به گزارش همشهری آنلاین، کار داوطلبانه هم ایرانی است و هم اسلامی. این مطلب را مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران بیان کرد و گفت: «کار داوطلبانه در ایرانی بودن ما هم نهفته است و بسیاری از مردم کار داوطلبانه می کنند اما حاضر نیستند کسی متوجه شود. کسانی که به کشورهای غربی سفر کرده اند متوجه می شوند که رفتار شرقی ها و به خصوص ایرانی ها را کمتر می شود در جایی پیدا کرد؛ اینکه کار داوطلبانه اتفاق می افتد اما اثری از فردی که این کار را کرده نیست.»
او به راه اندازی باشگاه داوطلبان اجتماعی در سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران اشاره و عنوان کرد: «نقش شهرداری تهران در این بخش تسهیلگری است. اگر دغدغه زبان را به رفتار تبدیل کنیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. مردم در این سال ها نشان دادند که هر کاری به آنها واگذار کردیم موفق بودند و بپذیریم که مردم می توانند. »
به گفته نقیب باشگاه داوطلبان اجتماعی ۱۲ کارگروه دارد که برای آن ۳ قالب طراحی شده است و ما در سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی باید کمترین تصدی گری و بیشترین تسهیل گری را داشته باشیم.
طرح های پیش بینی شده
شهرنگار: قالب مشارکت در آن ایده پردازانه است یعنی ما در شهر تهران در حوزه آسیب های اجتماعی چه ایده هایی می توانیم بدهیم و چه تصمیم سازی برای مدیران می توانیم انجام دهیم.
شهر آفرین: به خلاقیت در زندگی پرداخته شده است. چرا که دیگر با مدل های بیست سی سال پیش نمی شود شهر را اداره کرد و مردم باید کمک کنند و طرح های خلاقانه بدهند و مدیران باید بپذیرند و این طرح ها را قبول کنند. این شهر به تصمیمات خلاقانه و اقدامات خلاقانه برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی احتیاج دارد.
شهریار: مشارکت شهروندان را در بر می گیرد.