آمار همسرآزاری جسمی و روانی را در ایران از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ به تفکیک زن و مرد و همچنین دلایل بروز آن را در اینفوگرافیک ببینید.

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: این روزها اخبار پشت سر هم درخصوص همسرکشی که می‌تواند نتیجه همسرآزاری باشد، اذهان عمومی را مشوش کرده. تازه‌ترین موارد این موضوع قتل دو زن به دست همسرانشان است که از قضا هر دو قاتل هم وکیل هستند.

همسرآزاری معضلی رایج در دنیاست که حتی در پیشرفته‌ترین کشورهای جهان هم به چشم می‌خورد و و قربانی آن تنها زنان نیستند، بلکه مردان هم مورد آزار همسران خود قرار می‌گیرند.

گفته می‌شود همسرآزاری اکنون به دلیل افزایش آگاهی، دانش، شعور و تحصیلات مردم رو به کاهش است و همچنین در گذشته بیشتر فیزیکی بوده، اما در حال حاضر بُعد روانی و عاطفی آن نمود بیشتری دارد که از مصادیق آن می‌توان به قهر کردن طولانی و تحمیل محرومیت‌های عاطفی و جنسی زوجین به یکدیگر اشاره کرد.

با این حال‌، آمارها نشان می‌دهد همسرآزاری در ایران همچنان قابل توجه است و وجه فیزیکی آن از روانی پررنگ‌تر است.

مهری‌سادات موسوی سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی می‌گوید: تماس با خط ۱۲۳ در زمینه همسرآزاری و اختلافات زناشویی نسبت به بقیه موارد آسیب‌ها رتبه بالایی را دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه همسرآزاری از همه انواع آن ـ از ضرب و شتم تا خشونت کلامی، شک و خیانت ـ وجود دارد، می‌افزاید: بخش عمده‌ای از دلایل همسرآزاری به مسائل فرهنگی باز می‌گردد و بخشی نیز از مصرف مواد مخدر به ویژه مخدرهای توهم‌زا نشأت می‌گیرد.

در اینفوگرافیک زیر می‌توانید آمار همسرآزاری جسمی و روانی را در ایران از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ به تفکیک زن و مرد و همچنین دلایل بروز آن را ببینید:

گرافیک: داود سرخوش

منبع: همشهری آنلاین