به گزارش همشهری آنلاین، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد: علت تصمیم دولت برای قطعی برق، کاهش ذخایر گازوئیل و نفت کوره نیروگاهها در ۶ ماهه ۱۴۰۳ و افزایش ناترازی گاز بوده که چالشهایی را برای تأمین برق در زمستان به وجود آورده است.
دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ میزان ناترازی گاز طبیعی در اوج مصرف به ۳۱۵ میلیون مترمکعب در روز رسید و اگرچه بهواسطه افزایش دما در سال ۱۴۰۲ این عدد به حدود ۲۸۰ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافت، اما همچنان چالش ناترازی گاز طبیعی در کل سال بهویژه ماههای سرد وجود دارد.
این گزارش ادامه میدهد: از سوی دیگر مصرف سوخت مایع در نیروگاههای حرارتی افزایش یافته و در زمان حاضر ذخایر گازوئیل و نفت کوره نیروگاهها در ۶ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش پیدا کرده و افزایش ناترازی گاز و عدم امکان تأمین سوخت مایع جایگزین، چالشهایی را برای تأمین برق در زمستان به وجود آورده است.
اتصال شبکه میر روسیه به شبکه شتاب ایران
مرحله نخست اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران (شتاب) به شبکه پرداخت کارتی روسیه (میر) طی مراسمی با حضور رئیسکل بانک مرکزی، سفیر ایران در مسکو و مقامات شبکه بانکی کشور در محل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
سالانه ۱۷ میلیون تن نهاده دامی وارد کشور میشود
صدر الله دولت، مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام گفت: در دهه ۹۰ بین ۷ تا ۱۰ میلیون تن نهاده دامی وارد میشد که امروز به ۱۷ میلیون تن رسیده این نشان میدهد شدت وابستگی بیشتر شده است.
او درباره تأمین کالاهای اساسی کشور اظهار کرد: بر اساس سیاستهای خارجی کشور، جهان به دو گروه کشور همسو و غیرهمسو تقسیم میشود که عمده تأمین کالاهای اساسی ما از کشورهای همسو در سیاستهای خارجی و با عاملیت کشورهای غیرهمسو انجام میشود؛ امری که از پیش از انقلاب بوده و تا امروز ادامه پیدا کرده است.
دولت عنوان کرد: ضریب وابستگی ما در ۸ قلم کالای اساسی مانند غلات، انواع روغن، سویا و… بالای ۷۰ درصد بوده که کشوری مانند برزیل میتواند بیش از ۹۰ درصد ذرت، سویا و روغن کشور را تأمین کند. یا ۱۰ قلم کالای اساسی را بهطور کامل از ۳ کشور برزیل، روسیه و قزاقستان که همه همسو با سیاستهای خارجی ما هستند، وارد کرد.
نیاز کشور به واردات برنج چقدر است؟
معاون انجمن واردکنندگان برنج ایران اعلام کرد: نیاز حداقلی به واردات برنج، حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن سالانه برآورد میشود و این در حالی است که در ۴ ماهه نخست امسال، کمتر از ۵۰۰ هزار تن ترخیص انجام شد.
مجیدرضا منصور خاکی با تأکید بر اینکه جامعه مصرف برنج ایرانی و خارجی متفاوت است و فراوانی هیچیک موجب جبرانی بر کمبود دیگری نیست گفت که صدور مجوز خروج محمولههای برنج در گمرکات از آذرماه و توزیع آن در سطح کشور، قطعاً به بازگشت آرامش در بازار کمک شایانی کرده و باعث تعدیل و کاهش قیمت حتی در برنج ایرانی نیز خواهد شد.
کشورهای CIS از ایران واگن میخرند
جبار علی ذاکری، مدیرعامل راهآهن از توافق کشورهای عضو CIS برای خرید واگن از ایران و توافق برای سیر واگنهای ایرانی در نشست شورای حملونقل این اتحادیه در ازبکستان خبر داد. مطابق این توافق، ۲۰۰ واگن عرضه خواهد شد.
او با اعلام این خبر گفت: در سفر به ازبکستان توافقی برای تولید واگنهای باری در داخل کشور و واگذاری به یکی از شرکتهای عضو CIS مطرح شد.
ذاکری ادامه داد: در خصوص مجوز سیر واگنهای ایرانی در کشورهای ازبکستان و تاجیکستان به توافقاتی رسیدیم و پروتکلی بین دو کشور نیز به امضا رسید.
رشد ۷۰ درصدی واردات صنایع غذایی در ۱۲ سال
رفیعی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲، جمعیت کشور کمتر از ۱۵ درصد رشد کرده، اما واردات صنایع غذایی رشد ۷۰ درصدی داشته که این نشاندهنده تضعیف ساختار تولید و کشاورزی است.
رفیعی با بیان اینکه امنیت غذایی پیشران امنیت اقتصادی کشور است و باید به آن بهطور ویژه توجه شود، افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه پیشرفت رشد ۵ درصدی بخش کشاورزی به تصویب رسیده است؛ درحالیکه در برخی سالها از سوی مرکز آمار منفی و از طرف بانک مرکزی مثبت اعلام میشود و تا زمانی که این مشکل وجود دارد صحبت از تصویب رشد ۵ درصدی جای تأمل دارد.
دولت به تعهدات خود در نهضت ملی مسکن پایبند است
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت اظهار کرد: دولت در تلاش است با توجه به تعهداتی که از گذشته در طرح نهضت ملی مسکن ایجاد شده، این تعهدات را انجام دهد و به تعهدات خود در نهضت ملی مسکن پایبند است.
او افزود: در بازار مسکن به لحاظ افزایش قیمتی که در سالهای گذشته ایجاد شده مسائل جدی برای مردم به وجود آمده است. یکی از چالشهای برنامه افزایش جمعیت موضوع مسکن است.
سخنگوی دولت تأکید کرد: دولت چهاردهم که شعار خود را وفاق قرار داده به وفاق با بخش خصوصی پایبند است. دولت نباید تصدیگری کند بلکه بر اساس اصل ۴۴ امور را به بخش خصوصی بسپارد. البته حتماً مشکلات و اشتباهاتی وجود داشته که آمادگی داریم آنها را اصلاح کنیم. در این راستا جلساتی هم با بخش خصوصی داشتهایم. نگاه دولت استفاده از توان بخش خصوصی است.