به گزارش همشهری آنلاین، سردار سیدابوالفضل موسوی پور، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در نشست خبری خود که صبح امروز -۲۸ آبان ۱۴۰۳- با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، اظهار کرد: در سالهای اخیر برخوردهای گوناگونی در برابر رفتارهای پرخطر موتورسیکلت سواران انجام شد؛ در گذشته رویکرد آموزشی، باز کردن چرخهای موتور سیکلت و تشدید مجازات متخلفین تا ۶ ماه توقیف انجام می شد. عمدتا رویکرد در ۵ سال گذشته آموزشی و توقیف ساعتی بود.
۶۸ هزار راکب به دنبال موتورسیکلت توقیفیشان نیامده اند
او با بیان اینکه با توقیف بحث هزینه پارکینگ، مسیر سخت ترخیص و پرداخت دیون دولتی پیش میآید، گفت: همین امر منجر شد ۶۸ هزار موتورسیکلت در پارکینگ داشته باشیم. به تازگی توانستیم که با همراهی نهادهای مربوط اینها را ساماندهی کنیم. در این مدتی که طرح های جایگزین را ایجاد کردیم هدف این بوده که بتوانیم حداقل استفاده از کلاه ایمنی را نهادینه کنیم. نزدیک به ۱۱ ماه تلاش در پلیس راهور و همراهی و همکاری شهروندان در این بخش تغییر محسوسی در این خصوص ایجاد کرد به طوری که استفاده از کلاه از ۲۰ درصد به ۴۲ درصد رسیده است.
۴ میلیون و ۷۰۰ هزار موتورسیکلت در تهران داریم
موسویپور ادامه داد: ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار موتورسیکلت در تهران داریم و باتوجه به این حجم از ترددها باید به سمتی برویم که استفاده از کلاه ایمنی به بالای ۹۰ درصد برسد. بیش از ۸۰ درصد فوتی های تصادفات موتورسیکلت به دلیل عدم استفاده از کلاه ایمنی است.
وی با بیان اینکه ۷۰ هزار توقف ساعتی موتور سیکلت در ۷ ماه ابتدایی امسال داشتیم، ادامه داد: در همین مدت ۱۳ هزار موتور به پارکینگ منتقل شده است. در مورد ۱۱۵ هزار موتورسیکلت نیز در محل رفع پوشش پلاک انجام شده است.
توزیع ۱۰۰۰ کلاه رایگان بین شهروندان در ۲۲ بهمن در ۲۲ نقطه شهر
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با تاکید بر اینکه ۲۷ محل را با همکاری شهرداری مناطق برای توقف موتورها مشخص کرده ایم و در ۸۸ پیاده رو با اصلاح هندسی مانع از ورود موتورها شده ایم، خاطرنشان کرد: از مهرماه تا الان بین موتورسیکلت سواران ۶ هزار کلاه رایگان توزیع کردیم. در روز ۱۳ آبان ۱۰۰۰ کلاه ایمنی بین موتورسواران توزیع شد. برنامه ریزی میکنیم تا با همکاری شهرداری تهران در روز ۲۲ بهمن در ۲۲ نقطه در هر نقطه ۱۰۰۰ کلاه بین شهروندان رایگان توزیع کنیم.
اعمال جریمه ۷۰۰هزار تومانی، توقیف موتور و اعلام جرم علیه موتورسیکلتسوارهای با پلاک مخدوش
او گفت: از روز شنبه هفته جاری-۲۶ آبان- باتوجه به اینکه مطالبات شهروندان از پلیس پیرامون مخدوشی پلاک زیاد شده بود در ۵۰ نقطه از تهران با موتورسیکلت سوارانی که پوشش پلاک یا مخدوشی داشته باشند برخورد کرده البته دیگر توقیف ساعتی نمی کنیم؛ هم اعمال قانون به مبلغ ۷۰۰ هزار تومان هم رفع محدوشی هم با کفی به پارکینگ منتقل می شود. البته مخدوشی پلاک جرم خواهد بود و موتورسوار متخلف با تشکیل پرونده به دادسرا منتقل خواهد شد و مراجع قضایی تصمیم نهایی را خواهند گرفت. باز هم بعضی از روی غفلت اقدام به پوشش پلاک و مخدوشی می کنند و این هشداری برای آنهاست. البته ۱۶ درصد فوتی ناشی از تصادفات موتورسیکلت ها کاهش پیدا کرده است.
سردار موسویپور در ادامه به موضوع ترافیک پرداخت و گفت: یکی از عمده دلایل ترافیک استفاده از خودروی تک سرنشین است. تصادفاتی که اتفاق میافتد و توقف خودروها در موقعیت نیز از دیگر دلایل ترافیک است. حالا اگر ما بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که این زمان رسیدگی به این موضوعات به حداقل برسد در کاهش ترافیک موثر خواهیم بود. هوش مصنوعی می تواند به این امر کمک کند. دوربین های نظارتی ما هوشمند نیستند. یعنی حتما کاربر باید آن را کنترل کند. اگر بخواهیم همه شهر را در یک لحظه کنترل کنیم به ۱۷۰۰ کاربر نیاز داریم.
