به گزارش همشهری آنلاین، به گفته معاون بهره برداری و توسعه آب سیستان و بلوچستان، از نظر جمعیت نیز حدود ۳ میلیون و ۱۰۶ هزار نفر را شامل میشود و تقریبا ۳.۵ درصد جمعیت کشور در این استان زندگی میکنند. علیرضا نارویی در این رابطه به همشهری می گوید: «پراکندگی در سیستان و بلوچستان بسیار است و به همین دلیل، هزینههای خدماترسانی در آن به تناسب افزایش مییابد؛ این هزینه خدماترسانی میتواند آب باشد یا برق.»
او ادامه می دهد: «از سوی دیگر، استان ما از نظر اقلیمی گرم و خشک است و در شرایط نرمال، میانگین بارندگی در سیستان و بلوچستان یک سوم میانگین بارندگی در کشور است.»
معاون بهره برداری و توسعه آب سیستان و بلوچستان عنوان می کند: «همین مسائل نشان میدهد سیستان و بلوچستان همواره با تنش آبی مواجه است و سدهای استان روز به روز سطح آبشان کاهش پیدا میکند. از این رو، هم شهرها و هم روستای سیستان و بلوچستان با تنش آبی مواجه هستند. هرچند در سالهای اخیر اقدامات بسیار خوبی در زمینه طرح آرسانی صورت گرفته است؛ هم در بحث آبرسانی به شهرها و هم آبرسانی به روستاها.»
او تاکید می کند: «طرح جهاد آبرسانی به روستاهای استان در قالب آبرسانی به ۱۷۵۱ روستا قراردادی منعقد شد که تقریبا بزرگترین طرح آبرسانی به روستاها در کشور است چنانکه تقریبا ۲۵ درصد قرارداد کل کشور برای آبرسانی به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد و این نشان میدهد که دولت نگاه ویژهای به استان ما دارد.»
نارویی می گوید: «طرح آبرسانی به مناطق مختلف استان در حال انجام است و اگر تامین منابع شود، امیدوار هستیم طی ۲، ۳ سال آینده وضعیت آب شرب استان به حد مطلوب یعنی میانگین کشور برسد. البته در بخش شهری همین حالا ۹۸.۶ درصد جمعیت بهره مند هستند و تحت پوشش ما قرار دارند. همچنین در بخش روستایی نیز تقریبا ۷۲.۵ درصد تحت پوشش طرح آبرسانی قرار گرفته اند.»
او اضافه می کند: «تلاش ما این است که تنش آبی را در آینده ای نزدیک به حداقل برسانیم.»