به گزارش همشهری آنلاین، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور با اعلام این مطلب به همشهری میگوید: «برای تحلیل وضعیت جوی موجود و اینکه بتوانند از آن برای پیشبینی آینده استفاده کنند، نیاز است که اطلاعات مربوط به اندازهگیریهای جوی مانند دما، رطوبت و... از سراسر دنیا جمعآوری شود. با به دست آوردن این اطلاعات میتوانند متوجه چگونگی شرایط جوی شوند.»
صادق ضیائیان ادامه میدهد: «برای اینکه مجموع اطلاعات با هم مقایسه شود، باید یک شرایط استانداردی در تمام ایستگاههای هواشناسی سراسر دنیا وجود داشته باشد. همچنین تمامی این اطلاعات در یک زمان خاص به صورت همزمان باید برداشت و اندازهگیری شود.»
او تاکید میکند: «بدین ترتیب، برای گزارشهای هواشناسی از ساعت بینالمللی (گرینویچ) استفاده میشود به طوری که یک بازه زمانی مشخصی دارند که حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است و در این زمان، اطلاعات اندازهگیری، ثبت و گزارش میشود.»
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور توضیح میدهد: «پس از اینکه اطلاعات همزمان در ایستگاههای هواشناسی سراسر دنیا دیده و اندازهگیری شد، این اطلاعات روی یکسری نقشهها پیادهسازی میشود. نقشههای گوناگون در زمانهای مختلف که تقریبا از ساعت صفر گرینویچ تا ساعت ۳ یا هر ۶ ساعت یک بار تهیه میشود. این نقشهها که حاصل گزارش همزمان از وضعیت جوی از سراسر دنیاست، به آن نقشههای همدیدی گفته میشود.»
ضیائیان اضافه میکند: «حالا این نقشههای همدیدی یکسری خصوصیات هم دارند که از روی آن تحلیلهایی صورت میگیرد. مثلا تغییرات فشار هوا و اینکه کم فشار کجا هست و پرفشار کجا، چگونگی تغییر دما، رطوب و خیلی از پارامترهای دیگر چگونه تغییر کرده است. این نقشههای حاصل اندازهگیریهای مختلف در زمانهای متفاوت است که از آن به عنوان نقشههای همدیدی یاد میشود.»