استفاده از هوش مصنوعی در کنترل ترافیک تا سال آینده
رییس پلیس راهور تهران بزرگ بیان کرد: استفاده از هوش مصنوعی منجر به عملکرد به موقع خواهد شد. این را قول داده ایم که تا سال آینده بتوانیم از هوش مصنوعی در کنترل ترافیک استفاده کنیم. جلسات خوبی هم با حضور سردار دولتخواه برگزار شده است. این اتفاق شدنی است؛ تکنولوژی آن در کشور وجود دارد و فقط باید اراده آن برای پای کار آمدن و همکاری با نهادهای مربوط وجود داشته باشد. از این امر در افزایش ایمنی تردد کاربران نیز می توان استفاده کرد.
او با بیان اینکه درخصوص استفاده از سامانه ها (دوربین پلاک خوان و نظارتی) به ۴۵ هزار سامانه برای کنترل بهتر معابر نیاز داریم، گفت: در حال حاضر سامانه های ما به ۳ هزار تا نمی رسد. در بازه زمانی حداکثر دو ساله این عدد باید جبران بشود. ایراد ما در تهران این است که جزیره ای عمل میشود. در این یک سال توانستیم ۹ دوربین را از بعضی صنوف بگیریم و استفاده کنیم. ما به این دوربین ها نیاز داریم. مال ها، مجتمع های تجاری، برج ها، پمپ بنزین ها همه دوربین دارند و برای کنترل ترافیک معابر به این دوربین ها نیاز داریم.
موسوی پور با تاکید بر اینکه سامانه مسیریاب داخلی ترافیک تهران را در سال های اخیر پخش کرده است، تصریح کرد: در همه سطح شهر شاهد ترافیک هستیم. به همین دلیل یک خرابی قطعا مشکلات بسیاری ایجاد میکند. ما به همراهی و همکاری همه صنوف در مهار ترافیک احتیاج داریم.
سردار موسوی پور در پاسخ به این سوال که قطعی برق تاثیری در ترافیک دارد یا خیر گفت: قطعی برق در تقاطعات کار ما را مضاعف میکند. اکثر تقاطعات با یک عامل می تواند مدیریت بشود. در هنگام قطعی برق نیاز به ۴ نفر برای مدیریت تقاطع داریم. ضمن اینکه در پیک صبحگاهی باعث ایجاد بی نظمی می شود. همچنین تاریکی منجر به افزایش تصادف خواهد شد. در ۳ سال گذشته جلسات مشترکی با مسئولین برق داشتیم راهکارها را مشخص کردیم. حتی ما ۳۰ تقاطع مهم را نیز اعلام کردیم اما تا کنون اتفاقی نیفتاده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ درباره طرح HOV خاطرنشان کرد: استفاده از خودروهای تک سرنشین باعث ایجاد هزینه برای دیگران می شود. تردد در تهران ارزان است و این باعث هزینه برای افراد خواهد شد. مردم باید از حمل و نقل عمومی یا پر سرنشین استفاده کنند. این طرح در فاز اول سراغ ون و اتوبوس و در فاز بعدی سراغ خودروهای همپیما میرود و کمک به حذف خودروهای تک سرنشین و تردد راحت خودروهای انبوهبر میکند.
در تهران ۹ هزار نفر نمره منفی بالای ۳۰ دارند
او تاکید کرد: در ۷ماه ابتدایی امسال در بحث تخلفات ساکن ۶ میلیون خودرو اعمال قانون شدند. با یک میلیون و ۱۰۰ هزار تخلف حادثه ساز هم برخورد شده است. تخلف مربوط به پلاک جمعا ۳۸۰ هزار اعمال قانون شده است. درمجموع اعمال قانون ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو در ۷ ماه اخیر انجام شده است. ۵۹ هزار خودرو توقیف ساعتی انجام شده و ۷۰ هزار موتورسیکلت توقیف ساعتی شده است. در شهر تهران حدود۹ هزار نفر نمره منفی بالای ۳۰ دارند و ۱۵۰۰ گواهینامه ضبط شده است.
سردار موسویپور درباره تصادفات سطح پایتخت و اقدامات پیرامون آن هم گفت: طی سال جاری در حوزه مهندسی ترافیک و رفع نقاط پرتصادف ۱۱۱ نقطه از ۴۵۸ نقطه پر تصادف ایمنی سازی شده است. از مجمع ۱۸۶ نقطه گره ترافیکی نیز ۹۴ محل برطرف شده است. در بهینه سازی و روکش آسفالت هم یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن آسفالت ریزی انجام شده است. ۱۲۰۰ کیلومتر خط کشی معابر تجدید شده و ۴۵۰ تابلو مسیر نصب شده است. در این مدت ۲۷ محل برای پارک ویژه موتورسیکلت ها مشخص و تعیین شده است. ایمن سازی خروجی و ورودی بزرگراه ها هم با نصب تجهیزات ترافیکی در دست اقدام است و نورپردازی ۱۲ پل به اتمام رسیده است.
۳۵۱ فوتی در ۷ماهه ابتدایی سال در تصادفات
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ بیان کرد: در ۷ ماهه سال جاری ۳۵۱ نفر فوتی در تصادف داشتیم که ۱۰ درصد نسبت به ۷ ماهه دوم سال گذشته کاهش داشته است. این کاهش مربوط به عابر و موتورسوار است. اما در بحث خودروسواران ۴۵ درصد افزایش داریم. ۶۱ درصد از تصادفات در بزرگراهها اتفاق میافتد و ۳۲ درصد در خیابانهای اصلی. آنچه مهم است این است که فوت در محل؛ امسال به ۸۵ نفر رسیده که روند کاهشی نسبت به سال گذشته دارد.