سیل ساحلی یکی از پدیده های حوزه هواشناسی است و آنطور که از نامش پیداست، در مجاورت دریا و در شهرهای ساحلی رخ می دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، ‌ رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره سیل ساحلی به همشهری می گوید: «سیل بر اثر بالا آمدن آب و خروج از بستر خودش اتفاق می افتد؛ حالا این بستر می تواند بستر رودخانه باشد یا خط ساحلی که حد بالا آمدن آن مشخص است و آب بالاتر از آن نمی آید.»

صادق ضیائیان عنوان می کند: «گاهی اوقات بر اثر برخی پدیده ها مانند سونامی، طوفان های حاره ای، سیکلون های حاره ای و به طور کلی عواملی وجود دارند که باعث بالا آمدن آب دریا از حد ساحلی معمول خود شود.»

او ادامه می دهد: «وقتی که آب دریا وارد تاسیسات شهری و... شود، به آن سیل ساحلی گفته می شود یعنی پدیده ای که در ساحل اتفاق می افتد و عامل آن بالا آمدن دریاست.»‌

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور اضافه می کند: «سیل ساحلی می تواند عوامل هواشناسی داشته باشد و هم اینکه عامل زمین شناسی.»

سیل ساحلی زمانی اتفاق می‌افتد که زمین‌های خشک شده کم‌عمق توسط آب دریا سیلابی شوند. سیل ساحلی عمدتا یک بلای طبیعی است، با این حال نفوذ انسان در محیط ساحلی می‌تواند سیل‌های ساحلی را تشدید کند.

استخراج آب از مخازن آب‌های زیرزمینی در سیل ساحلی می‌تواند باعث تخریب زمین شده و خطر سیل را افزایش دهد. سازه‌های حفاظت شده هندسی در امتداد ساحل مانند دیوارهای دریایی فرایندهای طبیعی ساحل را تغییر می‌دهند که اغلب منجر به فرسایش در دامنه‌های مجاور ساحل می‌شود که همچنین خطر سیل را افزایش می‌دهد.

منبع: روزنامه همشهری