سخنگوی شهرداری تهران آخرین وضعیت زیرساخت های حوزه آسیب های اجتماعی را تشریح کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، پس از ورود شهرداری تهران به حوزه آسیب های اجتماعی و تشکیل قرارگاه اجتماعی، اتفاقات مهمی رقم خورد و با ایجاد زیرساخت های جدید و توسعه ظرفیت های موجود، ساماندهی در این حوزه انجام و چهره تهران تغییر کرد. به گونه ای که امروز به اذعان بسیاری از مسئولان شهری و حتی نمایندگان مجلس خبری از کلونی های آسیب های اجتماعی نیست. فعالیت در این حوزه همچنان ادامه دارد. عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران ضمن تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته در این حوزه، گفت که به زودی مرکز پذیرش معتادان متجاهر زیر ۱۸ سال با عنوان یاور شهر ۱۲ افتتاح می شود.

به حداقل رسیدن چالش اصلی تهران

در سال‌های اخیر، موضوع آسیب‌های اجتماعی به یکی از چالش‌های اصلی تهران تبدیل شده بود و برای رفع مشکلات این حوزه نیاز به برنامه‌ریزی و اقدام فوری شود. در دوران مسئولیت علیرضا زاکانی شهردار تهران به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور برای رفع آسیب‌های اجتماعی، شهرداری تهران اقداماتی را به منظور کاهش آثار این آسیب‌ها و کمک به آسیب‌دیدگان انجام داده و شاهد به حداقل رسیدن این چالش ها هستیم.

زیرساخت های جدید برای معتادان متجاهر

ایجاد ۱۱ مرکز یاور شهر برای پذیرش و نگهدای معتادان متجاهر مهمترین کاری بود که در این دوره انجام شد. در این مراکز به طور کلی ۷۸۵۰ نفر ظرفیت ایجاد شده و خدمات درمانی، مشاوره‌ای و اجتماعی در راستای بهبود وضعیت مددجویان و بازگشت آنها به جامعه و خانواده ارائه می شود.

خدمت رسانی به کودکان در ۳۹ مرکز

توسعه مراکز پویا شهر با هدف خدمت رسانی به کودکان کار و خیابان در دستور کار قرار گرفت. با پیگیری های انجام شده تعداد این مراکز از عدد ۱۵ به ۳۹ رسید و استعدادیابی، توانمندسازی و آموزش کودکان کار و خیابان در آنها انجام می شود. همچنین آموزش های پیش بینی شده در این مراکز به رشد فردی کودکان کمک می کند.

میزبانی از همراهان بیماران

توجه به همراهان بیمارانی که برای مداوا از شهرها و شهرستان های دور و نزدیک به تهران می آیند هم در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت و منجر به احداث همراه سراها شد. در دوره قبل کمتر از ۴ همراه سرا در تهران وجود داشت اما امروز تعداد آنها یه ۹ مرکز رسیده و تا پایان سال هم تعداد همراه سراها به ۱۲ می رسد.

تسریع خدمت رسانی به آسیب دیدگان

پایگاه‌های خدمات اجتماعی در واقع امکان دسترسی سریع و آسان آسیب دیدگان اجتماعی به خدمات مختلف را فراهم می کند. پیش از این دوره ۱۰ پایگاه خدمات اجتماعی در تهران فعال بود و در دوره ششم تعداد آنها به ۲۹ پایگاه رسیده و این موضوع نشان می دهد شهرداری تهران در این حوزه دغدغه مند است.

ایجاد ۲۵۰۰ ظرفیت در مددسراها

توسعه و تجهیز مددسراهای تهران هم در این دوره مورد توجه قرار گرفت و با این رویکرد ظرفیت مددسراها از حدود ۱۰۰۰ نفر به ۲۵۰۰ نفر افزایش یافت. توسعه این زیرساخت ها منجر شده تا خدمت رسانی به بی خانمان ها و کارتن خواب ها و ... در طول سال و به ویژه در فصول سرد سال بهبود یابد.

کمک به آسیب دیدگان با خودروها حامی شهر

آسیب دیدگان اجتماعی اعم از معتادان متجاهر، کارتن خواب ها و بی خانمان ها پس از شناسایی توسط خودروهای حامی شهر به مراکز مربوطه اعم از یاور شهر و مددسراها منتقل می شوند. تعداد این خودروها امروز از ۱۰ دستگاه به ۱۰۰ دستگاه رسیده و در نتیجه کمک به آسیب دیدگان در اسرع وقت انجام می شود.

صیانت از بهبودیافتگان در مراکز جامعه پذیری

مددجویانی که پس از طی مراحل پاکی در یاورشهرها امکان بازگشت به خانواده را ندارند، در مراکز جامعه پذیری پذیرش می شوند. این مراکز در راستای صیانت از بهبودیافتگان راه اندازی شده اند و اکنون ۳ مرکز فعال در تهران وجود دارد که قطعا در این دوره تعداد آنها به ۲۲ مرکز افزایش می یابد.

همکاری شهرداری با سایر دستگاه‌ها

برای افزایش کارایی و اثربخشی برنامه های پیش بینی شده در حوزه آسیب های اجتماعی، شهرداری تهران به برقراری همکاری‌های بین سازمانی با نهادهای دولتی و غیر دولتی پرداخته و از ظرفیت‌های جامعه مدنی هم در راستای خدمت رسانی مطلوب به گروه های هدف استفاده کرده است.

بهره مندی از زندگی سالم

آگاه‌سازی جامعه نسبت به خدمات موجود و فراهم کردن بستر مناسب برای مشارکت خانواده‌ها در فرآیند توانمندسازی نیز از دیگر اقدامات مهمی است که به کاهش چالش‌های اجتماعی کمک می‌کند و امیدواریم با تداوم این تلاش‌ها، بتوانیم گام‌های مؤثرتری برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و بهبود شرایط زندگی آسیب دیدگان برداریم و همگان از زندگی سالم برخوردار شوند.

منبع: همشهری آنلاین