نخستین فرماندار زن در استان فارس، فرمانداری شهرستان سروستان را به دست گرفته و هم و غمش را روی افزایش نشاط اجتماعی و اشتغال بومی گذاشته‌است.

به گزارش همشهری ‌آنلاین «بتول معلم» که این روزها مشغول پاسخگویی به سیل تبریک‌هاست، پیش از این مدیریت امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس را تجربه کرده و مسئولیت‌هایی در شهرداری شیراز داشته‌است. او معتقد است عرصه فرمانداری دست او را برای گره‌گشایی از مشکلات همشهریانش باز کرده‌است.

شما نخستین فرماندار زن در استان فارس و دومین فرماندار زن در دولت چهاردهم هستید. با وجود مسئولیت‌هایی که در استانداری فارس و شهرداری شیراز داشتید به دست گرفتن سکان فرمانداری فکر می‌کردید؟
واقعیت این است که به فرمانداری فکر نمی‌کردم اما وقتی در حوزه فرهنگی و اجتماعی و همچنین شهری بودم، بارها و بارها آرزو می‌کردم ای کاش دستم بازتر بود و بهتر می‌توانستم برای رفع مشکلات مردم قدمی بردارم. الان هم به این مسئولیت از این زاویه نگاه می‌کنم. معتقدم که اگر گره کاری به دست من باز شود و کوتاهی کنم، خداوند این نعمت را از من خواهد گرفت. فرمانداری برای من فرصت خدمتگزاری است. حتی هنوز که کارم شروع نشده به فکر مواردی هستم که با اختیارهای فعلی می‌توانم به آن‌ها سر و سامانی بدهم.

پس همچنان به فکر تکمیل کارهای باقی‌مانده هستید؟
قطعا تمرکزم روی مسئولیت جدید و فرمانداری سروستان خواهد بود، اما خدمتگزاری برای مردم مهربان و خونگرم استان فارس برای من افتخار است.

شما متولد شهرستان داراب استان فارس و ساکن شیراز هستید. چقدر از سروستان شناخت دارید؟
تجربه کار در حوزه مدیریت امور اجتماعی و فرهنگی استانداری شناخت کاملی را از داشته‌ها و کمبودهای همه شهرستان‌های استان فارس به من داده‌است. طی چند روز آینده هم همراه با همسر و ۳ فرزندم ساکن سروستان می‌شویم.

اجرای چه برنامه‌هایی را در سروستان در اولویت گذاشته‌اید؟
سروستان منابع طبیعی فوق‌العاده‌ای دارد؛ به عنوان مثال منطقه گردشگری مهارلو یکی از ۷ منطقه گردشگری برتر کشور در سروستان است و روستاهای نمونه گردشگری دارد. از طرفی هم سروستان زادگاه بسیاری از هنرمندان و نام‌آور کشور است. این دو موضوع سبب می‌شود که برنامه‌های فرهنگی و گردشگری برای شهرستان در اولویت باشد. ببینید سروستان از لحاظ جغرافیایی درست در وسط استان فارس قرار دارد و من از سروستان به عنوان قلب تپنده استان یاد می‌کنم؛ شهرستانی که به ظرفیت‌های آن توجهی نشده و همچنان مظلوم واقع شده.

همه ظرفیت‌های سروستان هم در حوزه فرهنگ و گردشگری خلاصه نمی‌شود.
همین‌طور است. سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و ۱۵ جاذبه‌های تاریخی ثبت شده ملی در شهرستان می‌تواند اشتغال بومی را بیشتر کند. سروستان در حوزه کشاورزی با داشتن مرغوب‌ترین پسته کشور و همچنین زیتون و زعفران حرفی برای گفتن دارد. این موارد در بحث رونق اقتصادی و اشتغال پایدار مطرح می‌شود که بی‌شک مدنظر من هست. وقتی از اشتغال پایدار صحبت می‌کنم اولویت من اشتغال خانواده‌های بومی کم‌برخوردار است. هفته آینده جلسه‌های برای پیگیری راه‌اندازی مدرسه خلبانی با تجهیزات کامل و مدرن در سروستان دارم، زیرا پر کردن اوقات فراغت جوانان و به صورت کلی افزایش نشاط اجتماعی در شهرستان یکی از دغدغه‌های من است. سروستان از جمله مناطق نفت‌خیز استان فارس هم هست و یک میدان نفتی دارد. در این حوزه هم مباحث اشتغال بومی مطرح می‌شود که به آن خواهیم پرداخت.

اولین بودن برای شما چه رسالتی را به همراه دارد؟
با وجود پیشرفت زنان در همه ابعاد جامعه، هنوز هم در بسیاری از شهرستان‌ها و روستاها استعداد و توانمندی زنان و دختران دیده نمی‌شود. من این کاستی را در شهرستان‌های استان فارس دیده‌ام و با تمام وجود درک کرده‌ام. هنوز هم حضور یک زن در پست‌های بالای مدیریتی برای بسیاری از افراد جامعه پذیرفتنی نیست. تلاش من این است که با عملکرد خودم این تابو را در ذهن افراد دست‌کم یک استان بشکنم. این مهم هم با همکاری و همدلی حاصل می‌شود.

زنان در برنامه‌های شما جایگاه خاصی دارند؟
زنان و مردان استان فارس را یک خانواده می‌بینم. معتقدم همه ما باید شرایطی را در این خانواده ایجاد کنیم که استعداد دختران این سرزمین دیده شود تا یک خانواده پایدار داشته باشیم. از طرفی توانمندی و کاربلدی برای من مهم است، نه صرف حضور زنان در جایگاه‌های مختلف. خوشبختانه در این خانواده کمابیش فرهنگ بهره‌مندی از حضور زنان با استعداد پیش از این ایجاد شده‌است. تاکید من بر روی خانواده است و همانطور که گفتم برنامه‌ها هم روی ریل ایجاد نشاط در خانواده و جامعه و اقتصاد و اشتغال پایدار خانواده پیش خواهد رفت.