به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار همشهری درخصوص مسمومیت منجر به مرگ بر اثر مصرف ماکارونی بیان کرد: خود ماکارونی مسمومیت ایجاد نمیکند، اما شرایط نگهداری غذاها میتواند باعث ایجاد میکروبها شود.
وی افزود: باسیلوس سرئوس نوعی باکتری است که میتواند در برنج و ماکارونی رشد کند و برخی از این گونههای باکتری میتوانند با ترشح سمی باعث مرگ شوند. البته درباره این مسمومیت با ماکارونی نمیتوان فعلا قطعی گفت که عامل چه بوده است.
- ماجرای مشکوک مسمومیتهای مرگبار کودکان با ماکارونی چیست؟
- واکنش به مرگ مشکوک ۲ کودک تهرانی پس از مصرف ماکارونی
- پشت پرده مرگهای عجیب با ماکارونی | ماکارونی در هر دو خانواده از یک برند بود
رئیسی گفت: سازمان پزشکی قانونی تیمهایی دارد که دارند این موضوع را بررسی میکنند. وزارت بهداشت وظیفه دارد توسط سازمان غذا و دارو بر تولید محصولات غذایی نظارت کند. معاونت بهداشت نیز در زمینه عرضه مواد غذایی در رستورانها وظیفه دارد و وظیفه وزارت بهداشت این است که گزارش مربوط به این موارد ذکر شده را به مراجع قضایی ارسال کند.
وی ادامه داد: اگر مسمومیت ناشناخته باشد، به پزشکی قانونی ارجاع میشود. ممکن است در برخی مراسمها و اماکنی مانند خوابگاهها گاهی مسمومیتهای وسیعی رخ دهد و در این موارد وزارت بهداشت عوامل مختلف را موردبررسی قرار میدهد.