورزشی و شاد ایجاد شده است. در طول این مسیر شروع به دویدن می‌کند. بابا نگران از گم‌شدنش صدا می‌زند: «نفس جان ندو» نفس کنار بازی توپ‌های رنگی می‌ایستد و همراه با بابا شروع به بازی می‌کند. هر بار که توپ‌های رنگی را داخل خانه‌ها می‌اندازد بلند می‌خندد. بابای نفس می‌گوید: «پس از اتمام کار زود به منزل آمدم تا با دخترم به پارک بیایم. تمام‌وقتم اختصاص به او دارد و قرار است کلی خوش‌گذرانی کنیم. شاید پس از سال‌ها این اولین‌بار است که دونفری وقت‌گذرانی می‌کنیم.»

بازی فارغ از کار

گرچه این جشنواره برای دخترها و باباها پیش‌بینی‌شده است؛ اما کودکان کار از آن بی‌بهره نمانده‌اند. در بوستان آدامس و گل می‌فروشند و وقتی وارد گذر بازی‌ها می‌شوند، بساطشان را در گوشه‌ای قرار می‌دهند. مربیان با صبوری و خوش‌رویی این فرصت را برایشان فراهم می‌کنند و میزبانشان می‌شوند. رضا می‌گوید: «هر شب با دوستانم به اینجا می‌آییم و به‌صورت گروهی بازی می‌کنیم. خیلی خوش می‌گذرد.»

همراهی دخترها توسط مادران

طبق پیش‌بینی‌ها انتظار می‌رفت جشنواره میزبان دخترها و باباها باشد؛ اما گویا مادرها هم خودشان را از وقت‌گذرانی با دخترها محروم نکرده‌اند. برخی از دخترها همراه با مادرها در جشنواره شرکت کرده‌اند. مادر ریحانه می‌گوید: «بابای ریحانه مأموریت است و چون دخترم دوست داشت در این جشنواره شرکت کند، آمدیم بوستان لاله. واقعاً طرح خوبی است و قطعاً نیاز هست تا تداوم داشته باشد.»

حضور خانوادگی

برخی به‌صورت خانوادگی در جشنواره شرکت کرده‌اند. خانواده رضا احمدی دور میز بازی حلقه‌زده‌اند. بابا و مبینا یک گروه، مامان و مبین هم گروه دیگری را تشکیل داده‌اند. رقابت میان اعضای خانواده تنگاتنگ است و هر کدام برای دیگری خط‌ونشان می‌کشد. مامان می‌گوید: «اجرای چنین برنامه‌ای زمینه‌ساز تفریحات سالم خانوادگی است؛ بنابراین بهتر است در مناسبت‌های مختلف اجرایی شود.»

برنامه‌های فرهنگی و شاد

در جشنواره علاوه بر بازی، برنامه‌های شاد و متنوعی هم پیش‌بینی‌شده است.

  • اجرای تئاتر تعاملی (کودک، نوجوان و جوان)
  • برپایی گذر بازی‌های مفهومی و خلاقانه
  • ایجاد کلینیک مشاوره و خانواده
  • برپایی گذر برنامه‌های فرهنگی
  • راه‌اندازی غرفه دختران خیر شهر
  • برپایی استیج

افزایش نشاط اجتماعی

هدف مدیریت شهری از جشنواره دختر و بابا ایجاد نشاط اجتماعی است؛ اما قطعاً اهداف دیگری هم دنبال می‌کند.

  • افزایش مهارت‌های ارتباطی میان والدین و فرزندان
  • ایجاد پیوند والدین و فرزندان در قالب بازی‌های تعاملی، مهارتی و مفهومی
  • توجه به فراغت خانواده
  • پرورش و رشد و شناخت عاطفی و احساسی در خانواده
  • انتقال مفاهیم، الگوها و اسوه‌های تربیتی و تعاملی دینی و فرهنگی

شرکت گروه‌های خاص

علی‌رغم حضور گسترده شهروندان در این جشنواره، برنامه برای شرکت ۳ گروه خاص دختران پیش‌بینی‌شده است.

  • دختران نونهال ۹ تا ۱۱ سال همراه با باباها
  • دختران نوجوان ۱۲ تا ۱۸ سال همراه با باباها
  • دختران جوان ۱۹ تا ۳۰ سال همراه با باباها

ساعت و روز

جشنواره تا ۱۸ آبان در بوستان لاله برپا است

علاقه‌مندان می‌توانند همه‌روزه از ساعت ۱۷ تا ۲۲ به بوستان لاله مراجعه کنند

درخواست باباها

باباها و دخترها از حضور در جشنواره خوشحال و راضی بودند و خواستار برنامه‌ریزی برای تداوم چنین برنامه‌هایی شدند. در این میان همه باباها تقاضاها و درخواست‌های مشترکی داشتند.

اول: زمان برنامه پس از غروب خورشید است و بوستان تاریک برای کودکان جذاب نیست و والدین مدام نگران فرزندان هستند مباد گم شوند.

دوم: هوا رو به سردشدن است و ازاین‌رو اجرای چنین برنامه‌هایی به فصول بهار و تابستان موکول شود

سوم: بوستان لاله وسیع است و برای حفظ امنیت کودکان و خانواده‌ها بهتر است جشنواره در محیط‌های کوچک و محافظت شده‌ای اجرا شود

منبع: روزنامه همشهری