اسرائیل از فرصت نهایت استفاده را کرده و با نزدیکی به 25 کیلومتری دمشق بخشی از خاک سوریه را اشغال و در پی تجزیه آن است. نکته مهم در این راستا توجه جوانان انقلابی و علوی سوریه به این مسأله است. آنان به هیچ عنوان چنین شرایطی را پذیرا نیستند.

به گزارش همشهری آنلاین؛ حسن هانی‌زاده؛ کارشناس مسائل منطقه: 1-بیانات مقام معظم رهبری درمورد تحولات سوریه و سقوط بشار اسد را باید به عنوان قطب‌نمای و راهنمای راهِ مقاومت در آینده تلقی کرد. تحلیل و صحبت‌های ایشان برآمده از اطلاعات دقیق و واقعیت‌های میدانی است. واقعیت آن است که شرایط در سوریه به شکل شفاف مشخص نیست. کشور سوریه در حال سپری کردن دوران گذارِ پسابشار اسد است و بازیگران سیاسی در بحران سوریه در پی سهم‌خواهی از این کشور آشفته و جنگ‌زده هستند. رژیم صهیونیستی از روز سقوط بشار اسد 350 بار حمله هوایی به مواضع سوری داشته است و بخش زیادی از زیرساخت‌ها، پادگان‌ها، تجهیزات و مقرهای نظامی این کشور را منهدم ساخته است. اسرائیل از فرصت نهایت استفاده را کرده و با نزدیکی به 25 کیلومتری دمشق بخشی از خاک سوریه را اشغال و در پی تجزیه آن است.

2- نکته مهم در این راستا توجه جوانان انقلابی و علوی سوریه به این مسأله است. آنان به هیچ عنوان چنین شرایطی را پذیرا نیستند. گرچه تا به این جای کار گروه‌های مسلحِ تکفیریِ مورد حمات آمریکا، اسرائیل و ترکیه بر اوضاع مسلط شده اند؛ اما فقدان برنامه منسجم درقبال مردم و کشور سوریه موجب خواهد شد که این تسلط بر سوریه چندان طولانی نباشد و خیلی زود با اعتراض و مواجهه مردم این کشور روبه‌رو شوند. مردم سوریه در آینده در یک انسجام مشخص بر علیه این گروه‌ها قیام می‌کنند و بار دیگر مقابله خود با اسرائیل و آمریکا را از سر می‌گیرند و برای این مسائل مهم در قبال کشور و اسرائیل برنامه‌ای را تنظیم خواهند کرد.

3- درحال حاضر شرایط بی‌امنی و بی‌ثبات سوریه شبیه به لیبیِ بعد از قذافی و عراقِ پس از صدام حسین است. انتظار این است که گروه‌های سیاسی در سوریه عقلانیت را پیشه کنند و با در نظر گرفتن منافع ملی و جمعی سوریه بر منافع حزبی و گروهی، دولت انتقال و گذاری را تشکیل دهند. از پس چنین وضعیتی است که بار دیگر محور مقاومت جایگاه خود را در سوریه می‌تواند پیدا کند. ضمن اینکه جمهوری اسلامی در حال ارتباط و تماس با برخی از گروه‌های معارض بشار اسد است تا بتواند منافع و وضعیت خود را برای آینده در سوریه حفظ نماید.

4- موضوع مهم این است که گرچه سوریه از لحاظ اجتماعی در یک تکثر گروهی به‌سر می‌برد اما در طول 45 سال گذشته مردم سوریه به شکل عموم پذیرش قابل توجهی از ملت ایران دارند. گرچه آنان همواره نسبت به سیاست‌های حافظ و بشار اسد انتقادهایی داشتند اما ایران و ملت ایران را همواره به عنوان اصلی‌ترین کشور مقاومت شناسایی کردند که در این راستا هزینه گزافی پرداخت کرده است. درحال حاضر سکولارها، علوی‌ها، دروزی‌ها و مسیحی‌های سوریه در پی این امر هستند که بار دیگر ارتباط خود را با ایران در عرصه های مختلف برقرار سازند. گرچه برخی گروه های تکفیری تحت حمایت ترکیه برعکس گروه اول خواهان ضربه به منافع مقاومت هستند.