دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت، ضمن پدیده خواندن آقای پزشکیان گفت که او رویکردی به نام رفاقت دارد و بر مبنای آن، رفقایی را که اصلا در حوزه سیاست و کارهای دولتی نبودند، به حوزه اجرا آورده است!

به گزارش همشهری آنلاین کیهان نوشت: روزنامه سازندگی تیتر نخست خود را به «پدیده پزشکیان اختصاص داد و از قول علی شکوری راد درباره عملکرد رئیس‌جمهور نوشت: در حقیقت به لحاظ سیاسی دکتر پزشکیان را باید به‌عنوان یک «پدیده» شناخت. اگر به ۶ ماه قبل برگردیم، تصور وضعیتی که امروز داریم را نمی‌توانستیم داشته باشیم. ماجرای سقوط هلی‌کوپتر و بعد نامزدی دکتر پزشکیان و تایید صلاحیت ایشان. همه اینها امور غیرمنتظره‌ای بودند که اتفاق افتاد. به نظر من روی پا و هوشیار بودن جبهه اصلاحات به این فرآیند کمک کرد.

جبهه اصلاحات ایشان را در زمره نامزدهای خودش قرار داد و گفت، اگر حداقل یکی از نامزدهای ما تایید شود ما در انتخابات هستیم. ایشان تایید شد و جبهه اصلاحات هم تمام‌عیار پای کار آمد.

‌وی درباره برخی انتصاب‌های سؤال‌برانگیز پزشکیان هم گفت: دکتر پزشکیان یک رویکردی به نام رفاقت دارد که تمام کلیشه‌های سیاسی را می‌شکند. عالم رفاقت برای دکتر پزشکیان بر عالم سیاست ارجح است. با کسانی که رفیق باشد خیلی گرایش‌های سیاسی‌شان برایش مهم نیست و آنها را به کار می‌گیرد. کمااینکه اصلاح‌طلب ۶‌ دانگ هم به ‌عنوان رفیق به کار گرفته و اصولگرای ۶ دانگ را هم به عنوان رفیق به کار گرفته و یا رفقایی که اصلا در حوزه سیاست و کارهای دولتی نبودند هم به حوزه اجرا آورده است.

من نمی‌توانم بگویم در این شرایط سیاسی که ما داریم این رویکرد جواب می‌دهد یا نمی‌دهد. از نظر کلیشه‌های سیاسی این رویکرد غلط است. یعنی رویکرد رفاقت به لحاظ مباحث سیاسی اصلاً جایگاهی ندارد؛ اما خب پزشکیان این کار را انجام می‌دهد. اما شرایط سیاسی ما هم شرایط نرمالی نیست.

همان‌طور که گفتم یک‌سری وجوهی در پزشکیان بود که از نظر سیاسی مثبت نبودند، ولی کارکرد مثبت برای ایشان پیدا کردند. خب پدیده یعنی همین، پدیده‌ها کلیشه‌ها را می‌شکنند. به همین دلیل می‌گویم پزشکیان پدیده است. نمی‌دانم این رویکرد رفاقتش در آینده چگونه عمل خواهد کرد و چه نتیجه‌ای به‌بار می‌آورد. اما من می‌گویم باید صبر کنیم و در ارزیابی آن عجله‌ای نمی‌کنم. خیلی‌ها زود به این نتیجه می‌رسند که این رویکرد از همین ابتدا باطل است و به هیچ‌ جایی هم نمی‌رسد.

شکوری راد در ادامه با اذعان به مسئله‌دار بودن برخی هم‌طیفان خود(و بدون اشاره به حکم گرفتن غیرقانونی برخی از همان‌ها) گفت: دلیل دیگری که پزشکیان از نیروها استفاده نمی‌کند، قانون مشاغل خاص و استعلامات است که این هم بالاخره خیلی قانون دست‌وپاگیری است و انگار قانونی نوشته‌اند که نظام را از نیروهای شایسته محروم کند و آنها را از فیلتر نیروهای اطلاعاتی- امنیتی بگذراند. خب همین فیلتر تنگ‌نظرانه کشور را به این‌جا رسانده است. اگر آن فیلتر همچنان وجود داشته باشد، کشور به جایی نخواهد رسید. ولی با این حال پزشکیان نخواسته با آنها هم دربیفتد و سعی کرده با آنها هم تعامل کند و برخی را از آن فیلترها عبور داده است.

وی همچنین در پاسخ این سؤال که «بالاخره تا کجا باید از این دولت حمایت کنیم؟ و استراتژی‌مان در قبال این دولت باید چه باشد؟ همچنان باید امیدوار باشیم و ممکن است ایشان به سرنوشت آقای روحانی در دولت دوم‌شان دچار شوند؟»، گفت: ببینید آقای روحانی در دولت دومش خطاهایی کرد که از چشم مردم افتاد. یعنی آن خطاها بیش از ضربه‌هایی که جناح مخالف بزند، به او ضربه زد و باعث افتادنش از چشم مردم شد و هنوز هم همین است، یعنی روحانی هیچ محبوبیتی در بین مردم ندارد ولی پزشکیان، حالا من نه به‌عنوان افکار عمومی، به عنوان کسی که یک مقداری با ملاقات‌هایی که داشته‌ام اطلاع دارم، پزشکیان، همان پزشکیان است و هنوز خطایی مرتکب نشده است که موجب شود از چشم مردم بیفتد. ممکن است مردم هنوز آن چیزهایی که از او می‌خواستند را ندیده باشند، اما خطا هم از او ندیده‌اند.

یادآور می‌شود شکوری راد یک ماه قبل هم در نشست سیاسی گروه «سازمان معلمان» گفته بود: در این عالم به نظر من، عالم رفاقت برای دکتر پزشکیان بر عالم سیاست ارجحیت دارد، یعنی با کسانی که رفاقت داشته، به آنها اعتماد می‌کند و به کارشان می‌گیرد، هر چقدر هم بگویید که این آدم این‌طوری است، می‌گوید من که با این رفیق هستم و این را قبول دارم. کاری که او کرده، اصلاح‌طلبی دوم خردادی که بر مبنای دوقطبی بودن کار می‌کرده را به محاق برده و از آن طرف شیرازه اصولگرایان را از هم گسسته است. اصولگرایانی که در حاکمیت بودند و یک شیرازه‌ای داشتند که کمک می‌کرد تا اینها بتوانند کارهایشان را پیش ببرند یا قدرت‌شان را حفظ کنند، شیرازه آنها را هم از هم گسسته است.

بنابراین در دو جهت آمده و دو کار کرده که ما می‌توانیم این را درک کنیم و او را تشویق و حمایت کنیم که کارش را انجام دهد و بگوییم که اگر با انتصابات‌ ممکن است درک نکنیم در حال چه کاری هستی، اما می‌فهمیم که کار خوبی می‌کنی. این کار را ادامه بده، امیدواریم که نتیجه بگیری.

یادآور می‌شود بر خلاف ادعای شکوری راد، برخی از رادیکال‌ترین عناصر سیاسی جبهه اصلاحات‌(حتی بعضا دارای سوابق محکومیت یا مجرمیت امنیتی) در بدنه دولت مسئولیت گرفته‌اند. همچنین بیش از ۷۰ درصد وزیران و معاونان رئیس‌جمهور و معاونین وزرا و رؤسای شرکت‌های منصوب شده، مبتنی بر تصمیم شورای راهبری کابینه بوده که توسط افراطیون مدعی اصلاحات تشکیل و اداره شد.

منبع: کیهان