فاز نخست احیای روددره فرحزاد به مساحت ۵۴هکتار مشترک بین مناطق ۲ و ۵ شهرداری تهران به اجرا درآمد؛ اما بخش زیادی از فعالیت‌ها در این فاز در محدوده تکه پنجم اجرایی شده است.

همشهری آنلاین- مهدیه تقوی‌راد: ‌ این محدوده شامل پل خوش‌مرام تا پل آبشار است. محمدرضا پوریافر، شهردار منطقه۵ توضیحات بیشتری در این زمینه می‌دهد.

چرا روددره احیا شد؟

هدف از احیای این روددره ایجاد فضایی به‌صورت پارک طبیعی برای حفظ محیط‌زیست و گونه‌های جانوری مانند روباه، سنجاب و پرندگان بومی و همچنین ایجاد جایگزینی برای استفاده ساکنان شهر تهران به‌جای جاجرود، دماوند و جاده چالوس است. همچنین احداث چند تصفیه‌خانه در محدوده طرح به قابل استفاده شدن آب و پسماند فاضلاب‌های محدوده روستای فرحزاد که به داخل رودخانه سرازیر می‌شود، می‌انجامد.

تملک ۵ملک معارض

املاک زیادی در مسیر تبدیل روددره فرحزاد به اکوپارک قرار داشتند که بخش‌هایی از آنها تحت تملک قرار گرفت. این یکی از طرح‌های شاخص شهرداری تهران است که پس از قریب به یک‌دهه برنامه‌ریزی به بهره‌برداری رسید. با پیگیری‌های مستمری که انجام شد، پس از ۱۰سال ۵مالک رضایت دادند که املاک خود را در این طرح به شهرداری واگذار کنند. آنها در جلسات متعدد به واگذاری املاک خود راضی شدند و این ۵ملک به تملک شهرداری منطقه۵ درآمد.

تملک ملک‌های معارض برای روان‌سازی‌ تردد

محمدرضا پوریافر، شهردار منطقه ۵: ‌شهرداری منطقه با تملک ملک‌های معارض در حال روان‌سازی ترافیک معابر ورودی به این طرح تفریحی و گردشگری است؛ زیرا ساخت‌وسازهای غیرمجازی در حاشیه رودخانه صورت گرفته بود که تصرفی، غیرمجاز، فاقد سند مالکیت، بدون قدمت تاریخی و برخلاف بافت قدیمی فرحزاد بودند. از طرفی اکثر ملک‌های معارض در محدوده این اکوپارک قرار گرفته بودند؛ اکوپارکی که برای نخستین‌بار در ایران به‌عنوان زیرساخت سبز-آبی شهر تعریف شده‌است و عملکرد متفاوتی با پارک‌های شهری دارد. پروژه تبدیل روددره فرحزاد در ۳ فاز عملیاتی می‌شود که فاز اول آن به پایان رسیده‌است و در ادامه عملیات بهره‌برداری از فازهای دوم و سوم آن نیز آغاز خواهد شد.

منبع: روزنامه همشهری