همشهری- زینب زینال زاده: حولوحوش ساعت ۱۱ خودشان را به بوستان لاله میرسانند و بسمالله میگویند و محصولاتشان را روی میز میچینند. دلشان به همین نمایشگاه و کسبوکار خوش است و به قول خودشان از حضور در اینجا حس مفیدبودن میکنند. کسانی که تا دیروز از آنها با عنوان معتادان متجاهر یاد میشد، امروز محصول هنر و تواناییشان را عرضه میکنند و نان بازو میخورند. حالوهوای این نمایشگاه متفاوت از سایر نمایشگاهها است. چرا که نمایشگاه حامی شهر محل عرضه محصولات مددجویانی است که تلاش کردند تا از گرداب آسیب رهایی یابند و بار دیگر به زندگی لبخند بزنند.
آرزویی که محقق شد
داشتن کار آرزوی همه مددجویان است. مدیریت شهری در راستای تحقق این آرزو گامهایی برداشته است. برپایی نمایشگاه یکی از گزینههای راهاندازی کسبوکار برای مددجویان و گروههای هدف سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران است. امید یک سال است که به پاکی رسیده و میگوید: «همیشه آرزو داشتم پس از پاکی شغلی داشته باشم تا باری روی دوش خانوادهام نباشم. اکنون در کارگاه کفاشی مشغول کار هستم و در این نمایشگاه هم تولیداتمان را عرضه کردهایم.»
مددجویان مسئولیتپذیر هستند
با پیگیریهای مدیریت شهری در این دوره، کارآفرینان پا در میدان گذاشتند و برای اشتغال مددجویان لبیک گفتند. اکنون با تفاهمات صورتگرفته میان شهرداری و کارآفرینان، بسیاری از مددجویان در مراکز کارآفرینی و تولیدیها مشغول کار هستند. ریحانه احمدی تولید پوشاک زنانه دارد و میگوید: «مددجویان نیاز به اعتماد دارند. آنها مسیر سختی را برای رسیدن به پاکی طی کردهاند و ازاینرو مسئولیتپذیر هستند و کارها را به نحو احسن انجام میدهند.»
بیش از ۱۰۰ میز برای عرضه محصولات
مددجویان از مناطق ۲۲ گانه در نمایشگاه حامی شهر بوستان لاله حضور دارند. سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران برای رعایت توزیع عادلانه، ۱۶۴ میز برای عرضه محصولات پیشبینی کرده است که برخی از غرفهها تک میز و برخی هم دو میز طراحی شدهاند. ۵۰ میز اختصاص به مددجویان یاور شهر دارد که در این مراکز توانمند شده و هنرهایی چون خیاطی و... را آموختهاند در این نمایشگاه محصولاتشان را عرضه کردهاند.
تولیدات مراکز جامعهپذیری
برای اشتغال مددجویان علاوه بر مراکز کارآفرینی یاور شهرها، مراکز جامعهپذیری هم راهاندازی شده است. مددجویان در ۳ مرکز جامعهپذیری در کارگاههای تولید لباس ورزشی، کیف و کفش، مواد غذایی و صنایعدستی مشغول کار هستند. میزهایی به مددجویان این مراکز اختصاصدادهشده که میتوانند در کنار تولید، در حوزه فروش هم تجربه کسب کنند.
محصولات باکیفیت و قمیت مناسب
محصولات عرضه شده در نمایشگاه حامی شهر توسط نمایندگان فروشگاه شهروند و اداره کل میراثفرهنگی پایش شده است. محصولات در ۳ دسته پوشاک، مواد غذایی و صنایعدستی عرضه شدهاند و همه آنها کیفیت خوبی دارند و شهروندان بدون واسطه و باقیمت مناسب میتوانند خریداری کنند. بخش صنایعدستی و مواد غذایی که در آنها غذاهای سنتی طبخ و عرضه میشود، طرفداران زیادی دارد.
محصولات با تم یلدا
چند روزی به شب یلدا مانده اما بخشی از نمایشگاه تم یلدایی گرفته و غرفهداران مشغول عرضه محصولاتی چون خوراکیهای یلدایی، بافتهایی از نماد هندوانه و انار و... هستند. حالوهوای این غرفهها متناسب با یلدا طراحی شده است. مشتری این غرفهها بیشتر کودکان هستند که با اصرار والدین را راضی میکنند تا عروسک یا گیره سر یلدایی بخرند.
برنامهریزی برای ایجاد غرفهها دائمی
تداوم نمایشگاههای حامی شهر، مطالبه مددجویان است. مسئولان سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران به این مطالبه واقف هستند و اقداماتی هم برای پاسخگویی به این درخواست انجام دادهاند. قرار است تا پایان سال چند نمایشگاه دیگر حامی شهر در نقاط مختلف شهر راهاندازی شود. همچنین مذاکراتی با مسئولان فروشگاه شهروند و سازمان میادین میوه و ترهبار انجام شده تا غرفههای دائمی برای عرضه محصولات مددجویان پیشبینی شود.
دغدغه ما اشتغال مددجویان است
سید محمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران
نمایشگاه حامی شهر بوستان لاله باهدف اشتغالزایی مددجویان، افراد آسیبدیده و افراد در معرض آسیب برپا شده است. چرا که دغدغه ما اشتغال مددجویان و بازگشت آنها به خانواده و جامعه است. محصولات عرضه شده در این نمایشگاه توسط مددجویان تولید و به طور مستقیم در اختیار خریداران قرار میگیرد. نمایشگاه تا ساعت ۲۱ دایر است تا افرادی فرصت بیشتری برای بازدید و خرید داشته باشند. با برپایی این نمایشگاه، حمایتی از مددجویان صورت میگیرد و با اعتمادبهنفس بیشتر میتوانند مسیر پاکی را طی کنند.
جزئیات نمایشگاه
- مکان: بوستان لاله
- زمان: ۲۰ تا ۳۰ آذر
- ساعت: ۱۱ تا ۲۱
- تعداد کسبوکار: ۱۶۴