موجودات زیبا و بامزه ای در حیات وحش وجود دارند که به اندازه همان جذابیتشان، خطرناک هم هستند و می‌توانند انسانها را تا پای مرگ و حتی مرگ قطعی ببرند. موجوداتی که شاید حتی فکرش را هم نکنید بتوانند از خود دفاع کنند.

همشهری آنلاین - الهام مصدقی راد : تمامی موجودات برای زیست و بقایشان به سیستم‌های دفاعی مجهز شده‌اند. آنها هم باید از خودشان در برابر دیگر موجودات دفاع کنند و هم توان شکارکردن داشته باشند. گاهی مواقع دفاع موجودات از خودشان مرگ بار و خطرناک است و همین موجب فاصله گرفتن انسانها از آنها می‌شود اما موجودات زیبا و بامزه ای هم در حیات وحش وجود دارند که به اندازه همان جذابیتشان، خطرناک هم هستند و می‌توانند انسانها را تا پای مرگ و حتی مرگ قطعی ببرند. موجوداتی که شاید حتی فکرش را هم نکنید بتوانند از خود دفاع کنند.

ماهی بادکنکی

ماهی بادکنکی ظاهر بسیاربامزه ای دارد اما دومین مهره‌دار سمی روی این سیاره است. ماهیگیران به کمک دستکش‌های ضخیم آن را صید می‌کنند تا از مسمومیت و خطر گازگرفتگی در امان باشند سم این ماهی، پادزهر ندارد و با فلج کردن دیافراگم قربانی باعث خفگی او می‌شود. تقریباً تمام ماهی‌های بادکنکی حاوی تترودوتوکسین هستند، ماده‌ای که تا ۱۲۰۰ برابر سمی‌تر از سیانور و کشنده است. یک ماهی بادکنکی سم کافی برای کشتن ۳۰ فرد بالغ دارد. ژاپنی ها اما این خطرها را به جان خریده اند و این ماهی را که فقط تعدادی آشپز مجاز به طبخش هستند، غذای لذیذی می‌دانند؛ با این حال سالانه شاهد مرگ ومیر ناشی از ماهی بادکنکی هستند.

عروس دریایی

عروس دریایی از سمی ترین موجودات دریایی است. بدنش از یک توده پولیپ شکل ژله ای تشکیل شده که انشعابات زیادی مانند رشته از آن خارج شده است. این رشته ها با هزاران سلول زهردار به نام نماتوسیت پوشیده شده که سم ناشی از آنها می‌تواند یک انسان بالغ را بکشد. این موجود قادر است پوست بدن انسان را سوراخ کند. دربعضی موارد نیش عروس دریایی تنها باعث آلرژی می‌شود. سمی ترین نوع عروس دریایی متعلق به استواست که می تواند انسان را در کمتر از سه دقیقه و تاقبل از رسیدن به ساحل از پای درآورد. عروس دریایی به دلیل شکل ژله ای خود نمی‌تواند شکارش را تعقیب کند یا با جانداری درگیر شود به همین خاطر به بدنش به این سم کشنده مجهز شده است.

چشم گرد تنبل

اسلولوریس با اینکه زیباست و چشمانی درشت دارد، اما بسیار سمی و بداخلاق و بالقوه کشنده است. بدنش از خز پوشیده شده و شب ها حرکت می‌کند. زیست گاهش جنگل های بارانی جنوب و جنوب شرقی آسیاست. آن‌ها برای ساعت‌ها بی حرکت می‌مانند و تمایل دارند تا به آرامی حرکت کنند. تنه درختان محل مناسبی برای زندگی‌شان است. اسلولوریس ها یک قسمت برآمدن بدون مو دربالای بازویشان دارند که ماده سمی و روغنی شکلی از آن ترشح می‌شود. وقتی این حیوان احساس خطر می‌کند این غده را لیس می زند. از ترکیب بزاق دهانش با این ماده، سم تولید می‌شود که روی دندانش قرار می‌گیرد و وقتی حیوان یرا گاز می‌گرد، سم وارد بدن او می‌شود. تورم، درد، ‌زخم و عفونت از عوارض این سم است که در نهایت جانداران را می‌کشد. انسان ها نیز دچار شوک آنافیلاکتیک شده، ضربان قلبشان به ریخته و در نهایت می‌میرند.

اختاپوس حلقه آبی

اختاپوس حلقه آبی هم از حیوانات سمی دنیا است. این جانور دریایی که در آب های جزر ومدی استرالیا تا ژاپن دیده می‌شود می‌تواند یک انسان را ظرف چند دقیقه از پا درآورد. شنگران درزمان شنا باید مراقب باشند پایشان را رئی آن نگذارند یا تحریکش نکنند در این غیر این صورت اختاپوس آنها را گاز می‌گیرد. این جانور وقتی می‌ترسد یا در معرض تهدید قرار می‌گیرد، حلقه های آبی روی بدنش نمایان می‌شود. شکارچیانی که بااین واکنش آشنا هستند از محل دور می‌شوند در غیر اینصورت اختاپوس با بیرون ریختن سم، باعث فلج و مرگ می‌شود. نوعی از این اختاپوس، سم موردنیاز برای کشتن ۲۶ بزرگسال را با خودش حمل می‌کند.

بیشتر بدانید :

مرگبارترین جانور جهان برای انسان‌ها؛ در ایران هم وجود دارد! | کدام افراد در معرض خطر هستند؟