مرحله یک‌شانزدهم جام حذفی امروز و فردا با ۵بازی آغاز می‌شود؛ سخت‌ترین حریف را تراکتور دارد و عجیب‌ترین حریف را پرسپولیس.

همشهری آنلاین- به جام حذفی رسیدیم. ترافیک فوتبال ایران با لیگ برتر و لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان و بازی‌های حوصله‌سربر تیم ملی کم بود، جام حذفی هم به آن اضافه شد. رقابت‌های جام‌حذفی که مدتی است با حضور تیم‌های رده‌های پایین آغاز شده حالا به مرحله یک‌شانزدهم نهایی رسیده است؛ مرحله‌ای که تیم‌های لیگ برتری وارد گود می‌شوند و بازی‌ها شکل حساس‌تری به خودش می‌گیرد. در آغاز این مرحله، امروز و فردا ۵بازی در شهرهای مختلف برگزار می‌شود که اتفاقا اغلب تیم‌های بزرگ و مدعی در همین دو روز آخر هفته بازی‌های خودشان را برگزار می‌کنند. به جز استقلال تهران که درخواست کرده بازی‌اش به تعویق بیفتد و حوالی نیم‌فصل برگزار شود، سایر مدعی‌ها یعنی پرسپولیس، سپاهان و تراکتور امروز و فردا به مصاف حریفان خود می‌روند. پرسپولیس و سپاهان به تیم‌هایی از لیگ‌های پایین خورده‌اند و ظاهرا حریفان ساده‌تری دارند اما تراکتور باید با گل‌گهر روبه‌رو شود و تقریبا سخت‌ترین و بزرگ‌ترین بازی این مرحله متعلق به همین تیم است.

بهترین خط حمله، حریف پرسپولیس

حریف پرسپولیس که از ساعت ۱۶:۱۵ امروز در ورزشگاه شهر قدس به مصاف سرخپوشان خواهد رفت، تیم مس سونگون است که در حال حاضر یکی از رتبه‌های انتهای جدول را در لیگ یک در اختیار دارد. مس سونگون با ۸امتیاز از ۱۱بازی تیم شانزدهم جدول لیگ دسته‌اول است و فقط نفت مسجدسلیمان و شهرداری آستارا را پایین‌تر از خودش می‌بیند. اما همین تیم قعرنشین در اتفاقی عجیب بهترین خط حمله لیگ دسته‌اول و بیشترین گل زده را در میان ۱۸تیم این رقابت‌ها در اختیار دارد. مسی‌ها تا به اینجا فقط یک پیروزی در هفته سوم برابر سایپا داشته‌اند و ۵تساوی و ۵شکست هم برای‌شان به‌ثبت رسیده است. نکته عجیب درباره نارنجی‌پوشان تعداد گل زده و خورده آنهاست. آنها با زدن ۱۴گل، بهترین خط حمله لیگ را به خود اختصاص داده‌اند و در سوی مقابل با دریافت ۲۲گل، بدترین خط دفاعی را هم همراه‌شان یدک می‌کشند. مس سونگون در تمام مسابقات رسمی این فصل خود حداقل یک گل دریافت کرده و از طرفی به جز جدال با پیکان، در سایر دیدارهایش حداقل ۲گل ردوبدل شده است. در ۳دیدار اخیر نماینده ورزقان حداقل ۴گل به‌ثبت رسیده و این یعنی احتمالا شاهد دیدار پرگلی بین آنها و پرسپولیس خواهیم بود. مس سونگون فصل جدید را با محمد نصرتی استارت زد اما مدافع اسبق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس پس از کش‌وقوس‌های فراوان استعفا کرد و رفت. پس از نصرتی، شاهد بازگشت علی‌اصغر کلانتری بودیم که پیش از این هم هدایت مس را در اختیار داشت. در ترکیب مس سونگون بازیکنان شناخته‌شده‌ای حضور دارند که از میان آنها می‌توان به میلاد فراهانی، محمد مسلمی‌پور، سعید باقرپسند و رضا کرملاچعب اشاره کرد که این دو نفر آخر سابقه گل زدن به پرسپولیس را در لیگ برتر داشته‌اند. پرسپولیس بعد از یک برد باارزش در لیگ برتر مقابل گل‌گهر سیرجان به تعطیلات فیفادی رفت و حالا در بازگشت می‌تواند با بردن این بازی نسبتا آسان، شرایط تیمی خودش را برای بازی‌های آینده و به‌خصوص ۲بازی سخت در لیگ قهرمانان آسیا مورد ارزیابی قرار دهد.

