تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۶

تهران مجموعه و مراکز دیدنی بسیاری دارد که درصورت ایجاد شرایط مناسب می‌تواند به پاتوقی برای حضور شهروندان تبدیل شود.

همشهری : در دوره مدیریت ششم به موضوع گردشگری توجه ویژه‌ای شده است و برای هم‌افزایی بیشتر برخی از مدیران این حوزه در برنامه شهر آرمانی گردهم آمدند و به موضوع گردشگری پرداختند.

افزایش بازدید از مراکز گردشگری

محمدامین توکلی زاده، معاون شهردار تهران:‌تصمیم داریم در شهر آرمانی زیست‌بوم تخصصی در هر حوزه‌ای را درون و بیرون شهرداری کنار هم جمع کنیم تا اقدامات خوب و مشترکی را در هر حوزه ازجمله حوزه گردشگری رقم بزنیم. هم‌افزایی میان شهرداری و ارکان مختلف مدیریتی پایتخت در حوزه‌های گوناگون اجتماعی و فرهنگی، باعث همدلی‌ می‌شود و نتیجه‌اش اتفاقات ارزشمندی در حوزه‌های مختلف ازجمله گردشگری است. به‌عنوان مثال در ۳ سال گذشته، تعداد گردشگران، مراکز اقامتی و بازدید از اماکن گردشگری افزایش یافت.

گردشگری هویتی در برنامه اجرایی

در سند جامع شهر تهران، گردشگری هویتی، دارای اهمیت است. به همین دلیل به‌دنبال آن هستیم که شهروندان در گردشگری با انتقال مفاهیم در قالب‌های مختلف با گذشته خود ارتباط برقرار و به آن افتخار کنند. مثلا ساخت و اجرای شهربازی‌هایی با مدل‌های نوین مانند اقیانوس پارک، سرزمین افسانه‌ها و سرزمین تمدن‌ها در دستور کار قرار گرفته است. با ساخت این تم‌پارک‌ها در تلاش هستیم تا مفاهیم آموزشی، موضوعات تاریخی و فرهنگ باستانی ایران را در قالب‌هایی چون شاهنامه‌خوانی و... به مخاطب عرضه کنیم.

ترویج مدل‌های جدید از شادی در شهر

در دوره کنونی مدل‌های جدیدی از شادی و ترویج آن در پایتخت اجرا شده است. در ۳ سال گذشته کاروان‌های شادی را در تهران با موضوع شاهنامه و محوریت فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی اجرا کردیم و آیین‌های نوروز با محورهای اقوام، ملل و آداب و رسوم آن به شکل کاروان‌های شادی در شهر راه‌اندازی شد که میلیون‌ها نفر در آن شرکت کردند. حضور میلیونی مردم در این رویدادهای شاد و فرهنگی رکورد بی‌سابقه‌ای از حضور مردم در مراسم‌های شاد در تاریخ تهران به ثبت رساند

لزوم معرفی ظرفیت‌های کشور



زهرا خدادادی، رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی:

در چند سال اخیر گردشگری، میراث فرهنگی وصنایع‌دستی جزو اولویت‌های کشور نبود و دلیلش هم درآمدزا نبودن این حوزه بوده است اما امروز با توجه به کسری بودجه‌هایی که در بخش‌های مختلف روبه‌رو هستیم تمرکز بر فعالیت‌های گردشکری و کسب درآمد از آنها در اولویت قرار گرفته است. چون در ایران ظرفیت‌های بسیار داریم. ایران کشور ۴فصلی است که در گوشه و کنار شهرهای بزرگ و کوچکش هنرمندان بسیاری مشغول تولید صنایع‌دستی ارزشمند هستند و باید با مدیریت قوی در مسیر استفاده از این ظرفیت‌ها حرکت کنیم.

بهره‌مندی از گروه‌های مردمی برای گردشگری


علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران

شهرداری تهران باید به جای نقش‌آفرینی مستقیم با استفاده از گروه‌های مختلف مردمی و ورود آنها باعث جریان‌سازی‌ در حوزه گردشگری شود و زمینه توسعه این بخش را فراهم کند. دلیل انتخاب دکتر زاکانی، فهم فرهنگی بالای وی بود و در میان گزینه‌های شهرداری فهم ایشان در حوزه فرهنگی و اجتماعی بالاتر بود و امیدواریم ریل‌گذاری خوبی که انجام شده است منجر به حرکت افراد در آینده در این مسیر باشد.

