به گزارش همشهریآنلاین، مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز - چهارشنبه - به منظور شرکت و سخنرانی در یازدهمین اجلاس سران گروه دی۸ و نیز نشست غزه، با بدرقه معاون اول رئیس جمهور و معاون امور بینالملل دفتر رهبر معظم انقلاب عازم قاهره پایتخت مصر شد.
رئیس جمهور همچنین در حاشیه این اجلاس با سران برخی کشورهای عضو این گروه دیدار و گفتگو خواهد داشت.
گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی با حضور کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول ترکیه مستقر است.
اظهارات پزشکیان پیش از سفر به مصر
رئیسجمهور پیش از سفر به قاهره برای حضور در نشست «دی هشت» در جمع خبرنگاران بیان کرد: سفر ما به مصر خاطر شرکت در اجلاسی است که گروه دی ۸ به ریاست مصر دارد. ما عضو فعال این گروه هستیم. اجلاس هایی در این سطح و با این روند برای یک دیپلماسی فعالی که بتواند کشورهای اسلامی را از نظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و اجتماعی به هم نزدیک تر کند برای انتقال تجربه ها، می تواند خیلی موثر باشد.
مسعود پزشکیان افزود: در این سفر قرار است در رابطه با موضوع غزه، فلسطین، لبنان، سوریه و اتفاقات منطقه با سران کشورهای اسلامی گفتگو کنیم. تلاشمان این است که بتوانیم از حقوق مردم منطقه دفاع کنیم و مانع از ظلم و جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه آنها شویم.پزشکیان بیان کرد: در هیچ جنگی نباید مسیرهای کمک به مردم بسته شود، اقدامی که متأسفانه امروز صهیونیستها در غزه با حمایت آمریکا انجام میدهند.
رئیس جمهور افزود: ما هر چقدر بتوانیم روابط خود را با کشورهای اسلامی صمیمی تر، عمیق تر و عملیاتی تر کنیم، قطعا توطئه هایی که علیه کشور ما و علیه کشورهای اسلامی شکل می گیرد بیشتر خنثی خواهد شد.
وی اظهار کرد: طبیعتا مصر یک کشوری با قدمت بسیار بالا و تمدن بزرگ است. از نظر اثرگذاری در جهان اسلام یک کشور موثر است. در حاشیه اجلاس بریکس در کازان روسیه، دیداری با رئیس جمهور مصر داشتیم و گفت وگوی خوبی صورت گرفت. ما هر چقدر بتوانیم روابط خود را با کشورهای اسلامی صمیمی تر، عمیق تر و عملیاتی تر کنیم، قطعا توطئه هایی که علیه کشور ما و علیه کشورهای اسلامی شکل می گیرد بیشتر خنثی خواهد شد.
رئیسجمهور تصریح کرد: این اجلاس فرصت است. با توجه به بحث های اقتصادی و شعاری که در این اجلاس وجود دارد که نگاه به جوانان و تقویت بنگاه ها و بحث هایی در زمینه غزه و فلسطین و لبنان می تواند شکل بگیرد. گفت وگو هایی خواهیم داشت. اینکه چگونه کشورهای اسلامی می توانند در برابر این ظلم و جنایت و کشتار با یک زبان و نگاه مشترک و دیپلماسی فعال تر از حق و حقوق مردم مظلوم غزه و فلسطین و لبنان و اخیرا در رابطه با سوریه مشکلاتی که ایجاد شده، دفاع کنیم.
وی افزود: کشورهای اسلامی باید در کنار هم بوده و به یکدیگر کمک کنند. یار و یاور یکدیگر باشند. تا جای ممکن باید بتوانیم اختلافات خود را با گفت وگو حل کنیم. این فرصتی است تا بتوانیم نگاه های خود را به یکدیگر نزدیک تر کنیم و تاثیرگذاری زیادی می تواند در دیپلماسی ما در منطقه داشته باشد.
پزشکیان در ادامه تاکید کرد: قرار است در رابطه با سوریه، لبنان، غزه، فلسطین و اتفاقاتی که در منطقه در حال رخ دادن است، سرانی که در این اجلاس حضور دارند با هم گفت وگو کنیم تا بتوانیم از حق و حقوق مردم غزه و فلسطین و لبنان و سوریه دفاع کنیم. این ظلم و جنایتی که اسرائیل با پشتیبانی و کمک آمریکا انجام می دهد تا راه کمک های بشردوستانه به مردم عادی را ببند، حل کنیم. مردم مظلوم غزه و فلسطین از نظر دارویی و تغذیه و بهداشت در مشکل هستند. ان شاءالله صحبت در آن جلسه شکل خواهد گرفت تا بتوانیم باهم هماهنگ باشیم.