به گزارش همشهری آنلاین، این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، در گفت وگو با روزنامه الشرق قطر با تکرار ادعای مسئولان ایالات متحده در تروریست خواندن جنبش مقاومت اسلامی حماس گفت که دیگر نباید رهبران حماس در مرکز هیچ یک از شرکای واشنگتن مورد حضور داشته باشند.
این مسؤول آمریکایی با تمجید از نقش قطر در طول یکسال گذشته در موضوع اسرای اسرائیلی افزود: قطر نقشی بی نظیر برای میانجیگری در موضوع گروگانها ایفا کرده، همچنان که دوحه در تضمین آزادی حدود ۲۰۰ گروگان در سال گذشته نیز نقش اساسی داشته است.
این مقام دولت واشنگتن ادامه داد: در سایه مخالفت مداوم حماس برای آزادی گروگانها، صرف نظر از تعداد آنها، در چند هفته اخیر، این گروه در نشستهای قاهره پیشنهاد آمریکا را نپذیرفت، همین امر ادامه حضور آنها در دوحه را غیر قابل قبول کرده است.
روزنامه الشرق به نقل از منابعی که نامی از آنها نبرده، اعلام کرد که قطر ۱۰ روز پیش درخواست آمریکا برای اخراج رهبران حماس را به این گروه اطلاع داده است.
اما امروز العربیه گزارش داد که حماس هیچ گزارشی مبنی بر درخواست برای خروج از قطر دریافت نکرده است و درخواست مقامات قطری از رهبران این جنبش برای خروج از دوحه را رد می کند.
به گزارش سی ان ان ، حماس اخبار مربوط به اخراج احتمالی مقامات ارشد این سازمان از قطر را تکذیب کرد. یک مقام ارشد حماس گفت که گزارش هایی که بر اساس آن قطر با دور نگه داشتن مقامات ارشد این سازمان از دوحه موافقت کرده است "بی اساس" است و یک "تاکتیک فشار" است.
این منبع به سیانان گفت: ادعای رسانه های رسانههای اسرائیلی مبنی بر موافقت قطر با اخراج مقامات ارشد حماس از دوحه در پی درخواست آمریکا، هیچ مبنایی ندارد و چیزی جز یک تاکتیک فشار نیست.
منبعی مسئول در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) ادعاهای رسانههای آمریکایی و عربی مبنی بر درخواست قطر این جنبش برای ترک این کشور عربی را رد کرد.
همچنین خبرگزاری شهاب فلسطین امروز شنبه به نقل از این منبع گزارش داد که «گزارشهای منتشر شده در مورد اینکه قطر به رهبران جنبش اعلام کرد که دیگر آنها در دوحه نامطلوب هستند، نادرست بوده و صحت ندارد».
تصمیم جدید قطر درباره میانجیگری بین حماس و اسرائیل
امروز خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مبنع دیپلماتیک نوشت: «قطر پس از ماه ها تلاش ناموفق برای پایان دادن به جنگ در نوار غزه، از میانجیگری بین اسرائیل و حماس کنار رفت.» این منبع افزود: قطر اعلام کرده که دفتر سیاسی حماس در دوحه کارکرد خود را از دست داده است. قطر تصمیم خود را به حماس و اسرائیل و آمریکا ابلاغ کرد.
رویترز نیز گزارش داده که قطر از تلاش برای میانجیگری برای توافق آتش بس در غزه تا زمانی که حماس و اسرائیل "تمایلی صادقانه" برای بازگشت به میز مذاکره نشان ندهند، متوقف خواهد شد.
خبرگزاری انگلیسی به نقل از منابعی که آنها را آگاه میخواند، ادعا کرده قطر میانجیگری در پرونده آتشبس در غزه را متوقف خواهد کرد.
این منابع ادعا کردند این میانجیگری در مذاکرات تا زمانی متوقف خواهد بود که حماس و رژیم صهیونیستی، «تمایل صادقانهای برای بازگشت به میز مذاکرات نشان دهند».
این ادعا در حالی است که حماس بارها موافقت خود را با آتشبس اعلام کرده اما «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی با مطرح کردن درخواستهای جدید، در مسیر مذاکرات سنگاندازی میکند.
یکی از دلایل اخراج «یوآو گالانت» از وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نیز اختلاف با نتانیاهو بر سر آتشبس بوده است چراکه حتی گالانت معتقد بود نتانیاهو بهدنبال آتشبس و تبادل اسرا نیست.
منابع مورد استناد رویترز همچنین مدعی شدند دوحه به حماس گفته دفترش در دوحه دیگر در خدمت به هدفی که برای آن تاسیس شده، قرار ندارد.
روز جمعه نیز وبگاه آکسیوس مدعی شده بود قطر از حماس خواسته دفتر خود را از دوحه به جایی دیگر منتقل کند؛ ادعایی که یک منبع مطلع در حماس در گفتوگو با المیادین، آن را رد کرده است.
رویترز مدعی شده قطر تصمیم خود برای تعلیق نقش دوحه در مذاکرات را به رژیم صهیونیستی، حماس و دولت آمریکا اطلاع داده است.