تهیه نقشه گردشگری متروی تهران

امیر قاسمی، رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران:‌ اتفاقاتی که در این دوره از مدیریت شهری تهران در حوزه گردشگری به وقوع پیوست در نوع خود بی‌نظیر است. ۳۵۱ دبیر کانون گردشگری در محله‌های مختلف فعالیت می‌کنند و هرکدام از این کانون‌ها حکم یک ستاد گردشگری را در شهر تهران دارند. مجموعه‌های گردشگری فعال در شهر تهران سرمایه‌های ارزشمند گردشگری پایتخت هستند. برج میلاد، اراضی عباس‌آباد، مجموعه کاخ سعدآباد و... ازجمله این سرمایه‌های گردشگری هستند که مدیران این مراکز با حمایت از برنامه‌های توسعه گردشگری ما نقش ‌بسزایی در تحقق اهداف گردشگری پایتخت داشته‌اند. از طرفی ۱۰قرارگاه گردشگری در پایتخت فعالیت دارند.

معرفی ۱۹ مسیر گردشگری

در ۳ سال گذشته ۱۹ مسیر گردشگری در تهران معرفی شده است. یکی از اقدامات مهم انجام شده در این بخش طراحی و تولید نقشه گردشگری متروی تهران است؛ رونمایی از این نقشه در ایستگاه قیام به‌زودی انجام خواهد شد.

تصویب ساختار سازمان گردشگری تهران به‌زودی



سیداحمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران:

در آسیب‌شناسی‌های صورت ‌گرفته مشخص شد شهرداری تهران ظرفیت‌های گردشگری و میراث فرهنگی زیادی دارد که متأسفانه شهروندان نمی‌توانند آنطور که باید و شاید از این ظرفیت‌ها استفاده کنند. در حال حاضر یک بخش از ظرفیت‌های گردشگری شهر زیرنظر سازمان بازنشستگی شهرداری قرار دارند، بخشی زیرنظر سازمان فرهنگی‌هنری و بخشی هم اصلا مشخص نیست زیرنظر کدام بخش مشغول فعالیت هستند. این معضل در بخش تفرجگاه‌های تهران هم مشهود است. مثلا شهربازی‌های تهران زیرنظر فضای سبز اداره می‌شود که ارتباطی با برنامه‌ریزان فرهنگی شهر ندارند.

رفع پراکندگی‌ها

ما وقتی می‌خواهیم برای مرمت تصمیم‌گیری کنیم پرونده بنا در حوزه تخصصی شهرسازی بررسی می‌شود؛ درحالی‌که مرمت بناهای تاریخی یک موضوع فرهنگی و میراثی است. شورای اسلامی شهر تهران برای رفع این پراکندگی‌ها و متمرکز کردن آنها با جدیت تشکیل سازمان گردشگری را در تهران پیگیری کرد. هرچند مقاومت‌های بسیاری سر راه ما قرار داشت و معطلی ۱۲ساله این مصوبه هم حکایت از آن دارد اما خوشبختانه با عزم شورا شاهد تصویب دوفوریت آن در هفته گذشته بودیم.

رونق گردشگری از دل محله‌ها

در یک‌ماه آینده اساسنامه سازمان گردشگری و ساختارش در شورای اسلامی شهر تهران تصویب می‌شود تا بعد از گذشت سال‌ها حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در تهران رسمیت پیدا کند و مدیران این حوزه معرفی خواهند شد.

توسعه گردشگری با هم افزایی مدیریت شهری



علی‌اصغر شالبافیان، معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی:

در شهرداری تهران بخش‌های مختلفی در حوزه گردشگری فعالیت دارند که این موضوع نشان‌دهنده نگاه ویژه مدیریت شهری به حوزه گردشگری و رونق آن در تهران است. ایجاد سازمان گردشگری در شهرداری تهران همواره یکی از موضوعاتی است که هم در دوره گذشته وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و هم در دوره کنونی خواهان تحقق آن بودیم. چراکه با ایجاد این سازمان شاهد هم‌افزایی و همپوشانی در برنامه‌های مدیریت شهری با این وزارتخانه و دیگر بخش‌های فعال در این عرصه خواهیم بود.

منبع: روزنامه همشهری