رود دره فرحزاد تغییرات زیادی به‌ خود دیده است. در دوره‌ای تملک املاک حاشیه دره شروع شد، بدون اینکه املاک رهاشده تخریب و بهسازی شود. در دوره‌ای هم معتادان املاک رهاشده را پاتوق خود کردند و در گذر زمان تعدادشان افزایش یافت.

همشهری آنلاین - همین موضوع شروع یک طرح بزرگ در این طبیعت بکر را رقم زد تا به محدوده‌ای تفریحی و عاری از آسیب تبدیل شود. این میان بخشی از بار مسئولیت به‌عهده مدیران شهری تکه دوم پایتخت گذاشته شد. چراکه در محدوده شرقی رود دره املاک، باغ‌ها و بافت روستایی فرحزاد قرار دارد. مهدی صالحی، شهردار منطقه ۲ در این‌باره توضیحات بیشتری می‌دهد.

شروع احیای رود دره
قدمت پروژه به یک دهه قبل می‌رسد. بین سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲، برای احیای رود دره فرحزاد، باید طرح ساماندهی بیش از ۵۰۰ خانوار انجام و در نتیجه ۷۵۰ ملک تملک می‌شد. از این تعداد ۲۵۰ ملک در منطقه ۲ قرار داشت که از همان زمان شروع شد.

شکل‌گیری پاتوق‌های دائمی
بین سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵، احیای روددره به‌دلیل بروز مشکلات رها شد و از این فرصت بزه‌کاران، فروشندگان مواد و معتادان برای بهره‌برداری استفاده کردند به‌گونه‌ای که ۵ پاتوق دائم برای خود تشکیل دادند و هر پاتوق سرکرده‌ای داشت.

از ایجاد قرارگاه تا تأمین روشنایی
با شکل‌گیری قرارگاه اجتماعی از سال ۱۴۰۰ در نخستین گام، جمع‌آوری معتادان شروع شد. پس از آن نوبت به جمع‌آوری نخاله‌ها و زباله‌ها از رود دره رسید که باعث آلودگی محیط شده بود. در مرحله سوم جاده‌ای برای دسترسی آسان از چند نقطه در تکه دوم پایتخت ایجاد شد. فاز چهارم هم به ایجاد روشنایی اختصاص یافت تا جایی که ۲۵ پایه چراغ نصب شد.

اجرای فاز دوم در منطقه ۲
فاز اول پروژه اکوپارک فرحزاد در ۵۴ هکتار در محدوده مشترک مناطق ۲ و ۵ به بهره‌برداری رسید. اما فاز دوم که از جنوب پل آبشار شروع می‌شود در منطقه ۲ قرار دارد. در این مرحله پیش‌بینی شده پروژه سرعت بیشتری داشته باشد و حتی تا پایان دوره مدیریت ششم به بهره‌برداری برسد. چون در این محدوده تعداد معارضان کمتر بوده و ‌ مجاور منازل مسکونی نیست.

مهدی صالحی، شهردار منطقه ۲:
فاز دوم احیای رود دره فرحزاد از مدت‌ها شروع شده است و اکنون شهروندان می‌توانند از بزرگراه نیایش وارد رود دره شده و در آن تردد کنند. چون روشنایی‌ها نصب و مسیر پیاده‌روی شکل گرفته است. فقط چون جاده خاکی بوده و پیمانکار نیاز به انجام برخی رفع معارض و... دارد، از آن هنوز به‌عنوان پروژه شهری نام برده نمی‌شود. امیدواریم تا پایان مدیریت ششم شهری این فاز هم تکمیل و کل رود دره با بخش‌های جانبی مانند باغ گیاه‌شناسی، قرارگاه روستایی، برج پرنده‌نگری و... و. کاملا به بهره‌برداری برسد.

۲۵ پایه چراغ
در شرق روددره برای ایجاد روشنایی نصب شده است.

۲ پارکینگ
در فاز بعدی احیای رود دره و محدوده بزرگراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی (نیایش) ایجاد می‌شود.

۳۰۰ متر فاصله
هر کانکس نگهبانی از کانکس دیگر برای ارتقای ایمنی‌هاست.

منبع: روزنامه همشهری