همشهری آنلاین: جمعی از اساتید، اعضای هیات علمی و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای محیط زیست دانشگاه های شهید بهشتی، تربیت مدرس و تهران، امروز -دوشنبه ۲۱ آبانماه ۱۴۰۳- در بازدید از پروژه اکوپارک فرحزاد ابعاد اجرای این طرح را بررسی کردند. در این بازدید در ابتدا سید اویس ترابی، مدیر پروژه طرح بازآفرینی روددره فرحزاد با اشاره به جزئیات اجرای این طرح گفت: طبق مطالعات انجام شده روددرهها و اکوسیستمهای آبی شهر تهران به عنوان ستون فقرات زیر ساخت سبز آبی شهر تهران شناسایی شدند و مقرر شد اینها به فضای شهری بازگردند.
ترابی اضافه کرد: ارزش بینظیر روددرههای شهر تهران این است که دمیدن باد محلی کوهستان که باد شبانهروزی است؛ به صورت روزانه در آنها تکرار می شود و در شرایط وارونگی هوا نقش موثری در کاهش آلایندگی دارد، به طوری که مطالعات نشان داده در شرایط اوج وارونگی میتواند نزدیک به ۱۸ درصد کاهش آلایندهها را به صورت مستقیم رقم بزنند.
او با تاکید به اینکه روددرهها آبخوان اصلی دشت تهران هستند، از اجرای عملیات ژینایی در روددرههای تهران شامل دارآباد، دربند، ولنجک، فرحزاد و کن خبر داد. به گفته مدیر اجرایی طرح فرحزاد، ضمن انجام مطالعات اولیه برای این طرح تلاش شد از آموختهها و تجارب کشورهای توسعه یافته هم برای اجرای این پروژه استفاده شود.
ترابی، با اشاره به اینکه تمام محلههای شهر تهران بین روددرهها قرار گرفتند، اظهار کرد: روددره فرحزاد تا دهه ۴۰ زیرساخت سبز آبی بود و این امر جزو ارزشهای بینظیر روددره هاست که به عنوان زیرساخت سبز آبی شناسایی میشوند.
در ادامه دانشجویان به همراه اساتید خود از دره فرحزاد بازدید و جزئیات اجرای این پروژه را بررسی کردند. پس از بازدید، نشست تخصصی اساتید، دانشجویان و متخصصان حوزه محیط زیست در خصوص احیا و ساماندهی روددره فرحزاد برگزار شد.
علی شمسیپور رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در این نشست گفت: امیدوارم همکاری دانشگاهها با مدیریت شهری بیش از پیش شود. یک نمونه از مشارکت دانشگاهها نیز اتفاقی است که در روددره فرحزاد رخ داده است.
وی تاکید کرد: اگر همت و تاکید شهردار تهران نبود، شاید روددره فرحزاد ساماندهی نمیشد. در حال حاضر حدود یک سوم روددره فرحزاد افتتاح شده است که همین یکسوم نتیجه کاری جدی است، به طوری که در راستای ساماندهی روددره فرحزاد نهادهای مختلف دست به دست یکدیگر دادند و کار کردند .
در پایان این نشست تخصصی تعدادی از اساتید و دانشجویان با تاکید بر اینکه کار خوبی توسط مدیریت شهری و شهرداری تهران صورت گرفته است که جای تقدیر دارد، به طرح سوال و پیشنهادات خود پرداختند.