در شرایطی که دونالد ترامپ به‌عنوان چهل ‌و هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا راهی کاخ سفید شد، گمانه‌زنی‌ها درباره آینده مناسبات تهران – واشنگتن افزایش یافته؛ موضوعی که این روزها در کانون توجه رسانه‌های داخلی و بین‌المللی قرار دارد.

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: در شرایطی که ترامپ در نخستین دوره ریاست‌جمهوری خود، با اتخاذ راهبردهای خصمانه علیه ایران در حوزه‌های مختلف، کارنامه سیاهی در اقدام علیه منافع مردم ایران به‌جا گذاشت، انتخاب دوباره او به‌عنوان «رئیس‌جمهور آمریکا»، زمینه‌ساز دور تازه‌ای از تحلیل‌ها درباره آینده مناسبات دو کشور شده‌است.

در حالی که استمرار شرارت‌های رژیم‌صهیونیستی در منطقه و ادامه جنایات این رژیم در غزه و لبنان زمینه‌ساز افزایش فزاینده تنش‌ها در منطقه شده‌است، مقام‌های سیاسی – نظامی ایران طی روزهای اخیر بارها تاکید کرده‌اند پاسخ به صهیونیست‌ها حتمی است و مقام‌های این رژیم باید در انتظار ضرب‌شست ایران باشند. در چنین شرایطی، تاثیر حضور ترامپ در کاخ‌سفید بر تحولات جاری در منطقه و به‌ویژه مواجهه تهران با شرارت‌های تل‌آویو یکی از موضوع‌های مورد توجه رسانه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای است.

راهبرد یکسان؛ تاکتیک‌های متفاوت

عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت‌ملی و سیاسی‌خارجی مجلس در گفت‌وگو با همشهری آنلاین با تاکید بر اینکه سیاست‌خارجی جمهوری‌اسلامی ایران براساس سه اصل «عزت»، «حکمت» و «مصلحت» مبتنی است، اظهارکرد: مطمئنا با نگاهی به اقدام‌های دولت آمریکا طی ۴۵ سال گذشته، در می‌یابیم هرکسی که رئیس‌جمهور آمریکا شده، تغییری در رویکردهای خصمانه نسبت به ایران ایجاد نشده‌است.

بهنام سعیدی با تاکید بر اینکه استراتژی جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در مواجهه با ایران یکسان است، افزود: آنها شاید در شیوه‌ها و تاکتیک‌ها اختلاف‌نظرها و تفاوت‌هایی داشته باشند، اما درنهایت رویکردهایشان نسبت به ایران همواره خصمانه و عداوت‌آمیز بوده‌است.

وی با اشاره به رویکرد دولت‌های اخیر آمریکا در قبال جمهوری‌اسلامی گفت: در دوره اوباما شاهد اعمال تحریم‌های گسترده‌ای علیه مردم ایران بودیم. ترامپ نیز در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود علاوه بر اینکه از برجام خارج شد، اعمال سیاست «فشار حداکثری» بر ایران را نیز کلید زد. بایدن نیز طی ۴ سال گذشته ادامه‌دهنده راه اسلاف خود در اتخاذ رویکردهای ضد مردم ایران بوده‌است.

درس فراموش‌ نشدنی به صهیونیست‌ها

این عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت‌ملی و سیاسی‌خارجی مجلس درباره تاثیر انتخاب ترامپ در مواجهه ایران با شرارت‌های رژیم‌صهیونیستی نیز عنوان‌ کرد: جمهوری‌اسلامی براساس اصول محوری سیاست‌خارجی خود، یعنی «عزت»، «حکمت» و «مصلحت» و با اقتدار راهبردهای ترسیمی خود را پیش می‌برد.

سعیدی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی پاسخ شرارت های خود را از ایران دریافت خواهد کرد، گفت: نکته مهم در این زمینه این است که صهیونیست‌ها قوانین بین‌المللی را نقض کرده‌اند و باید تبیه شوند؛ این موضوع قابل گذشت نیست.

وی ادامه داد: پاسخ ایران به شرارت‌های رژیم‌صهیونیستی قطعی است، اما زمان، نوع اهداف، کیفیت پاسخگویی، اهداف مدنظر و شدت حمله را مسئولان مربوطه مشخص می‌کنند. این اقدام با رصد و تحلیل مسائل جهانی و متغیرهای مختلف انجام خواهد شد.

سعیدی با بیان اینکه با انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، تغییری در عزم ایران برای پاسخ دادن به رژیم‌ صهیونیستی رخ نمی‌دهد، تصریح کرد: مسئولان درباره نحوه تصمیم‌گیری درباره پاسخ دادن تهران به تل‌آویو تدبیر می‌کنند. در هر صورت پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی محدود نخواهد بود و درسی فراموش‌نشدنی به صهیونیست‌ها خواهد داد.

چشم انداز مذاکرات برجامی

این عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت‌ملی و سیاسی‌خارجی مجلس درباره چشم‌انداز مذاکرات برجامی نیز گفت: با توگه به اینکه دولت‌های آمریکا همواره رویکرد خصمانه‌ای به ایران داشته‌اند، نگاه ما همواره به داخل است و با این راهبرد، پیشرفت‌ها و دستاوردهای چشمگیری هم داشته‌ایم.

سعیدی با تاکید بر اینکه در دوره اعمال گسترده‌ترین تحریم‌ها پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها مختلفی در حوزه‌های مختلف داشته‌ایم، ادامه داد: هرچند تحریم‌ها «تهدید» است، اما تبدیل به «فرصت» می‌شود. در این چارچوب باید نگاه‌مان به داخل باشد.

وی با تاکید بر اینکه باید درباره نحوه مواجهه ترامپ با مذاکرات برجامی منتظر روزهای آینده بود، تصریح کرد: جمهوری‌اسلامی همواره در چارچوب اصول تبیین شده خود و خط مشی‌های راهبردی، آمادگی‌اش را برای مذاکره اعلام کرده است، آن‌هم براساس احترام متقابل.

سعیدی با بیان اینکه اقتدار و سربلندی ایران و منافع ملی در هر مذاکره‌ای چراغ راه خواهد بود، اضافه‌کرد: مذاکره را کسی رد نمی‌کند، اما نباید ذره‌ای خدشه به اصول پیش‌گفته هستیم. مسئولان جمهوری‌اسلامی همواره اعلام کرده‌اند که با حفظ احترام متقابل و درنظر گرفتن منافع ملی، آماده مذاکره هستند.

برچسب‌ها