به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس مسجدی خاطرنشان کرد: استعمال دخانیات،کمتحرکی،مصرف الکل،رژیم غذایی نامناسب و آلودگی هوا از جمله علل مهم ابتلا به بیماری غیرواگیر همچون بیماریهای قلبی، عروقی ،سرطانها و دیابت هستند.
رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر با اشاره به اینکه در سال ۴۵۰ هزار نفر در کشور فوت میکنند که ۱۶۰ هزار نفر به دلیل بیماری قلبی، ۵۵ هزار نفر بر اثر سرطان و ۱۳۵ هزار نفر بر اثر سکته مغزی خواهد بود.
مسجدی با بیان اینکه ۸۲ درصد مرگومیرهای ایران مربوط به بیماریهای غیرواگیر است، گفت: ۲۰ درصد مرگهای مربوط به بیماریهای قلبی مربوط به دخانیات و ۸۰ درصد علت مرگومیرهای مربوط به بیماریهای تنفسی مربوط به دخانیات است.
این استاد بیماریهای تنفسی با انتقاد از افزایش مراکز تولید دخانیات از ۶ واحد به ۳۸ واحد ، متذکر شد: ۱۵ درصد مردم در ایران دخانیات مصرف میکنند.
وی با انتقاد از کاهش مالیات دخانیات، گفت: عمده این ۶ هزار میلیارد تومان مالیات به شهرداریها برای مبارزه با دخانیات اختصاص پیدا کرده است.یکی از مهمترین محلهای تولید پنبه و دانههای روغنی در کشور استان گلستان است اما مزارع کشت دانههای روغنی به کشت تنباکو اختصاص پیدا کرده است.
سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در ایران تولید میشود
مسجدی ابراز کرد:سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در ایران تولید میشود و ۷۳ درصد سیگار داخل کشور توسط دو شرکت بینالمللی تولید میشود.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات تصریح کرد: استعمال سیگار و قلیان در دختران ۱۳ تا ۱۵ سال، ۱۳۵ درصد رشد داشته است و ۱۶ درصد اعتیاد از سیگار و قلیان ایجاد میشود.
وی اضافه کرد:مصرف قلیان در دانشآموزان پایه هفتمی در کشور به ۳۶ درصد رسیده است.
اجرای طرح ملی ورزش
مجتبی کریمی، مسئول دبیرخانه سلامت وزارت ورزش و جوانان با اشاره به برنامه ملی ورزش در کشور، بیان کرد: براساس چشمانداز این وزارتخانه باید تا سال ۱۴۱۰ که جمعیت ایران به ۹۰ میلیون نفر میرسد باید ۴۰ درصد مردم ورزش کنند.وی با اشاره به اولویتبندی آزادسازی اماکن ورزشی برای استفاده رایگان مردم، گفت: سالنهای چندمنظوره وزارت ورزش و سایر دستگاهها ،سالنهای تخصصی فدراسیونها و بوستانها و باشگاههای خصوصی برای ورزشکردن مردم باز شوند.
شریف ترکمن نژاد،مشاوره جمعیت پیشگیری از دخانیات با اشاره به اینکه ۲۲ درصد جمعیت جهان دخانیات مصرف میکنند،گفت: بیش از ۱۴درصد ایرانیها دخانیات مصرف میکنند که سنین ۲۵ تا ۶۴ سالگی شایعترین سن مصرف دخانیات است.
مصرف دخانیات در روستاها بیشتر از شهرهاست
ترکمن نژاد افزود: مصرف دخانیات در روستاها بیشتر از شهرها و مصرف قلیان بهویژه در خانمها بیشتر از مصرف دخانیات شده است.مشاوره جمعیت پیشگیری از استعمال دخانیات ابراز کرد: افرادی که دخانیات مصرف میکنند سلامت روان همراه با مشکل خواهند داشت؛ ضمن اینکه دو سوم کسانی که سیگار مصرف میکنند دچار اختلاف در سلامت روان هستند.وی با بیان اینکه حدود ۶۰ هزار نفر بر اثر مصرف دخانیات در ایران در سال جان خود را از دست میدهند،تصریح کرد: حدود ۱۰ درصد نوجوانان ما دخانیات مصرف میکنند.