به گزارش همشهریآنلاین، خبرگزاری رویترز به نقل از جدیدترین گزارش این اندیشکده سوئدی نوشت که شرکت های آمریکایی با افزایش ۲.۵ درصدی فروش تسلیحات در بازه زمانی فوق الذکر، درآمدی ۳۱۷ میلیارد دلاری به جیب زدند.
این رشد درآمد پس از کاهش ۳.۵ درصدی فروش تسلیحات در سال ۲۰۲۲ رخ داد که به گفته سیپری کمبود نیروی کار، اختلال در زنجیره تامین و افزایش هزینهها، پاسخگویی به افزایش تقاضای ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین را برای بسیاری از شرکت ها دشوار می کرد.
مجموع فروش شرکتهای اروپایی این فهرست - به جز روسیه - در سال ۲۰۲۳ و تقریباً بدون تغییر به ۱۳۳ میلیارد دلار رسید. با این حال سفارشها افزایش یافت و برخی شرکت ها شاهد افزایش تقاضای مرتبط با جنگ در اوکراین بودند.
به نوشته رویترز، در اوایل سال جاری میلادی سیپری خبر داد که مخارج نظامی کشورها در سال ۲۰۲۳، ۷ درصد افزایش داشت که شدیدترین رشد سالانه مخارج نظامی از سال ۲۰۰۹ تاکنون بوده است.
در گزارش این اندیشکده سوئدی آمده است: به طور کلی، تولیدکنندگان کوچکتر در پاسخگویی به تقاضای جدید مرتبط با جنگ های غزه و اوکراین، تنشهای فزاینده در شرق آسیا و نوسازی نظامی کشورهای دیگر کارآمدتر بودند.
شرکت های روس این فهرست، از جمله شرکت دولتی روستک (Rostec)، بیشترین رشد را به خود اختصاص داده و فروش آنها با ۴۰ درصد افزایش به ۲۶ میلیارد دلار رسید.
لورنزو اسکارازاتو (Lorenzo Scarazzato)، پژوهشگر سیپری، گفت: بسیاری از شرکتها اقدام به جذب نیرو کردهاند که نشان میدهد آنها نسبت به آینده فروش خوشبین هستند.