به گزارش همشهری آنلاین، داستان کمبود و گرانی لوازمیدکی خودروهای چینی تمامی ندارد، موضوعی که بارها و بارها تکرار شده، اما چاره اساسی برای آن اندیشیده نشده است و روزبهروز شاهد ورود کالای قاچاق و غیراستاندارد در این بازار هستیم که مصرفکننده مجبور به تأمین آن با چند برابر قیمت است؛ حال این سؤال مطرح میشود که مگر واردکنندگان مکلف به تأمین قطعات یدکی به همراه تولید یا واردات نیستند؟ پس گره کار کجاست؟
در سالهای گذشته تحریم ورود خودروهای خارجی به داخل کشور موجب شد که خودروهای چینی که قطعات آنها در داخل کشور مونتاژ میشوند، سهم زیادی از بازار را به خود اختصاص دهند. اما یکی از مشکلات عدیدهای که مصرفکنندگان این خودروها را با مشکل مواجه کرده قطعات یدکی این خودروهاست که نسبت به خودروهای داخلی کمیابتر است.
صاحبان خودروهای چینی، سختتر میتوانند لوازمیدکی موردنیاز خود را پیدا کنند و حتی اگر پیدا کنند، احتمال تقلبی بودن قطعات بسیار زیاد است. قطعات اصلی و یا باکیفیت بالا نیز در صورت پیدا شدن، قیمت بسیار زیادی دارند.
همه اینها، خریداران خودروهای چینی، صاحبان خودروهای چینی و تعمیرکاران این خودروها را دچار مشکل و سردرگمی کرده و لزوم پیدا کردن یک مرکز معتبر برای خرید انواع باکیفیت لوازمیدکی خودروهای چینی را افزایش میدهد.
پروازها به جزیره بوموسی روزانه شد
حسام قربانعلی، سخنگوی شرکت هواپیمایی ایران ایر، گفت: پروازهای این شرکت از بندرعباس به جزیره بوموسی به چهار پرواز رسیده و با احتساب پروازهای دو شرکت هواپیمایی دیگر، پرواز به جزیره بوموسی روزانه شده است.
او با بین اینکه شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با توجه به تدابیر دولت در خصوص افزایش مراودات و مناسبات منطقهای تکلیف دارد که به وظایف خود در این خصوص عمل کند، گفت: در همین راستا پروازهای منطقهای در خلیجفارس افزایش یافته و پروازهای ایران ایر به جزیره بوموسی به چهار پرواز رسیده است.
سخنگوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: برقراری پروازهای روزانه از بندرعباس به بوموسی بستر و فرصتی برای صاحبان صنعت و گردشگری و... فراهم خواهد کرد.
سقف معافیت حقوق ۲۴ میلیون تومان شد
نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، با معافیت حقوق ماهانه کارکنان تا سقف ۲۴ میلیون تومان موافقت کردند.
طبق مصوبه مجلس، سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی در سال ۱۴۰۴ مبلغ دو میلیارد و ۸۸۰ میلیون ریال تعیین میشود.
آغاز به کار سامانه بازار ارز تجاری از ۲۶ آذر
سامانه بازار ارز تجاری از ۲۶ آذر از سوی مرکز مبادله ارز و طلا آغاز به کار میکند و طبق گفته محمد آرام، معاون ارزی بانک مرکزی، هدف اصلی در ایجاد این سامانه حرکت به سمت بازار ارز کارا و تکنرخی شدن ارز است.
آرام تصریح کرد: بنیاد این بازار بر اساس عرضه و تقاضا خواهد بود و بر اساس مچینگ، کشف قیمت میکند و در تکتک معاملات طبق میانگین موزون معاملات قیمتی کشف میشود که قیمت روز بعد را مشخص میکند.
معاون ارزی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: این سامانه محملی خواهد بود تا متقاضیان ارز و عرضهکنندگان به سهولت یکدیگر را پیدا و بهراحتی معامله کنند. مرکز مبادله طلا و ارز، مچینگ و اطمینان از تکمیل فرآیند معامله را محقق میکند.
اولین عرضه تمام سکه با تاریخ ضرب ۱۴۰۳
اولین عرضه تمام سکه بهار آزادی ضرب ۱۴۰۳ روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه در مرکز مبادله ایران انجام میشود و همه اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی بالای ۱۸ سال میتوانند حداکثر ۵ قطعه سکه از این طریق خریداری کنند.
در راستای برنامه عرضه مسکوکات طلا با درج تاریخ ضرب سالانه و به دنبال عرضه ربعسکه بهار آزادی به تاریخ درج ۱۴۰۳ و استقبال متقاضیان، عرضه سکه تمام بهار آزادی نیز با تاریخ درج ۱۴۰۳، از روز چهارشنبه مورخ ۱۴ آذرماه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز میشود.
بر اساس آگهی چهل و سومین حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران، متقاضیان میتوانند برای ثبت سفارش خرید تمام سکه طلای بهار آزادی و ربعسکه بهار آزادی ضرب سال ۱۴۰۳ بانک مرکزی از ساعت ۱۲ الی ۱۴ روز چهارشنبه از طریق سامانه حراج سکه این مرکز به نشانی market.ice.ir اقدام کنند.
همه اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی بالای ۱۸ سال تمام شمسی میتوانند در این حراج شرکت کنند و حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعاً ۵ قطعه سکه است. بهنحویکه میتوان ۵ قطعه ربعسکه یا ۵ قطعه تمام سکه یا ترکیبی از هر دو شامل تمام سکه و ربعسکه ضرب ۱۴۰۳ باشد که جمع هر دو باهم نباید بیش از ۵ قطعه باشد.
صادرات به عراق از ۸ میلیارد دلار عبور کرد
یک مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت، گفت: مجموع صادرات غیرنفتی ایران به عراق به ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسیده که پیشبینی میشود در پایان امسال، میزان صادرات ایران به عراق به سطح بیسابقه ۱۱ میلیارد دلار برسد.
عبدالامیر ربیهاوی، مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت گفت: بالاترین حجم کالای با ارزشافزوده ایران به عراق صادر میشود که ازجمله آنها میتوان به انواع مقاطع اولادی، انواع کاشی سرامیک، انواع مواد غذایی، انواع شیمی و پتروشیمی و انواع پلاستیک اشاره کرد.
ارزش معاملات برق سبز به ۱۹۰۳ میلیارد تومان رسید
طبق آمارهای وزارت نیرو، از ابتدای سال تا پایان آبان ماه، مجموع معاملات برق سبز در بورس انرژی ۴۵۸ میلیون کیلووات ساعت با ارزش ۱۹۰۳ میلیارد تومان و متوسط قیمت ۴۱ هزار و ۵۶۲ ریال بر کیلووات ساعت بوده است.
بر اساس گزارش دفتر «مدیریت معاملات خارج از بازار برق»، از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه، مجموع معاملات برق سبز در بورس انرژی ۴۵۸ میلیون کیلووات ساعت با ارزش ۱, ۹۰۳ میلیارد تومان و متوسط قیمت ۴۱ هزار و ۵۶۲ ریال بر کیلووات ساعت بوده است.