همشهری آنلاین - محمد ابویی، دبیر ستاد سمنهای شهر تهران در گفت و گو با همشهری گفت: ستاد توانافزایی و حمایت از فعالیتهای سازمانهای مردمنهاد شهر تهران حدود سال ۸۷، توسط شورای اسلامی شهر تهران تصویب شد. این ستاد به منظور ساماندهی فعالیت سازمانهای مردمنهاد و نزدیک کردن این تشکلهای مردمی به حوزه مدیریت شهری تشکیل گردید و سه وظیفه اصلی را در دستور کار خود قرار داده است که شامل توانمندسازی و توانافزایی تشکلها با رویکردهای شهری، شبکهسازی فعالیت تشکلها با رویکرد افزایشی و محلمحور کردن تشکلها و توسعه تشکلهای محلیمی شود.
وی افزود: هدف ما در ستاد سمنها در شورای اسلامی شهر تهران این است که با تشکیل و فعالیت این ستاد، سمنهایی که علاقمند به حوزه مدیریت شهری هستند، در موضوعات مختلف مانند آسیبهای اجتماعی، پسماند، برنامهریزی شهری، شهرسازی و معماری، موضوعات اجتماعی و فرهنگی، و سایر مسائل مرتبط با مدیریت شهری، مشارکت داشته باشند. ما قصد داریم از ظرفیت تشکلهای مردمنهاد برای توسعه شهر تهران و ایجاد شهری آرام و در خور شهروندان تهرانی استفاده کنیم.
ابویی با اشاره به اینکه در حال حاضر، حدود هزار تشکل فعال در شهر تهران با موضوعات مختلف وجود دارند که بهعنوان عضو ستاد فعالیت میکنند گفت: تشکلها میتوانند از طریق درخواست کتبی یا لینکی که در اختیارشان قرار داده شده، درخواست عضویت خود را ارسال کنند. پس از بررسی مدارک حقوقی و فعالیتهایشان در کارگروه مربوطه، به عضویت ستاد درمیآیند تا بتوانند در کارگروههای تخصصی متناسب با موضوعات شهری فعالیت کنند و نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهند. هدف ما این است که از توان نظارتی و دیدهبانی این تشکلها برای ارائه راهکارهای مناسبتر، خلاقانهتر و نوآورانهتر به مدیران شهری بهرهبرداری کنیم.
وی درباره برنامه های ستاد برای آینده هم گفت: یکی از مهمترین موضوعاتی که در مسیر پیش رو داریم، بحث بودجه سال ۱۴۰۴ حوزه مدیریت شهری است. ما تلاش میکنیم با مشارکت همه تشکلها از زاویه تخصصی و موضوعی، پیشنهادات و برنامههایی را که مد نظر دارند به حوزه مدیریت شهری و شهردار تهران منتقل کنیم. هدف این است که برنامههای خلاقانهتر و متناسب با نیاز مردم در فصل بودجهریزی لحاظ شود تا انشاءالله در سال آینده تشکلها بتوانند با مشارکت معناداری برای حل مسائل و پیشبرد اهداف و برنامههایی که مدنظرشان بوده، اقدام کنند.