دومین نشست از سلسله جلسات فرهنگ مقاومت، با سخنرانی و خاطره‌گویی سردار سرافراز جبهه ۸ سال دفاع مقدس، حاج علی فضلی در مسجد شهید شیخ فضل الله نوری برگزار شد.

به گزارش همشهری آنلاین، دومین نشست از سلسله جلسات فرهنگ مقاومت، با سخنرانی و خاطره‌گویی سردار سرافراز جبهه ۸ سال دفاع مقدس، حاج علی فضلی در مسجد شهید شیخ فضل الله نوری برگزار شد. در این مراسم که دکتر علی‌رضا زاکانی، شهردار تهران و جمعی از نمازگزاران این مسجد و همچنین اهالی محله حضور داشتند، سخنان سردار فضلی با هدف تبیین فرهنگ مقاومت، گفتمان‌سازی برای حرکت به سمت آینده‌ای روشن و پرسش وپاسخ مسائل روز مقاومت مطرح شد. سردار فضلی خاطراتی از عملیات والفجر ۸ بیان کرد و گفت این عملیات طولانی ترین نبرد دفاع مقدس بود که در آن ایام با رشادت رزمندگان اسلام انجام شد. وی با اشاره به اینکه در زمان انجام عملیات والفجر ۸، تا ساعات پایانی برای شروع عملیات؛ تنها ۱۸ لباس غواصی در دسترس بود، گفت: رزمندگان اسلام شش ماه تمام این منطقه و تمام مواضع دشمن و قرارگاه هایشان را به صورت دقیق و شبانه روزی ارزیابی کرده بودند و برای انجام این عملیات باید از عرض رودخانه اروند عبور می کردند.

  • لباس‌های غواصی در ساعات پایانی رسید

سردار فضلی در ادامه خاطرات خود از مقدمات عملیات والفجر ۸ گفت: این هجده لباس غواصی هم به دلیل تماس با سیم های خاردار حلقوی دشمن و هشت پری های درهم تنیده شده شان که به خیال شان هیچ جنبنده ای نمی تواند از آنها عبور کند، پاره شده بود. ما در حال آماده سازی رزمندگان بودیم؛ در حالی که هنوز لباس به تعداد کافی نداشتیم؛ اما به فضل الهی در ساعات پایانی مانده به آغاز عملیات ۱۰۰ دست لباس غواصی رسید و آن را میان رزمندگان توزیع کردند. سردار فضلی در ادامه گفت: تشریفات شب عملیات انجام شد، برای رزمندگان قربانی کردیم، آنها را از زیر قرآن عبور دادیم، اسفند و گلاب و لحظه خداحافظی از رزمنده ها رسید که به ناگاه باران رحمت الهی شروع به باریدن کرد و شدت باران به قدری زیاد بود که سطح آب متلاطم و صاف اروند رود، گل آلود شد. تمام رزمندگان و فرماندهان از این رحمت الهی خداوند منان شگفت زده شده بودند؛ چرا که دشمنی که در زلالی آب هر شئی را می دید امشب هیچ کاری نمی تواند بکند و حتی با قوی ترین دوربین ها هم نمی تواند آب را ببیند.

  • انجام عملیات در ۱۲ دقیقه

سردار فضلی در ادامه خاطرات خود گفت: رزمندگان ظرف مدت سی دقیقه لباس‌هایی که برایشان بزرگ و یا کوچک بود معاوضه کردند و پس از اقامه نماز مغرب و عشاء زمان آغاز عملیات والفجر ۸ بود. بعد از انجام مراسم بدرقه، رزمندگان وارد آب شدند و می بایست ۱۸۰۰ متر را از ساحل خودمان در آب پیش بروند تا برسند به حوزه ای که شش ماه تمام آن را ارزیابی کرده بودند. جریان آب رزمندگان را با خود می برد؛ رزمندگان تا نیمه های راه با چشم غیر مسلح دیده می شدند؛ ولی پس از آن باید با دوربین های مادون شب آنها را می دیدیم. رمز عملیات به نام ذریه پیامبر اکرم(ص)، یا فاطمه الزهرا(س) نامگذاری شده بود که پس از قرائت این رمز، مفهوم این بود که عملیات آغاز شده است و همه یگان ها و دسته ها با هم شروع کردند. رزمندگان غواص قرار گذاشته بودند که تا جایی که امکان دارد با سلاح سرد، دشمنان را از پای در آورند تا کمتر سروصدا ایجاد شود. برای انجام این عملیات ۶۰ دقیقه زمان در نظر گرفته شده بود که با عنایات خداوندی و تلاش رزمندگان، این زمان به کمتر از دوازده دقیقه رسید و در این مدت کوتاه، تمام مواضع دشمن به تصرف سپاه اسلام در آمد. اگر عنایات خداوند منان نبود، اگر مددهای غیبی خداوند نبود و اگر معامله رزمندگان با خدا نبود، ما امروز در آسایش و آرامش نبودیم.

منبع: همشهری آنلاین