به گزارش همشهری آنلاین، بحران آلودگی هوا و تشدید آلایندههای سمی در ایالت پنجاب پاکستان، ظرف یک ماه گذشته بیش از ۱.۹۱ میلیون نفر را روانه بیمارستانها کرده است.
آلودگی هوا و مه-دود سمی بیشترین آسیب را به لاهور وارد آورده و این شهر را مجبور به تعطیلی مدارس و اعمال مقررات قرنطینه کرده است.
بحران فزاینده در پاکستان با انتشار گازهای صنعتی و کاربرد روشهای زیانبار کشاورزی تشدید شده و شهروندان این کشور را برای تنفس به تقلا انداخته و کارکنان بخش درمان را نیز به ستوه آورده است.
پذیرش بیش از ۱.۹۱ میلیون نفر با بیماریهای تنفسی در بیمارستانهای دولتی پاکستان در یک ماه اخیر، آثار مخرب آلودگی شدید هوا با گازهای سمی را برجسته میسازد. این بحران به طور مشخص و آشکار ایالت پنجاب را تحتالشعاع قرار داده؛ جایی که مه-دود و رسیدن کیفیت هوا به سطوح سمی، بحران بهداشتی به بار آورده است.
بیمارستانهای لاهور از حیث موارد ابتلا به بیماریهای تنفسی، بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است. مه-دود سمی بیش از ۷۵ هزار نفر را ظرف تنها یک روز روانه بیمارستانها کرد و سیستم بهداشتی را بیش از پیش تحت فشار قرار داد.
لاهور ظرف یک ماه گذشته ۱۳۳ هزار و ۴۲۹ مورد ابتلا به بیماریهای تنفسی شدید شامل پنج هزار و ۵۷۷ مبتلا به آسم را ثبت کرد. دولت پاکستان برای مقابله با این بحران اقداماتی همچون تعطیلی مدارس، دانشگاهها و پارکها، اعمال محدودیت ساعت کاری فروشگاهها و همچنین ممنوعیت عبور و مرور وسایل نقلیه و فعالیتهای صنعتی آلودهکننده را اتخاذ کرده است.
با این حال و بهرغم این اقدامات، کیفیت هوا در شهرهایی همچون لاهور و مولتان وخیمتر شده است. شاخص کیفیت هوای لاهور به طور مداوم از سطح خطرناک عبور میکند و شاخص آلودگی در مولتان نیز به تازگی رکورد بیش از ۲ هزار را به ثبت رساند.