سخت‌ترین بازی؛ تارتار و اسکوچیچ

بعد از بازی پرسپولیس که تنها بازی امشب در جام حذفی خواهد بود، فردا (جمعه) ۴بازی دیگر برگزار می‌شود و همان‌طور که اشاره شد مهم‌ترین آنها دیدار تراکتور و گل‌گهر خواهد بود. این مسابقه از ساعت ۱۵ فردا در ورزشگاه خانگی تراکتورسازان برگزار می‌شود و تیم اسکوچیچ بعد از بردهای پرگل مقابل حریفانش در لیگ درجه‌دوم آسیا، باید در مصاف با یک تیم قدرتمند و سختگیر لیگ برتری قدرت خودش را محک بزند. جالب اینکه تراکتور در لیگ برتر هم یک بازی عقب‌افتاده با همین تیم گل‌گهر دارد و به زودی باید یک بازی دیگر هم مقابل شاگردان مهدی تارتار برگزار کند. فصل گذشته تراکتور در هر دو بازی رفت و برگشت بر گل‌گهر چیره شد؛ برد یک بر صفر در سیرجان با گل گوستاوو واگنین و برد ۲ بر صفر در تبریز با گل‌های واگنین و رحمان جعفری باعث شد هر ۶امتیاز ممکن از تقابل این دو تیم به تراکتوری‌ها برسد. تیم تبریزی فردا هم به هیچ نتیجه‌ای جز پیروزی و حذف حریفش راضی نخواهد شد اما تخصص تارتار در بستن بازی و به دردسر انداختن حریفان بزرگ را هم نمی‌توان نادیده گرفت. فردا ۳تیم لیگ برتری هم با تیم‌هایی از لیگ‌های پایین‌تر روبه‌رو می‌شوند. خیبر خرم‌آباد و مس رفسنجان به ترتیب به میهمانی فرد البرز و شناورسازی قشم خواهند رفت که هر دوی این حریفان در لیگ دسته‌دوم حضور دارند. سپاهان هم میهمان تیم دسته‌اولی پارس جنوبی جم خواهد بود. ظاهرا سرمربی جدید و فرانسوی سپاهانی‌ها از بازی بعدی روی نیمکت می‌نشیند و در این بازی زردپوشان را جلال امیدیان هدایت خواهد کرد.

در انتظار جوان‌های ۹۰ دقیقه‌ای

نکته‌ای که کارشناسان فوتبال بارها به آن اشاره داشته‌اند این است که بعد از قطعی شدن صعود از این گروه، قاعدتا قلعه‌نویی و کادرش باید به فکر استفاده از بازیکنان جوان و اجرای واقعی‌تر جوانگرایی در تیم ملی باشند. تا این مقطع، اجرای جوانگرایی در تیم ملی در حد دکور باقی مانده و جوان‌های دعوت‌شده به اردوی تیم ملی فقط تا سکوها اجازه حضور داشته‌اند. پدیده‌های فوتبال ایران که قاعدتا باید اسکلت تیم ملی آینده را تشکیل دهند در بازی‌های اخیر حداکثر در دقایق پایانی به بازی گرفته شده‌اند و در اغلب اوقات همین فرصت کوتاه هم نصیب آنها نشده و فقط به عنوان تماشاگر در بازی‌های ملی حضور داشته‌اند. بعد از قطعی شدن صعود و در بازی‌هایی که حکم بازی تشریفاتی را پیدا می‌کنند، باید منتظر ورود این جوان‌ها به ترکیب اصلی تیم ملی بود. شاید حضور این جوان‌های باانگیزه که انرژی لازم برای یک بازی ۹۰دقیقه‌ای را بیشتر و بهتر از سی‌وچندساله‌ها دارند، مشکل افت تیم ملی در نیمه‌های دوم هم به شکلی حل و فصل شود.