پردیس مغز من که در بخش انتهایی باغ علم نوجوان در باغ کتاب قرار دارد، به‌عنوان نخستین موزه، مرکز علم مغز و علوم اعصاب شناختی در کشور افتتاح شده است.

همشهری _ نیلوفر ذوالفقاری: در این مرکز جذاب علمی می‌توانید سفری هیجان‌انگیز به بخش‌های مختلف مغز داشته باشید و با دنیای پر رمز و راز آن از نزدیک آشنا شوید. علاقه‌مندان به مغز و ماجراهای آن، از ۹ سال به بالا می‌توانند مهمان پردیس مغز من باشند و با دستگاه‌های تعاملی آن سرگرم شوند. هر بخش با استفاده از مولاژهای مختلف، پازل سه‌بعدی، تصاویر آموزشی، فیلم و دستگاه‌های شبیه‌ساز درک جهان پیچیده مغز را ساده و جذاب می‌کند.

نام مقصد: پردیس مغز من

موقعیت: طبقه اول، بلوک D

امکانات: بخش آموزشی، امکانات عکاسی

ساعت فعالیت: ۹ تا ۲۱

هزینه بازدید: ۲۰۰ هزار تومان

ساختار مغز

در ابتدای سفر ماجراجویانه خود به دنیای مغز، قرار است با ساختار و فیزیک مغز آشنا شوید. در این قسمت، با لوب‌های مختلف مغز و سایر قسمت‌های آن آشنا و کاربرد هرکدام از آن‌ها را می‌شناسید. در بخش ساختار مغز یک دستگاه شبیه‌ساز ام. آر. آی وجود دارد. در این بخش با تصویربرداری عصبی از مغز و شیوه‌های مختلف آن آشنا می‌شود.

سلول مغز

مجسمه‌ یک انسان نامتوازن از جذاب‌ترین بخش‌های پردیس مغز است. اینجا به کمک دستگاه‌های شبیه‌ساز، با ساختار مغز، مسیر حواس در بدن و اعصاب چشم آشنا می‌شوید. در بخش مسیر حواس در بدن، با کمک دستگاه با اعصاب حواس پنجگانه و جانمایی آن در مغز آشنا می‌شوید. اینجا به کمک یک ماکت بزرگ با سیناپس و قسمت‌های مختلف آن آشنا می‌شوید.

شناخت و روش‌های شناختی اطلاعات

در این بخش خطاهای شناختی مغز را می‌شناسید. اینجا بازی‌هایی طراحی شده است تا مغز پیچیده شما را به چالش بکشد. یکی از این بازی‌ها بر خطاهای بینایی متمرکز است و به شما ثابت می‌کند که مغزتان آنقدرها هم قابل اطمینان نیست. کافی است بیایید و امتحان کنید!

مغزهای آینده

اینجا با فناوری‌هایی آشنا می‌شوید که می‌تواند آینده علوم شناختی و بیماری‌های مغز را تغییر دهند. در بخش مغزهای آینده با روشی علمی به نام تحریک عمقی مغز آشنا می‌شوید. در این بخش یاد می‌گیرید که چگونه باتری‌های تولیدکننده پالس‌های الکتریکی به فرد مبتلا به پارکینسون برای انتقال پیام عصبی کمک می‌کند.

مغزهای متفاوت

اینجا در پخش پایانی گردش علمی خود هستید. در بخش مغزهای متفاوت به خوبی متوجه می‌شوید که مغز انسان از جهت حجم، بزرگی و پیچیدگی، چه تفاوت‌هایی با سایر جانداران دارد. همچنین با مغزهای متفاوت و آن دسته از مغزهایی که دچار عارضه‌های مختلف شده‌اند آشنا می‌شوید.

منبع: روزنامه همشهری