همشهری آنلاین - مهدی چمران در گفت وگو با همشهری گفت: شهر هر اندازه که بزرگتر باشد، مشکلاتش هم بیشتر و بزرگتر خواهد بود؛ بنابراین تهران شهر بزرگی است و مشکلات بزرگی دارد که نمونه آن آلودگی هوا است و همچنان شهر، مدیران شهری و شهروندان با آن دستبهگریبان هستند.
وی افزود: برای برونرفت از این مشکل و حل اساسی معضل آلودگی هوا همه سازمانها و نهادهای متولی پایکار بیایند و به تکالیف قانونیاش عمل کنند؛ اما میتوان از ظرفیت سمنها هم استفاده کرد. چرا که سمنها نیروهای داوطلب و مردمی هستند و میتوانند در حوزه آلودگی هوای تهران، با آگاهیبخشی به شهروندان، اثرگذار باشند. بههرحال کارهای مردمی و داوطلبانه ثمربخشتر هستند و مدیریت شهری میبایست به این ظرفیت توجه داشته باشد.
چمران نکته مهم در خصوص سمنها را داوطلب بودن دانست و گفت: تمام کارها داوطلبانه انجام میشود و ازاینرو برای ایجاد تشکل و مرکز و... هم باید اعضای سمنها بهصورت داوطلبانه تلاش کنند و مکانی را جانمایی و مرکزی راهاندازی کنند. در دوره اول شورای شهر تهران تلاشهایی برای تشکیل رسمی تشکل سمنها صورت گرفت؛ اما در دوره دوم شورای شهر تهران بود که این کار با جدیت پیگیری و مقرر شد سمنهای ساماندهی شوند. برای تحقق این امر سازمان سمنها شکل گرفت. با این اقدام امروز مشخص است که چه تعداد سمن (گروهها و سازمانها و تشکلهای مردمنهاد) در تهران وجود دارد و چه تعداد عضو هستند و چه خدماتی ارائه میدهند و چه فعالیتهایی در چه حوزههایی دارند.
وی در ادامه گفت: گرچه وزارت کشور و سایر سازمانها مسئولیتهایی در قبال سمنها دارند؛ اما شورای شهر تهران هم میتواند موضوعات مربوط به سمنها را پیگیری و نیازهای ضروری و اولیه آنها را مرتفع کند. امروزه در سایه اقدامات انجام شده شاهد برگزاری همایشهای مختلف سمنها در مناسبتهای ملی و مذهبی و... هستیم. همچنین کارهای داوطلبانه گستردهای در راستای نیازهای شهر انجام شده که همه این موارد نشان از فعالبودن سمنها در کلانشهر تهران دارد.
رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه معتقدم سمنها میتوانند بسیاری از مسائل شهر تهران را رصد و برای حل چالشها و مشکلات کمک کنند. گفت: با این تعامل و مشارکت میتوان شاهد رخ داد و اتفاقات خوب در تهران بود.