حتما کارتون کارگاه گجت را به خاطر دارید، کاراگاهی که به کمک ابزارهای مختلف کارهای شگفت‌انگیزی را انجام می داد.

به گزارش همشهری آنلاین ، این روزها گجت‌ها عملا هرشیفته تکنولوژی را به یک کاراگاه منحصر به فرد تبدیل کرده است. گجت به وسایل الکترونیک یا مکانیکی کوچکی گفته می‌شود که برای کاربردهای خاصی طراحی‌شده‌اند. وسایلی مانند تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها، بلندگوهای بی سیم، هدست واقعیت مجازی، ساعت هوشمند و...را می‌توان گجت نامید. این ابزارهای کوچک و هوشمند، با تنوعی باورنکردنی، از ساده‌ترین کارهای روزمره تا پیچیده‌ترین محاسبات و ارتباطات را برای ما انجام می‌دهند.

ویژگی‌های مشترک گجت‌ها

کاربری آسان: گجت‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که استفاده از آنها ساده و راحت باشد.

شخصی ‌سازی: بسیاری از گجت‌ها قابلیت شخصی‌سازی دارند و می‌توان آنها را مطابق با نیازهای فردی تنظیم کرد.

نوآورانه: گجت‌ها معمولاً دارای ویژگی‌های جدید و نوآورانه‌ای هستند که آنها را از سایر محصولات متمایز می‌کند.

قابل حمل: گجت‌ها معمولاً کوچک و سبک و به راحتی قابل حمل هستند.

فرق گجت و ویجت

یک وسیله سخت‌افزاری یا لوازم جانبی جدید، اغلب گران‌قیمت و نسبتاً ناشناخته که استفاده از سایر دیوایس‌ها زندگی را برای شما آسان‌تر یا لذت‌بخش‌تر می‌کند. گجت‌های پوشیدنی (Wearable Gadgets) جزو این دسته هستند. به گجت‌هایی مانند عینک هوشمند، ساعت هوشمند و هدفون لرزشی، گجت پوشیدنی می‌گویند. ساعت‌های هوشمند یکی از پرطرفدارترین گجت‌های پوشیدنی موبایل است که تا امروز به بازار وارد شده است.

هنگام اشاره به یک نرم‌افزار، گجت، نام دیگری برای ویجت (Widget) است. ویجت نوعی برنامه نرم‌افزاری، یا یک ویژگی یا یک افزونه اضافی برای یک برنامه نرم‌افزاری، یا رابط کاربری گرافیکی سیستم عامل یا صفحه وب است که امکان فعال‌سازی‌ ویژگی‌های اضافی را فراهم می‌کند.

مثلاً هنگام خرید لپ تاپ و سپس نصب ویندوز ۱۰ یا ۱۱ روی آن، بلافاصله می‌توانید برخی ویجت‌ها را فعال‌سازی‌ کنید. یک ویجت یا گجت می‌تواند عملکردهای متنوعی ازجمله نمادها، منوها و دکمه‌ها را اضافه کند. همچنین می‌تواند شامل افزونه‌های جدیدی باشد که آخرین اخبار، امتیازات ورزشی، سهام، اطلاعات آب‌ و هوایی، گزارش‌های ترافیک، تقویم، بازی‌های کوچک، نقل قول‌ها و صدها آپشن دیگر را به کاربران ارائه می‌دهد.

انواع گجت‌ها کدامند؟

گجت‌ها عموما در یکی از دسته‌بندی‌های زیر جای می‌گیرند: گجت‌های سرگرمی، گجت‌های ارتباطی و موبایل، گجت‌های کامپیوتری یا محاسباتی، گجت‌های سبک زندگی، گجت‌های عکاسی و دوربینی، گجت‌های خانگی، گجت‌های پزشکی.

تفاوت گجت و دیوایس چیست؟

هر گجت فیزیکی (Gadget) یک دیوایس یا وسیله کاربردی(device) است، اما عکس این قضیه صادق نیست. معنا و مفهوم این دو مورد تقریبا شبیه به هم است ولی بین دیوایس و گجت، تفاوت وجود دارد.

منبع: روزنامه همشهری