رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران گفت: شهرداری در قالب مسئولیت‌های اجتماعی خود ارزیابی ایمنی مدارس تهران را بر عهده گرفته و وظیفه‌ای در این زمینه ندارد.

همشهری آنلاین: مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران درباره تعیین وضعیت ایمنی مدارس پایتخت گفت: در خصوص مدارس، شهرداری تهران در قالب مسئولیت اجتماعی، برداشت عدم‌انطباق‌های مدارس با موازین ایمنی را خود بر عهده گرفته و رقمی چندین میلیاردی نیز برای این کار اختصاص داده شد.
او در خصوص آخرین وضعیت ارزیابی ایمنی مدارس تهران افزود: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد مدارس توسط کارشناسان حوزه ایمنی مورد بازرسی قرار گرفته و موارد عدم انطباق ایمنی به آموزش و پرورش انتقال پیدا کرده تا برای رفع و اصلاح در دستورکار قرار گیرد. بازرسی ۲۰ درصد باقیمانده نیز طی یکی‌دو ماه آینده به پایان می‌رسد و نتایج ارزیابی ها به ‌آنها ابلاغ خواهد شد.

دولت و مردم کمک کنند

بابایی اضافه کرد: آموزش و پرورش اغلب به دلیل مسائل بودجه‌ای این کار را به کندی انجام می‌دهد اما با توجه به این‌که موارد ناایمنی به مدیران مدارس نیز ابلاغ می‌شود، امیدواریم خود مدیران مدارس با کمک بودجه‌های دولتی و اولیا و مربیان بخش عمده‌ای از موارد عدم‌انطباق را برطرف کنند.
رئیس کمیته ایمنی شورای شهر در خصوص پراکندگی مدارس ناایمن در سطح شهر گفت: مدارس تمامی مناطق شهر ارزیابی شده یا در حال ارزیابی هستند و موارد ناایمنی ۸۰ درصد آنها احصا شده اما فعلا در این خصوص که مدارس کدام مناطق ناایمنی بیشتر یا کمتری دارند بحثی مطرح نشده است.
بابایی با تاکید بر این‌که موضوع ارزیابی ایمنی مدارس، وظیفه شهرداری نیست و در قالب مسئولیت‌های اجتماعی شهرداری در حال پیگیری است، این اقدام را کاری موثر ارزیابی کرد و افزود: هم آموزش و پرورش می‌تواند در این زمینه دستور کار داشته باشد و جذب بودجه داشته باشد و هم خیرین مدرسه‌ساز کشور می‌توانند در این حوزه کمک کنند.

غیرانتفاعی‌ها هم ارزیابی می‌شوند

طرح مشترک ارزیابی ایمنی مدارس دولتی در قالب تفاهمنامه شهرداری تهران با اداره کل آموزش و پرورش استان و در راستای مسئولیت‌های شهرداری در حوزه مدیریت بحران از سال گذشته آغاز شده و تا دو ماه آینده با ارزیابی کل مدارس دولتی پایتخت به پایان می‌رسد.

در این ارزیابی‌ها، تمامی فضاهای موجود در مدارس اعم از کلاس‌های درس، سالن اصلی، سالن اجتماعات، سالن ورزشی، حیاط، آزمایشگاه، راهروها و راه‌پله و ... بررسی و موارد عدم انطباق با موازین ایمنی برای اصلاح به مدارس و آموزش و پرورش ابلاغ می شود.
تهران ۲۸۰۰ مدرسه دولتی دارد که مشمول این طرح هستند.

به گفته سجاد موسوی، رئیس دبیرخانه ایمنی، سلامت و محیط زیست سازمان مدیریت بحران شهر تهران، ایمنی مدارس غیرانتفاعی تهران نیز در صورت تامین بودجه از سوی این مراکز آموزشی انجام خواهد شد.

منبع: همشهری آنلاین