به گزارش همشهری آنلاین- محمدامین توکلی زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در گفت و گو با همشهری درباره پروژه احیای روددره فرحزاد گفت: «رود دره فرحزاد جزو نقاط قرمز شهر تهران به شمار می رفت. هر زمان که قرار بود از چند نقطه بحرانی در شهر تهران نام برده شود، حتما یکی از آنها رود دره فرحزاد بود. متاسفانه در این سال ها فرحزاد به یک کلاف سردرگمی تبدیل شده شد که از قاچاق مواد مخدر و پاتوق های استعمال مواد مخدر تا خرید و فروش سلاح و... خلاصه همه نوع جرم و جنایت در آن اتفاق می افتاد. باز کردن این کلاف هم کار بسیار سخت و دشوار بود، اما با کمک اهالی محل این اتفاق افتاد. واقعا اهالی روستای فرحزاد خیلی کمک کردند و مشارکت مردمی خوبی برای این آسیب ها شکل گرفت.»
وی افزود: «موضوعی که درگام اول برایمان اهمیت داشت نجات جان ۸۰۰ معتاد متجاهری بود که در اینجا مقیم شده بودند. نگاه انسانی حکم میکرد اینها را نجات دهیم و دیگر در این محیط عمر زندگی شان را هدر ندهند و عمر خودشان را خودشان تلف نکنند ودچار ضایعات بیشتری نشوند. لذا طی اجرای چند طرح که به درستی با مشارکت قوه قضاییه و فراجا و سازمان بهزیستی به اجرا درآمد، جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر مقیم در روددره فرحزاد انجام شد و شهروندان عزیزی که به معتاد متجاهر تبدیل شده بودند، به مراکز ماده ۱۶ منتقل شدند.»
رفع پلاک قرمزها
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران ادامه داد: «موضوع بعدی برطرف کردن بستر های این آسیب بود. ما در اینجا پلاک های قرمزی داشتیم که محل خرید و فروش موادمخدر بودند و تقریبا کسی هم نمی توانست به آنها نزدیک شود و با تیر اندازی و رها کردن سگ و قمه کش و... محافظت می شدند. با کمک فراجا این اتفاق افتاد و قوه قضاییه هم پای کار آمد و با ازخودگذشتگی پلیس و احکام خوبی که از سوی قوه قضاییه صادر شد، این نقطه از خانه های پلاک قرمز و افراد مجرم و خلافکار پاکسازی شد.»
ضایعات محور اقتصادی معتادان
وی افزود: «وجود ضایعات و زباله موضوع بعدی بود. درواقع جمع آوری ضایعات و زباله ها محوراقتصادی مواد مخدر و دیگر جرم و جنایت های این محدوده به شمار می رفت. باتوجه به این موضوع سعی کردیم با ازبین بردن پاتوق های جمع آوری زباله و ضایعات، بستر بازگشت معتادان متجاهر را از بین ببریم.»
حذف آلونک ها
توکلی زاده در ادامه با اشاره به حذف آلونک ها گفت: «این آلونک ها محلی برای رد و بدل شدن و تزریق مواد مخدر و سکونت و استراحت معتادان متجاهر بود که اینها هم جمع آوری شد و ازبین رفت. در ادامه موضوع جمع آوری زباله های تجمیع شده طی سالیان گذشته را داشتیم. حدود ۸ هزار تن زباله از سال های گذشته در روددره تجمیع شده بود که یکی از مشکلات کار بود. این حجم عظیم زباله هم از این محدوده خارج شد.»
تلاش برای داشتن محیط پایدارامن
وی تاکید کرد: «از این به بعد باید تلاش کنیم تا این محیط پایدار شود. برای نخستین بار در روددره فرحزاد ایستگاه ورزشی برپا شد و مردم در آسایش و آرامش دورهم ورزش کردند. در ادامه قرار است اردوها و تورهای گردشگری را در اینجا داشته باشیم و دانش آموزان بتوانند از این محیط استفاده کنند. تورهای ویژه اصحاب رسانه، طبیعت گردان و علاقه مندان به محیط زیست را راه اندازی خواهیم کرد تا بتوانند معرف این ظرفیت طبیعی و بکر تهران باشند.»
معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران افزود: نکته بعدی ایجاد مسیر کوهنوردی است. از قدیم اینجا مسیر کوهنوردی امام زاده داوود(ع) بود که از بین رفته ولازم است تا دوباره احیا شود. دوستانمان در سازمان ورزش را موظف کرده ایم تا این مجموعه را به لحاظ احیای ورزش های کوهستانی و کوهنوردی مدنظر قرار دهند. رویداد های و رخداد های متنوعی را انشاء الله با مشارکت خود مردم در روددره فرحزاد برگزار خواهیم کرد که بتواند تثبیت کننده وضع فعلی باشد.»