پول تو جیبی دادن به کودکان و نوجوانان از آن پدیده‌هایی است که گاهی به موضوعی چالش برانگیز بین والدین و فرزندان تبدیل می‌شود.

به گزارش روزنامه همشهری، اگر در خانه کودکی دارید، دیر یا زود با این تقاضا که «پول تو جیبی می‌خوام» روبه‌رو می‌شوید و نخستین سؤالی که در ذهنتان شکل می‌گیرد این است که چقدر به او پول بدهم، چند روز یک‌بار و اصلا الان پول بدهم یا نه؟ مطالب زیر به شما در این‌باره کمک می‌کند:

از چه سنی به کودک پول توجیبی بدهم؟

هیچ سن جادویی‌ای برای این تقاضا وجود ندارد، اما معمولا آنها از 5یا 6سالگی این درخواست را عنوان و با فهم حداقلی، پول را برای خریدهای کوچک تقاضا می‌کنند.

چقدر؟

باید یک استاندارد مشخص متناسب با سن کودک درنظر بگیرید؛ مثلا اگر او در سال‌های ابتدایی مدرسه‌اش است باید به اندازه خوراکی‌هایی که در مدرسه نیاز دارد بخورد یا لوازم‌التحریری که در نبود شما می‌خواهد تهیه کند، در اختیار او پول بگذارید و هرقدر بزرگ‌تر می‌شود، آن را افزایش دهید، اما حواستان باشد که دادن پول توجیبی بی‌حساب و کتاب، کودک شما را بدعادت می‌کند.

نظارت بر نحوه خرج کردن پول توجیبی

پول توجیبی می‌تواند با مقداری نظارت‌ همراه باشد. اما به جای تهیه‌ فهرستی از موارد ممنوع، دستورالعمل‌های کلی بدهید؛ مثلاً بگویید: «تو می‌تونی پول توجیبیت رو هر طور که دوست داری خرج کنی، به شرطی که مشکلی ایجاد نکنه.» این به شما فضای مانور زیادی می‌دهد.

آموزش پس‌انداز کردن و بخشیدن

دستورالعمل‌هایی تهیه کنید که ارزش‌های شما را منعکس کند؛ مثلاً شما می‌توانید از فرزندتان بخواهید که ۱۰ درصد از پول توجیبی خود را پس‌انداز کند و ۱۰ درصد دیگر را به مؤسسه خیریه‌ای به انتخاب خودش اهدا کند، اما حواستان باشد که اجازه بدهید او خودش تصمیم بگیرد.

منبع: روزنامه همشهری